Silnice v ČR (Praha)
Přeji hezký den,
dnes jsem měl trošku rušnější den, byl jsem s přítelkyní na ČZU v Praze na Suchdole. Přítelkyně potřebovala oběhat ještě nějaké úřady, takže jsem jezdil sem a tam po Praze od nějakých 7:00. Tak hrozné silnice jsem už dlouho nezažil. Jezdím denně, navštěvuji všechny možné kouty ČR, ale v centru Prahy jsem byl dnes (jako řidič) poprvé, vždy jsme byly někde na kraji Prahy (nákupy: Černý Most atd), když bylo potřeba někam do centra, tak jsme to vzali metrem. Byla to pro mě tedy dnes premiéra a byl to děs. Všude samá díra, výmol, kočičí hlavy, na kterých jsou vyježděné "vlny" pomalu jak na moři a ten smrad!. Vážně děs a to nemluvím o řidičích, nejsem jeden z těch co vidí na SPZ "A" a hned nadává, ale co oni předvádí, ne jen "Áčka"... Pruhy neznají, přednost v jízdě jim nic neříká, bez problémů vás podjíždějí, skůtry v kolonách kličkují mezi auty (skoro jak na Sicílii, tam to byl masakr, tam se vám motorkáři o auto ještě opírali ).
ALe jedna věc mě dnes opravdu dostala, byl jsem někde na Žižkově, chlapík špatně odbočil a nechtěl si zajet (chápu), ale tohle by mě ani ve snu nenapadlo. Zkrátka to krouhnul přes koleje kde zrovna projížděla tramvaj a snažil se nacpat do mého pruhu. Byl jsem, tak moc u zdi, že už nebylo kam uhnout, do toho se mi tam, začal cpát další chlápek s mercedesem a na dotyčného chlapíka se valila tramvaj, která zrovna pomalu nejela, tak jsem začal spolu s pánem, který jel za mnou couvat. Chlapík se zařadil a ani nepoděkoval, to jsem ještě neviděl.
Hodně lidí mě před cestou do centra Prahy varovalo, ale tohle bylo opravdu zvláštní, jsem dost tolerantní člověk, ale někdy to je opravdu extrém .
Pražáci neberte to jako urážku, neříkám, že jste špatní řidiči, ale ten váš provoz v tom vašem velkoměstě je fakt ostrej .