Brazilský masaker futbalovou loptou...
Tak jsem pustil telku, že se konečně kouknu na fotbal (předchozí zápasy jsem viděl zčásti, nebo jen sestřih). Myslel jsem si, že Němci nic-moc hrající Brazilce přejedou, ale aby vyhrávali ve 30. minutě 5:0, to je na semifinále svěťáku už docela hustá brazilská káva..
Zdá se, že už je konec. Co bude další monstr akce? Nějaká olympyjáda?
furt nechápu, kdy se to tak zvrhlo, že každá světová akce musí stát miliardy. Asi ti sportovci už potřebují svůj luxus, aby mohli podávat optimální výkony.
No tak vono se z toho poslední dobou stalo spíše chlubení "Koukněte se, na co máme!".
Na druhou stranu - když máš postavit stadion pro 80 000 tisíc lidí, určitě to bude dražší, než dvojnásobek ceny stadiónu pro 40 000 lidí (masivnější a vyšší konstrukce, větší prostor před stadiónem, násobně větší zázemí, atd. atd.).
Zpřísňují i bezpečnostní předpisy, takže je samozřejmě rozdíl, jestli z těch 80 000 míst můžeš pár (desítek) tisíc nechat jen na stání, anebo každý si musí sednout. A už vůbec nemluvě o požárních, evakuačních a dalších předpisech, které dokážou prodražit každou stavbu.
Dále - díky levnější a dostupnější dopravě roste počet diváků přímo na místě - a ty musíš někde ubytovat, a samozřejmě především umožnit dopravu na sportoviště a zpět. Takže rostou i náklady na vybudování potřebné infrastruktury (zejména stavbu nových a rozšíření stávajících silnic, posílení dopravy, apod.)
No a pak je tu poslední (a možná největší) vliv - korupce...
jj, zase v Brazilii tentokrat opravdu olympiada, ale tak nebudeme bohatym Brazilcum, kterym litaj peceny holubi primo do huby preci zavidet, ze maji na to tyhle monstr akce poradat.
Som rád, že to tej Severnej Koréi opäť vyšlo, od začiatku som jej to prial
http://www.youtube.com/watch?v=ZJoRZOK18Fg
Je to myšleno jak vtip nebo vážně? U KLDR jeden nikdy neví...
Ževraj je to len vtip, video vraj spravila Južná Kórea (moderátorka má juhokórejský akcent). Ale ako vravíš, u KLDR by som sa vôbec nečudoval keby to tam v skutočnosti vysielali...