Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Benátky

Já jsem Benátky navštívil, když jsem byl v Caorle, což je kousek vedle. Místní agentura (Lampo, v Bibione jsou taky) nabízela lístky na cestu do Benátek a zpět. Z Caorle to před 8 lety stálo asi 8€ na osobu. Ráno jsme nalezli do autobusu, v Lido di Jesolo přestoupili na trajekt a ten nás vyhodil kousek od náměstí sv. Marka, tedy v centru Benátek. Zpátky někde odpoledne kolem pátý hodiny trajekt, čekal na nás náš bus. Pokud tohle zvolíš, zapamatuj si, kde jste přistáli, já si pro jistotu to místo hned vyfotil. Od tama poplujete zase zpět.
Doporučuju si vzít mapu, my byli bohužel bez ní a tak jsme neviděli slavný Most zlatníků a další památky. S jídlem se zařiď podle svýho, my jsme si vzali s sebou svačinu a ve stínu na náměstí jsme ji v klidu zdlábli, nebyli jsme jediní. Vodu koupíš všude, mraky prodavačů čehokoliv. Ošéfuj si i WC - pokud nemáš koule na to zajít do libovolné hospody se jen vychcat, tak všude na zemi najdeš šipky, který tě dovedou k toaletám. Ale bacha! I na hajzlíkách drží polední siestu, takže ti magoři italští přes poledne zavřou a turisto klidně se pochči. Ani nevím, kde jsem to tenkrát zkropil.

Pokud jde o památky, tak hned na náměstí sv. Marka je zvonice, krásně zdobenej kostel (už nevím jméno), za rohem u nábřeží je Dóžecí palác, pak někde by měl být výše zmíněný most zlatníků a ještě most Ponte di Rialto. Ten jsem bohužel taky nenavštívil. Snad příště.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat