Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Brazilský masaker futbalovou loptou...

Tak jsem pustil telku, že se konečně kouknu na fotbal (předchozí zápasy jsem viděl zčásti, nebo jen sestřih). Myslel jsem si, že Němci nic-moc hrající Brazilce přejedou, ale aby vyhrávali ve 30. minutě 5:0, to je na semifinále svěťáku už docela hustá brazilská káva.. :-D

Předmět Autor Datum
Koukal jsem se na Homolky, zapomněl jsem na to. Jsem rád, Brazílii ani Argentině to nepřeji. Od zač…
L-Core 08.07.2014 23:01
L-Core
Vidím to stejně, dneska budu Holanďanům držet palce. Akorát že včera to nebyl fotbal, ale vraždění n…
Zdenál 09.07.2014 18:42
Zdenál
Na televizi koukám akorát u oběda, aby nebylo slyšet mlaskání. Tolik k MS. :-)
IQ37 08.07.2014 23:09
IQ37
a to já zase na špičkový focík jo, minimálně čas od času. :-)
touchwood 08.07.2014 23:26
touchwood
No je to holomajzna. :-)
Zarniwúp 08.07.2014 23:36
Zarniwúp
U nas taky bezeli Homolkovi.. prepnula jsem to akorat na zacatek 2. polocasu, komentator zrovna rika…
merlouska 09.07.2014 01:18
merlouska
Kolektivní sporty nemám rád, vždy jsem se domníval, že výkon je postaven na kolektivu, ale jak vidno…
M-Pol 09.07.2014 05:46
M-Pol
Smoulo, komentuj jen to, o cem neco vis. O fotbalu vis asi tolik, jak tucnak o severnim polu. Neplat…
Radek 09.07.2014 08:02
Radek
Chybějící Neymar rozhodně nemůže za sedm knedlí. Brazílie hraje mátožně od začátku, bylo otázkou čas…
Moas 09.07.2014 08:03
Moas
To je asi taktika chudejch vlád, dát lidem hry aby na chvíli přestali skuhrat. Viz rusko a jeho posk…
Tomix 09.07.2014 08:39
Tomix
Jo, na chvíli přestali skuhrat. Teď spálili 20 autobusů. A to se vyplatí.
Moas 09.07.2014 10:36
Moas
[search] Môj najobľúbenejší hráč je vapír
kingdomcome1 09.07.2014 11:09
kingdomcome1
Zdá se, že už je konec. Co bude další monstr akce? Nějaká olympyjáda?
Moas 15.07.2014 06:10
Moas
furt nechápu, kdy se to tak zvrhlo, že každá světová akce musí stát miliardy. Asi ti sportovci už po…
touchwood 15.07.2014 18:04
touchwood
No tak vono se z toho poslední dobou stalo spíše chlubení "Koukněte se, na co máme!". Na druhou stra…
Zdenál 15.07.2014 19:57
Zdenál
jj, zase v Brazilii tentokrat opravdu olympiada, ale tak nebudeme bohatym Brazilcum, kterym litaj pe…
RedMaX 15.07.2014 19:22
RedMaX
http://neviditelnypes.lidovky.cz/z-druheho-kopce-klukovske-vzpominky-283-dyl-/p_spolecnost.aspx?c=A1…
Yarda 15.07.2014 09:31
Yarda
Som rád, že to tej Severnej Koréi opäť vyšlo, od začiatku som jej to prial :-D http://www.youtube.co…
Efos 15.07.2014 19:49
Efos
:-D:-D:-D
L-Core 16.07.2014 06:51
L-Core
Je to myšleno jak vtip nebo vážně? U KLDR jeden nikdy neví...
vlk56 16.07.2014 09:19
vlk56
Ževraj je to len vtip, video vraj spravila Južná Kórea (moderátorka má juhokórejský akcent). Ale ako… poslední
Efos 16.07.2014 12:15
Efos

U nas taky bezeli Homolkovi.. prepnula jsem to akorat na zacatek 2. polocasu, komentator zrovna rikal neco o tom, ze Brazilci vystridali 3 hrace.. tak si rikam "hmm, ze by Brazilci prohravali?" .. a pak naskocila tabulka se skore 0:5 ...

[funny-surprised-owl-WHAT.jpg]

No a zbytek zapasu uz jsem se jen smala :-D A tajne doufala, ze to dotahnou aspon na 10 golu :-)

Smoulo, komentuj jen to, o cem neco vis. O fotbalu vis asi tolik, jak tucnak o severnim polu. Neplati tady zadny tvoje "tak vidno s dvema hraci". Brazilie hraje od zacatku turnaje uplny hovno a to cela Brazilie, tedy vsech 10 hracu, Cesara do toho nepocitam. Ti dnesni smatlalove, co si mysli, ze nahradi skutecny fotbalisty, jako byli pravej Ronaldo, Romario, Ronaldinho apod. jsou slabi jak falesny hopsinky. Jen si hloupe mysleli, ze maji na neco lepsiho. Takze neni zdaleka pravda, ze konkretne vcera polozili Brazilce dva hraci, kteri nehrali. Neymar by vcera neuhral nic a ten jejich slavnej obrance by mozna zabranil 1-2 golum, ale debakl by stejne byl na svete.

Chybějící Neymar rozhodně nemůže za sedm knedlí.
Brazílie hraje mátožně od začátku, bylo otázkou času, kdy si místo štěstí vybere smůlu a někdo ji zastaví. Němci měli naopak šťastný den.

Osobně jsem Brazilcům úspěch nepřál, když člověk vidí, jak tam lidi nemají co do huby a oni začnou utrácet miliardy dolarů kvůli tak pomíjivé akci, jako je MS. Snad to pomůže jako varování všem dalším chudým zemím, že tyto monstr akce nejsou pro každého.

No tak vono se z toho poslední dobou stalo spíše chlubení "Koukněte se, na co máme!".
Na druhou stranu - když máš postavit stadion pro 80 000 tisíc lidí, určitě to bude dražší, než dvojnásobek ceny stadiónu pro 40 000 lidí (masivnější a vyšší konstrukce, větší prostor před stadiónem, násobně větší zázemí, atd. atd.).
Zpřísňují i bezpečnostní předpisy, takže je samozřejmě rozdíl, jestli z těch 80 000 míst můžeš pár (desítek) tisíc nechat jen na stání, anebo každý si musí sednout. A už vůbec nemluvě o požárních, evakuačních a dalších předpisech, které dokážou prodražit každou stavbu.
Dále - díky levnější a dostupnější dopravě roste počet diváků přímo na místě - a ty musíš někde ubytovat, a samozřejmě především umožnit dopravu na sportoviště a zpět. Takže rostou i náklady na vybudování potřebné infrastruktury (zejména stavbu nových a rozšíření stávajících silnic, posílení dopravy, apod.)
No a pak je tu poslední (a možná největší) vliv - korupce...

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru