Hra o trůny - knihy
Zdravím :)
tož by mě zajímaly Vaše názory na knižní sérii Hra o trůny, zda ji tu někdo četl či má rozečteno? A jestli ano, jakou verzi vydání - brožované nebo vázané? Uvažuji o koupi, ale zas tolik peněz
Zdravím :)
tož by mě zajímaly Vaše názory na knižní sérii Hra o trůny, zda ji tu někdo četl či má rozečteno? A jestli ano, jakou verzi vydání - brožované nebo vázané? Uvažuji o koupi, ale zas tolik peněz
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Byl by odkaz?
http://www.fantasyshop.cz/zbozi/pisen-ledu-a-ohne-i-v-broz-verze brožované knihy
http://www.fantasyshop.cz/zbozi/pisen-ledu-a-ohne-1-3-vazana vázané knihy
Toto jste myslel?
Jo, dík za odkazy. Nezdá se mi to moc peněz (uvalím měsíčně za knihy víc). Určitě bych šel do vázaných. A asi i půjdu .
Též mě napadly vázané, ale u brožovaných se mi více líbí obálka A rozdíl by v nich být neměl, ne? Jen typ vazby. Jen aby mě pak bavil příběh, seriál jsem ještě neviděla, musim napravit.
Seriál je ze zažátku poněkud roztahaný, knihy jsem nečetl (a ani nevěděl, že vyšly). Pětikilo za vázanou knížku je dneska standard. Jestli ti stačí paperback, bude nákup určitě výhodnější.
Knížky jsou super, seriál se v detailech liší. Určitě doporučuju, minimálně e-booky.
Na e-booky moc nejsem, ráda sbírám knihy Budu si na ně muset našetřit :)
Seriál je super, ale nejprve bych doporučoval přečíst knihy, což platí u všeho
Tak určitě, knihy mnohdy předčí film či seriál :)
Myslím, že vždy to neplatí.
Kdybych nejdřív četl Dva písaře, tak bych nechtěl vidět seriál a o dost bych přišel.
Ta knížka je nezáživná, nevtipná a nechápu, jak z týhle látky mohli udělat tak skvělou komedii.
Viděl jsem pár dílů první řady a na rozdíl od všeobecného mínění mě to vůbec nezaujalo. Nemám rád kombinaci fantazy, severských krajin (lidi chodí v kožešinách) a samoúčelného násilí. Fanouškům seriálu jejich zájem neberu; já si dám raději něco jiného.
Dtto Pán prstenů, Harry Potter a další skřetí věci. Zkoušel jsem číst Sapowského a také mě to vůbec nebere.
Tisíc lidí, tisíc chutí…
Přemýšlím, kde tam bylo samoúčelné násilí. Možná tak Joff, ale jinak imho mělo všechno násilí svůj důvod. Ono, ani středověk nebyl rozhodně romantickým místem pro život, jak si někteří stále myslí.
Taky jsem si tuto fantasy Růžovku nedokázal oblíbit.
Vase skoda ze jste zastydli u komixu
V seriálu ti možná násilí mohlo připadat místy samoúčelné, protože je oproti knižní předloze trochu očesaný, ale vesměs každý pochopí, že to je součás charakterů postav, které ho konají.
prave mam rozectenou prvni cast 5.knihy a krome predesleho dilu ktery se trosku vlekl me to docela chytlo i kdyz se na zacatku vyznat v postavach a nekolika pribezich byl docela zahul...na serial jsem koukala na prvni serii ale u me je problem ze si podle knizky nejak vysnim postavy i prostredi a pak se mi casto nelibi zpracovani na platne takze za me je knizka urco lepsi...na druhou stranu se ve filmu neboji drsnych a surovych scen presne popsanych v knize...skoda ze jeste nejsou knizky dopsane a ani jsem nenasla kdy by mela dalsi vyjit. ja to mam stahle jako ebook z ulozto.
No vidíš, já to mám nějak tak, že jsem průběžně přečetl knížku a pak si dal sérii seriálu. Teď jsem ve fázi, kdy jsem viděl nejnovější sérii a měl jsem pocit, že jsem to už všechno viděl, protože moje představivost se natolik adaptovala na filmové postavy, že mi to tak přišlo:)
treba me to ceka po docteni 5. dilu to si mozna ten serial dokoukam necetls kdy ma vydat dalsi dily? vsude na netu je jen "pripravujeme"...
To nevím, mě teď čeká poslední knížka - Tanec s Draky...
Pak mám asi taky smolíka.
no autor uz je docela v letech tak ja doufam ze to stihne vsecko vydat...
Beztak to už má v šuplíku a jen to nesmí vydat protože práva na seriál.
jaké práva na seriál?? jak by ho mohly chtít brzdit? právě že seriál jde mnohem rychlejším tempem než spisovatel a za chvílí ho donežene a co pak budou točit??
Vychry zimy, předběžně začátek roku 2015...