Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jsem zvědav, jak to budou Rusové a Rusofilové obhajovat

Ajaja Cejna tu si si nabehol s tou tvojou definiciou.
Co povies na Kanadu a neuspesne pokusy o samostatnost Quebecu?
A co taky historicky a urcite neumely stat ako je Spanielsko? Vies, ze okrem notorickcy znamych Baskov sa chce osamostatnit aj najbiohatsie Katalansko z dovodov, ze nechce doplacat na chudobnejsie casti statu?
Si uvedom, ze neexistuje stat, kde nie su mensie, ci vacsie skupiny snaziaci sa o samostatnost.
Ukrajina a Krym je velmi nebezpecny precedens silne sa podobajuci na situaciu na juznom Slovensku. Ked pocuvam argumenty ludi, ktori obhajuju odtrhnutie Krymu akoby som pocul argumenty Madarov na nase juzne uzemie. Dokonca verim, ze keby sa im podarilo zoranizovat referendum, zeby mali velku sancu, ze dopadne kladne.
Pritom poznam ludi z juhu, viem, ze problemy v TV vzdy vyvolavali len politici, ze ludia tam zijuci maju na salame dvojazycne nazvy obci, ci to do akej skoly bude chodit ich decko. A viem, ze im tu je dobre a netuzia zit v podruci velkeho Madarska.
Ale staci dobry marketing a to referendum bude uspesne.
Mame sa my ostatni na to pozerat? Mame to akceptovat lebo to vola ludu?
To je pomerne velmi zjednodusene ponatie demokracie z tvojej strany a takto to v praxi nastastie nefunguje, pretoze by sme tu mali stovky mikrostatikov len v Europe. Ono totizto kazdy ma pocit, ze to vie lepsie ako ti ostatni, aj na poradni mame radcov, co to vedia riadit lepsie ako my a ked im poviem nech si zalozia vlastnu tak som ozaceny za hulvata.
Btw rozdelene CSFR dopadlo nenasilne preto, ze sa nikto ludi nepytal, proste to rozhodli zhora direktivne a my nauceni posluchat sme proti tomu nereptali. Pritom som dodnes presvedceny, ze keby sa v tej dobe konalo referendum tak je neuspesne a rozdelenie neprejde. Pritom ludia boli masirovani o nutnosti rozdelenia uz pomerne hojne, u nas, ze nas Praha vyciciava, v CR zase, ze Slovensko zdrzuje vo vyvoji CR, a preto sa ho treba zbavit (som rad, ze sa potvrdil opak;o)).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat