Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tragédia letu MH17

Aby bolo jasne, pri obcianskej vojne na UA drzim palce tym, co maju IMHO vacsie pravo a to nie su separatisti...ak nechcu zit na UA nech tiahnu do Ruska, ale preco chcu trhat vo svete uznavany stat? Kde boli doteraz btw?
No a teraz k lietadlu.
Vam nie je podozrive, ze padne lietadlo a par hodin na to je vonku sprava, ze ho zostrelila raketa? Odkial to vedeli? Taketo veci sa predsa potvrdzuju az vysetrovanim po par tyzdnoch a mesiacoch. Nie je divne, ze o rakete sa vedelo hned?
Vraj ju zbadali americke radary. IMHO blbost, neverim, ze tam maju dosah, mam pocit, ze najblizsi radar je v Turecku a to by malo byt mimo dosah. Takze preco media hned vedeli o rakete? Pretoze to niekto chcel a tuto informaciu rozsiril.
Vsetko ostatne je uz omacka, obvinovanie akou raketou bolo lietadlo zostrelene, kto ju mohol mat a kto ju pouzil, ci letel okolo Putin su uz len usmevne PR hratky. Ukrajincom mozno trosku nahrava fakt, ze pred par tyzdnami prisli o vojenske dopravne lietadlo, ktore vraj letelo vo vyske 6500m, takze separatisti su pravdepodobne naozaj dobre ozbrojeny z Ruska, pretoze to asi tazko bola rucna raketa, ale muselo to byt nieco vacsie.
Inak spominany Buk sa tam zatiahol asi len preto, aby sa to afery zatiali rusi, lebo ak by to bolo Buk je jednoznacne, ze ho dodali rusaci. Ale tomu moc neverim, uz mi to pride priehladne. Na druhej strane mozne to je, rusaci dodali povstalcom nejake Buky, nezaskolil ich poriadne a ti strelili omylom ine lietadlo ako chceli.
Vratme sa vsak k informacii, ze lietadlo bolo zostrelene raketou. Odkial tak rychlo prisla? Nie je to divne? Mne urcite hej. Myslim, ze ak by sme vedeli zdroj, vedeli by sme aj kto lietadlo zostrelil (ak bolo zostrelene teda).
Btw lietadlo na radaroch sa neda rozonat podla velkosti, rychlosti a pod, dopravne lietadla maju v sebe odpovedac pre tzv sekundarny radar na zemi (nemaju ho vsetky letiska btw),. ktory informacie o tom o aky let sa jedna. Staci, ze sa odpovedac (piloti maju moznost ho vypnut) alebo pokazi a pozemny dispecer nevie, co ma na radare. Navyse skundarny radar ma dosah len 300km, takze ak je lietadlo dalej opat sa nevie o aky let sa jedna. Primarny radar ma velky dosah, ale okrem toho, ze nieco ukaze nevie inak nic.
Existuje este system ADS-B, ale to je relativne nova technologia a zdaleka ju nemaju vsetky dopravne lietadla.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat