Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Proč se kupují hlavně horská kola?

Jezdím na MTB a když se bavím s někým dalším, nebo jim ukazuju záběry z kamery, označují mě za šílence, magora, sebevraha. To mě přivedlo na myšlenku, proč si lidé kupují horská kola. Znám jenom dva s jiným druhem kola.
Jedu po asfaltové cyklostezce a potkávám jednoho člověka za druhým na MTB, všichni pláště minimálně 2,1 na šířku a jezdí na tom po asfaltu, v lepším případě po štěrkové cestě. Co je na tom proboha za módu? Kola mají jako nová, evidentně je nikdy nevzali do terénu, přece by se jim daleko lépe jezdilo na trekovém / krosovém kole.
Já jezdím na horském, využívám jeho možnosti na hraně, dokud mám kam, pokračuju v jízdě, jezdím sjezdy lesem mimo cesty, lehce skáču, na lesních cestách často dosahuju rychlostí až kolem 50 km/h, výjimečně i víc, projíždím řeky po kolena ve vodě, sjíždím schody a spoustu dalšího. Jenže lidi nechápou, že když vyřadím rádoby horská kola z hypermarketu, tak přesně na to je stavěný ten jejich stroj jezdící jen po asfaltu a příležitostně pomalu a opatrně po polní cestě.
Všímáte si toho taky? Mě to prostě štve už z důvodu, že když se vracím a mám bahno až pod helmou, tak jsem za toho nenormálního, přitom jsem podle mě jeden z mála, který chápe, co si koupil.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak nasravaci, dneska jsem byl behat a bezim po silnici a prede mnou tekl pres silnici takovy potuce… poslední
RedMaX 19.08.2014 19:30
RedMaX

Tak nasravaci, dneska jsem byl behat a bezim po silnici a prede mnou tekl pres silnici takovy potucek, no potucek, to byla takova louzicka, kterou jsem probehl a ani jsem si nezacakal nohy. Predjel me frajer na horskym kole, pred louzi zabrzdil, slez z horaka, prenes ho pres louzi, nasednul a jel dal. Musel jsem ti to hned napsat, rikal jsem si, ze te to urcite potesi. :-D (Bylo to silny kafe i na me. ;-))

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru