Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jsem zvědav, jak to budou Rusové a Rusofilové obhajovat

Stručně - ruský voják v aktivní službě se rád fotil a o fotky se rád dělil s přáteli na instagramu. No, jenže u některých fotek se uložila i poloha z GPS. Bylo to na Ukrajině.

http://www.thedrum.com/news/2014/07/31/selfie-addicted-russian-soldier-caught-ukrainian-territory-instagram-geo-tagging-0
To ale není možné, vždyť, když Rusko oficiálně separatisty vůbec nepodporuje, natož aby tam posílalo svoje vojáky. Za to může určitě dezinformační kampaň USA.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Parafráze Džejárova titulku. "Jsem zvědav, jak to budou Majdanfilové obhajovat" Trochu jiný pohled…
L-Core 13.08.2014 07:22
L-Core
Aby byli všichni pryč. Před tím, než začali "separatiské" to město obsazovat, tak se tam žilo v klid…
JR_Ewing 13.08.2014 09:30
JR_Ewing
Kijev viní za něco jiného. Např. za tohle (citace): Jak třeba chápat to, že si ukrajinští tankisté…
L-Core 13.08.2014 13:52
L-Core
Teď aby to taky byla pravda a ne účelová informace. A i pokud by to byla pravda, já se ani tak moc n…
touchwood 16.08.2014 16:18
touchwood
SUhlasim, vo vojne neexistuju ti spravnaci a ti zli. Vojna je zlo, a zlo pachaju obe strany. Kto rob…
fleg 17.08.2014 21:40
fleg
No, zřejmě kvůli ruské lidumilnosti vítali obyvytelé pobaltí Německou armádu jako spasitele (a to už…
JR_Ewing 22.10.2014 20:52
JR_Ewing
Ono to bylo podobný na Ukrajině, jen ještě nevěděli, že z bláta do louže. poslední
Prasak 23.10.2014 00:16
Prasak

Parafráze Džejárova titulku.
"Jsem zvědav, jak to budou Majdanfilové obhajovat"

Trochu jiný pohled než neustálé tendenční žvásty z většiny českých médií:

Doněck připomíná válečný Stalingrad. Mezi jeho obyvateli je stále více těch, kteří nenávidí vládu v Kyjevě. Aktuálně.cz vylíčili proč. Nechceme žít v zemi, která nás zabíjí, říkají.

Ještě před několika měsíci sympatizovali s Majdanem nebo se alespoň snažili pochopit tehdejší protirežimní demonstrace v Kyjevě. Dnes ale vládu Ukrajiny - a zejména prezidenta Petra Porošenka - proklínají a obviňují ho z genocidy ukrajinského národa.

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/doneck-pripomina-valecny-stalingrad-svedectvi/r~4b03e01a222c11e4bce90025900fea04/

Čtěte pozorně celé. Zkuste se vžít do těch obyčejných lidí, co byste si přáli vy? Putina nebo Kijev?

Kijev viní za něco jiného. Např. za tohle (citace):

Jak třeba chápat to, že si ukrajinští tankisté jen tak pro zábavu či rozptýlení vybírají za cíle obchody a pálí do nich ze svých kanónů? Jak zdůvodnit rozstřílenou elektrárnu či vodárnu? Tohle na Ukrajině páchají jednotky, které si říkají ukrajinská armáda,"

Teď aby to taky byla pravda a ne účelová informace. A i pokud by to byla pravda, já se ani tak moc nedivím. Běžná ukrajinská armáda, to jsou normální branci, co si z kanonu vystřelili na cvičáku možná jednou. Proti nim stojí elitní veteráni z Afghánistánu nebo Čečny. Být vyhukaným záklaďákem, taky pálím po všem co vidím..

A jak už několikrát zaznělo, situace je nepřehledná, neví se kdo kam střílí a nedivil bych se, kdyby podobný bordel dělali rusáci, aby si udrželi správný bojový duch místních. Už jen to, jak dobře udělali z pár extremistů v Kyjevě "majdanovskou chuntu" (píšu to jak to píšou ti co fandí rusákům) a jak poštvali východ proti zbytku, tak z toho přímo čiší velmi dobře odvedená propaganda.

Prostě a jasně - ve vyhodnocování je třeba mít se na pozoru, protože během válečných operací se zvěrstev dopouštějí bezpochyby obě strany, a obě se taky snaží těchto věcí použít pro propagandu. Co je ovšem důležité, je to, že z globálního pohledu je čistě věcí Ukrajinců, jak budou postupovat a Rusko do toho může maximálně kecat, ale nemělo by se vměšovat, což ono naopak velmi hodně a rádo činí.

SUhlasim, vo vojne neexistuju ti spravnaci a ti zli. Vojna je zlo, a zlo pachaju obe strany. Kto robil vacsie zverstva? Nemecka armada, ked dobijala maticku Rus, alebo Rusi, ked ju odtial vytlacali? A predsa sa musime v duchu pridat na stranu Rusov, pretoze sa iba branili a boli to Nemci, kto ich napadol.
Ukrajina je deto, niekto (akoze nevieme, ze kto) sa pokusa tuto krajinu rozbit a armada sa pokusa tomu zabranit. Ze sa pachaju zverstva na oboch stranach o tom niet pochyb.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru