Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pět nejvyšších pokut inspektorátu práce z roku 2012 Nejvyšší pravomocná pokuta v pracovněprávní obl…
Chocholoušek 15.08.2014 20:13
Chocholoušek
http://hradec.idnes.cz/pokuta-za-nelegalni-zamestnavani-prepychy-f2a-/hradec-zpravy.aspx?c=A140819_1…
Zarniwúp 20.08.2014 13:44
Zarniwúp
No, vidíš, a komu za to může poděkovat? No přece voličům Nečase a Drábka, tedy živnostníkům a podnik…
Chocholoušek 22.08.2014 09:18
Chocholoušek
tedy živnostníkům a podnikatelům! A koho mají volit, když je socani považují za parazity. http://zp…
Prasak 22.08.2014 20:08
Prasak
ODS s TOP09 zase považují zaměstnance za lůzu (stejně jako většina podnikatelů). Takovým to přeju. K…
Chocholoušek 22.08.2014 20:28
Chocholoušek
Vadí ti ty vyjmenované strany, tedy ta naše česká pseudopravice, nebo i pravice obecně? Třeba ve for…
Niko Bellic 22.08.2014 22:25
Niko Bellic
Vadí mi ta naše pseudopravice, protože vládu pravice jsem pravděpodobně v této zemi ještě nezažil. A…
Chocholoušek 22.08.2014 23:17
Chocholoušek
vládu pravice jsem pravděpodobně v této zemi ještě nezažil To máš asi pravdu. Možná někdy v začátcí… poslední
Niko Bellic 22.08.2014 23:26
Niko Bellic

Pět nejvyšších pokut inspektorátu práce z roku 2012

Nejvyšší pravomocná pokuta v pracovněprávní oblasti loni dosáhla 550 tisíc korun. Dostala ji společnost SunTanzer se sídlem v Praze 9, důvodem byly nevyplacená nebo opožděná výplata mzdy a nevyplacení odstupného.

Druhou nejvyšší sankci - 500 tisíc korun - dostala společnost Times sídlící v pražské Kaprově ulici. Firmu podnikající v oblasti úklidových služeb potrestal úřad za nevedení evidence odpracované pracovní doby, práce přesčas a noční práce, nezajištění rovného zacházení se zaměstnanci v souvislosti s odměňováním a za nevyplacení zaručené ani minimální mzdy.

Pokutu 450 tisíc korun uložili inspektoři společnosti SIT-Scherm International Transports se sídlem poblíž Boru u Tachova. Podle kontrolorů chybovala ohledně pracovní doby v dopravě a neposkytnutí stravného na pracovních cestách.

Čtvrtou nejvyšší sankcí - 380 tisíc korun - skončila kontrola ve společnosti Duvenbeck Logistik se sídlem ve Volduchách. Důvodem byla opět problematika pracovní doby v dopravě, nevedení evidence odpracované doby, práce přesčas a noční práce, a dále neposkytnutí stravného na pracovních cestách.

V součtu pátou nejvyšší pokutu loni dostala společnost Edymax Holding se sídlem v pražské ulici Na Příkopě. Jde o čtyři sankce v celkové výši 355 tisíc korun kvůli nevyplacení příplatku za práci v noci, sobotu a neděli, nevedení evidence odpracované doby, nerovnému zacházení s agenturními zaměstnanci při odměňování, neposkytnutí zaručené mzdy a kvůli srážce ze mzdy bez písemné dohody se zaměstnancem.

A jak se hájili zmrdi?

“Při počtu předpisů, které je třeba v dnešní době dodržet, kdy některé pocházejí ještě z 60. let a jejich výklad je zvlášť u evropské legislativy týkající se kamionové dopravy mnohdy absolutně nejasný, neexistuje v ČR snad jediná firma, která by všechny požadavky dodržela,“ podotýká Roman Sedláček, prokurista společnosti SIT-Scherm International Transports.

"Nezdá se nám, že by výše uložené sankce odpovídala závažnosti porušení jednotlivých předpisů, když nějaká provinění zcela rozporujeme, a ve zbytku se jedná pouze o formální nedostatky," dodává Sedláček.

Závažnější pochybení odmítá také společnost Edymax Holding, působící jako pracovní agentura.

“Důvody pro udělené sankce vznikly v průběhu nastavování procesů u nových projektů. Naším záměrem od začátku bylo, aby splňovaly zákonné požadavky. Doporučení inspektorátů práce respektujeme a pomáhají nám poskytovat kvalitní služby,“ říká PR manažerka společnosti Slávka Vančáková.

http://www.mpsv.cz/cs/17511

Taky si říkám, že ti, co tady hystericky kopou do zaměstnanců, sympatizují s těmito zmrdy a HR kancl krysama, považují zaměstance za dobytek a vyjebance, musí bý stejné hovada.

vládu pravice jsem pravděpodobně v této zemi ještě nezažil

To máš asi pravdu. Možná někdy v začátcích ODS. Pak se jim kupili aféry a šli do kytek. A TOPka nebyla pravicí ani od počátku.
Mach si chrochtá? Neřekl bych. Svobodní jsou dlouhodobě kritici EU a Mach tam šel proto, aby se přidal ke frakci, která má stejný postoj. A taky občas něco napíše o fungování toho byrokratického hnízda. Já jako volič jsem od toho ani nic jiného nečekal.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru