Filmy
ahojte chtel bych se vas zeptat na nejaky super filmy jako napriklad pocatek, plan uteku, nejaky filmy na tenhle zanr. Vzdycky kdyz skonci film tak o tom filmu premyslim dalsi den neco to takhle chytne ten Pocatek o tom uz premyslim 3 dny :) dekuji za napady
Cokoli, co režíroval Scorsese.
Možná "Vyměřený čas" (moc filmů neznám).
Mulholland drive, například. Tajemno, excelentní hudba (není jistě bez zajímavosti, že část nahrála Pražská filharmonie pod taktovkou Štěpána Koníčka), jednou vidět nestačí. Nebo sovětský Gorod zero. Lahůdková záležitost nejvyšší jakosti.
Mohl bych doporucit The Village pokud jsi jeste nevidel.
Viděl a nudil se u toho, nějak mě to minulo svým sdělením.
Pražská filharmonie? Nic takového neexistuje. Buď to bylo FYSIO, ale to v r. 2001 už nebylo, nebo se tomu říkalo Filmový symfonický orchestr. Každopádně to vznikne tak, že se posbírají muzikanti z dostupných orchestrů a vznikne tzv. KMČ = Kdo má čas. (S Koníčkem jsem kdysi taky něco točil.)
Vyhrabal jsem ono CD a v obalu se u oněch skladeb (cca 2/3 soundtracku) doslova píše:
Performed by Angelo Badalamenti with the City of Prague Philharmonic. Published by ... bla bla bla.
Soundtrack vyšel v roce 2001. V časopise Živel z té doby (mám ho někde pod geologickými vrstvami) je rozhovor se Štěpánem Koníčkem, kde se lze dočíst mnohé zajímavosti z nahrávání. Např. že mikrofony byly umístěny v demižonu, aby zvuk byl takový, jaký je. Taktéž tam bude určitě i jmenováno těleso, které ty skladby nahrálo. Nahrávalo se ve studiu "Ve Smečkách". Ale hledat se mi to nyní nechce... O víkendu má být hnusně, tak to vyhrabu a zjistím.
Že si ve filmu Badalamenti taky zahrál doufám víš
Jojo, to je nesmrtelná scéna. Nebo setkání s cowboyem V Twin Peaks si zase zahrál D. Lynch, hluchého agenta Gordona.
Jasně, čili KMČ (kdo má čas) z různých orchestrů a pro tento účel stvořený název. Ve Smečkách nahrával Koníček vždy, to je jasné. Nehledej to.
Pozrel som si ten rusky film, ale opat nic co by ma zasiahlo. Je dobry, na svoju dobu nadpriemerny, herci fajn, kamera bola ok, strih tiez, ale pozrel som si a ziadna hlbsia stopa vo mne nezostala.
Tisíc lidí, tisíc chutí.
Třeba na csfd je na vrcholu nějakého žebříčku Vykoupení z věznice Shawshank... Dlouho jsem se u něčeho tak nenudil a svým sdělením mě film naprosto minul.
Shawsank je dobry film, videl som asi 3x, co je znak, ze sa da na to pozerat opakovane. Ale do nebies by som ho nevynasal.
Neříkám, že je film blbý. Ale mě nudil a asi je cílený na někoho jiného... Někoho, kdo si v tom něco najde.
Muj nejsilnejsi filmovy zazitek z posledni doby je bezesporu Cloud Atlas.
Mna osobne velmi sklamal, asi som od toho vela cakal.
Ja jsem prave necekal nic, a dostal jsem naherne audiovizualni dilo s myslenkou. Co vice si od filmu prat?
Útek ze sibíru, zelená míľa, we were soldiers - my sme vojaci
Utek zo Sibiru rozhodne nedoporucujem, velke sklamanie. Je to nanajvys priemerny film a to som ho posunul vyssie kvoli nosnej myslienke. Cele stvarnenie cez 2h trvajuceho filmu je proste o nicom.
Prometheus, tam konec taky nabízí prostor k zamyšlení.
Tam se nabizi k zamysleni cely film, napriklad naprosta idiocie v chovani postav, dementni scenar apod...:-}
Jo, postavy jsou debilní a scénář místy kulhá. Například mi přijde stupidní, že banda lidí letí daleko do vesmíru, ani se pořádně neznají a nevěděli kam letí a za jakým účelem. Asi je najali ožralý někde v baru. Ale samotnej námět filmu je zajímavej a zpracování taky.
Obrovský zážitek byl pro mě film Strážci (The Watchmen) Zacka Snydera. U úvodních titulků mi spadla brada někam pod sedadlo a více než dvě a půl hodiny jsem film doslova hltal s otevřenou hubou. Jeden z mála filmů, kterej jsem chtěl hned po skončení vidět ještě jednou.
Od stejného režiséra mě hodně zaujal i film Sucker Punch.
Pozrel som, bolo to fajn, nieco nove, ale neunieslo ma to do inej galaxie.
Predevcirem jsem byl v kine na Edge of Tomorrow, taky super vec! Zboznuji hratky s casem, dokonce mi ani Tom Cruise nevadil...
- Shutter Island není spatny
http://www.csfd.cz/film/235492-proklety-ostrov/
-Ukázka
http://youtu.be/5iaYLCiq5RM
Prokletý ostrov je bomba. DiCaprio vyzrál jak dobré víno.
- Tak to by se ti mohl líbit the conjuring
Recenze: http://www.csfd.cz/film/298275-v-zajeti-demonu/
Ukázka: http://youtu.be/k10ETZ41q5o
Viděl jsem. Skvělý kousek. Mrazivý skoro jak "emajty".
- Já kupríkladu, Paranormal Activity mē absolutnē nak nevzali, ale i pres spatné hodnocení
- http://www.csfd.cz/film/339385-paranormal-activity-prokleti/ se mi docela líbilo, ale kazdému se skrátka líbí neco jineho, coz nás vsechny delá rozdílnymy.(i)
Ukázka: http://youtu.be/J6DYsGTMkCU
- Táké se mi líbí filmy od Marvell, treba Capitan Amerika, nebo Thor, spatny film není Capitaine Philips.
(Kdyz jsem byl malej, tak jsem hodnē četl komixy na konci ABC, stroj času, rychlé sípy apd.pak jsem časem presel na Marvellovky, ABC me bavylo, hlavnē slepovávky, nebo spís správnē vystrihovánky a lepení kanagonem )
- Nelíbí se mi X-men, omílačka bez príbēhu.(to uz radeji Machette :) )
Ps: Nepocítaje domečky z ABC, tak se mi podarilo doskládat ponorku(Julese Verna, jinak vyborné filmy také, jako vynález zkazy apd.) a fotoaparát, ktery skutečnē fungoval.
Prokletí je nemastné neslané. Máš recht. Kapitána Ameriku sice nemusím, ale Thora si pouštím pravidelně . Komiksy z ABC pamatuju - nejskvostnější byl Malý bůh a pokračování Cruanova dobrodružství. Pamatuju i /už si nevzpomenu na časopis/ Profesora Dugana s jeho ponorkou. Krásné mládí, už v prdeli.
..na filmy kašlu. Ale až se vrátí manželka z lázní, zkoukneme už popáté celou Esmeraldu
Pak abyste do těch lázní jeli oba...
Ó, ty nebohý...
Nevím sice co je Esmeralda za kus, ale pokud to vydrží do příští manželčini návštěvy lázních, tak je to skvělé řešení k společnému sledování kultury.
Hovoř o štěstí.
http://www.csfd.cz/film/91515-esmeralda/
Když to šlo někdy před 15(?) lety, koukala na to u nás celá hospoda. A stařenky šly smlouvat s farářem jiný čas na podveřerní mše - ten vyváděl!
Na té stránce se skví krásný komentář, mnohé vysvětlující:
Trochu mě ber s rezervou
Ale vážně, občas shlédnu nějaký kousek dílu jedné ze stálic současné české komerční televizní tvorby (Ordinace apod.) a zodpovědně prohlašuji, že Esmeraldě tohle nesahá ani po kotníky. Ale jasně, tisíc lidí, tisíc chutí.
Na tohle bych se nedíval ani s pistolí u hlavy. To raději tu kulku. Když jsem byl ještě mladý a nerozumný (začala vysílat premiera TV), tak jsem viděl pár dílů Manuely, Dallasu a BeverlyHills. Tohle je snad po Silvestrech a spol (řečené televizní zábavný pořad) to nejhorší, co se dá vidět. Nechápu lidi, co na to dokonce koukají dobrovolně a ještě kvůli tomu přizpůsobují časový rozvrh (nebo si to nahrávají).
Trochu si uvedom ako sa vyvijame. Kedysi ked prisli serialy, ktore u nas moc neboli sledovali sme to vsetko, BH90210, Dallas, Knight rider (toho som mal napozeraneho, ale uz z ORF)...atd. Televizne silvestre bolo nieco naco som sa ako dieta vzdy tesil.
Dnes mi pride zabava na v podobnych relaciach uz okukana, otrepana az trapna a serialy pozeram tiez len vynimocne, ked ma nieco zaujme. Je toho proste moc a casu je malo. Navyse treba aj pracovat a zivit rodinu;o).
Takze je to o vyvoji, to co ma bavilo pred 20 rokmi mi pride dnes povrchne a naopak.
Taky těch seriálů a zábav v TV nebylo tolik, navíc na tolika stanicích. Nyní jsme toho poněkud všichni přesycení, až se v tom topíme.
Tak. Navíc třeba Dallas, BH90210 a podobně bylo pro nás něco nového. Patří to k té době stejně, jako oni pověstní podnikatelé ve fialových sakách... Zrovna na tyhle seriály jsem koukal, když to šlo v TV poprvé. Teď by mě to asi nebavilo, ale tehdy? Po skvostech typu Okres na severu vítaná změna. Faktem taky je, že i tzv. normalizační seriály uměly být kvalitní a výpravné. Za všechny třeba Dobrodružství kriminalistiky, to neskončí na smetišti dějin.
Postupem doby se to sem začalo hrnout ve velkém a najít kvalitu bylo jak hledat jehlu v kupce sena. Každému ovšem vyhovuje něco jiného, takže jestli si někdo odpočine u nějakých těch OVRZů, Ulic a podobně, proč ne.
Já tyhle věci prostě nesleduju, což mě ovšem činí vyvrhelem lidské (?) společnosti. Ano, o těchto sračkách se baví dokonce i chlapi v práci. Co ale pokládám za totální zvrat hodnot a jízdenku k Chocholouškovi, je turecká telenovela "Velkolepé století". Utrpěl jsem toho onehdy cca deset minut a začínám chápat masové vrahy. Tento akt násilí na divákovi je skutečně ztělesněním otřesnosti a neslučitelnosti se životem. Důrazně varuju!
Vyvrhel jsem taky, nekoukám na to. Moje máma (65, v důchodu) na OVRZ a nějaké podobné sračky kouká. Na turecké a všelijaké podobné telenovely by mě nenapadlo se koukat. Oproti tomu jsou seriály zmíněné výše (Dallas, BH) díla světové úrovně Když to běželo prvně v bedně, tak mi bylo třeba 13, tak na to člověk kouká hnedle jinak.
V práci jsem taky out, když se kolegyně baví o nějaké polobritě, tak naprosto nevím, která bije. Asi mám nálepku "divný a out". Nevadí.
Jj. Polobrity, telenovely, fotbal, auta. I o babách nerad zapřádám debatu (co má kurva koho zajímat, jak sa miluju s ženskýma?). Dle některých živoucích falických symbolů jsem prostě nepoužitelný. Když sám navrhnu téma (např. filosofie či genetika, popř. výzva k soutěži v řešení rovnic), zvláštním způsobem se zvětší můj osobní životní prostor - všichni zdrhnou. Seru na ně. Stejně mám raději knížky.
Bodejť, tohle vždy kulminuje, když je v TV nějaká reality šou a podobně... To se pak pomalu v práci nemluví o ničem jiném. I když - výzvou k řešením rovnic bys nadchl možná Celestýna Pro mě je matematika (nemyslím ta praktická, jak říkala naše učitelka "kupecké počty") pole neorané. Dcera jde v září do páté, tak budu muset asi nějaké vědomosti oprášit. Naštěstí její prarodiče (moji rodiče) matematiku mají v malíčku (tatík RNDr, máma Mgr. a CSc, obory chemie a biologie) tak jí to vysvětlí spíš než já
To nic, já su taky na matiku blbé. Na základní škole v pohodě, to bylo jednoduchý, avšak na střední jsem s novým učivem okamžitě zapomněl předcházející. Komplexní čísla, imaginární čísla, to mi prostě kokos nebral. Derivace a integrály už do nás naštěstí necpal, to prej nechá na vysoké škole.
Já z matiky maturoval (chvalitebně), ale byli jsme nástavba po učňáku, tak to do nás nehrnul nějak pod tlakem. Tenkrát jsem to docela uměl (a chápal, bez toho to nejde) ale úplně se mi to z kebule vykouřilo... Jak jsem psal, běžná matika, procenta, povrchy, objemy, věta toho, nějakého Pythagora, to jo. Ale abych vyřešil kvadratickou rovnici? Ani za zlaté prase
Dnes som po dlhom čase pozrel kosturicu Biela mačka, čierny kocúr
Klasika
Jedny rohy, pět marek, milion rohů, pět milionů marek.
prasa žeruce trabanta nemá chybu
Akorát se to musí trefit do nálady. Pamatuju se matně, že poprvé mě to nějak neuchvátilo. A o pár let později jsem se ukrutně bavil.
Tak z Bubamary som bol uneseny uz od prvej chvile, to je naozaj velmi dobry film.
koho nebaví chrápat, za chvíli je na čt2 carrie ('76).