Vzpomínáte na jogurty do mrazáku?
Ahoj,
Nevím jak jsem se k tomu dostal, ale zavzpomínal jsem tak 12 let zpět a vím že se tenkrát prodávali takové "jogurty" (nevím teď jestli to byli jogurty, ale vypadalo to tak, jen se do toho daly špejle a hodilo se to do mrazáku). No prostě lahoda. Nevzpomínáte někdo jak se to tenkrát jmenovalo a jestli se to stále prodává?
Takový jako nanuk potom vznikl, ne? Pamatuji si to jen tak, že jsem na někde viděl reklamu v bedně. Ale je to už drahně let...
Přesně to myslím :)
Naprosto ale netuším, co za firmu to dělalo (Danone?) a jak se to jmenovalo
Já si nepamatuji ani "Ň" v té době mi mohlo být tak 6-7 let
Tak já pamatuju Eskymo za 50halířů a Nanuk za korunu, ale tohle neznám...
A jogurt ve skle za tři koruny, marmeláda byla nahoře a měl papírové víčko s ouškem.
A hlavně to byl fakt jogurt a marmeláda byla z ovoce. Nyní? Jogurt dohnaný škrobem a marmeláda je jakýsi amaroun zvaný ovocné želé, či co.
To i to se dá samozřejmě koupit i dnes, akorát je potřeba pohledat, přečíst si etiketu a zaplatit víc než 5kč za jogurt (samozřejmě to není útok na Tebe).
Zájem je ovšem převážně o levné produkty (viz jogurty s názvem "Dobrá cena", což už mi přijde až úchylné) a slova "Levné" "Sleva" "Nízká cena" atd. hýbou světem, takže ty kvalitní produkty jsou jednak v minoritě a druhak pro malý zájem=odbyt jsou dražší než by být mohly... A tak je to i se šunkou, sýrem, pivem, masem v konzervě, párky atd... Zákazníci si prostě dělají sami...
Tak. Jogurt "fakt" jogurt se prodává i dnes a dokonce i v hypermarketech. Akorát tedy jeho cena téměř okopírovala osminásobné zvýšení nominálního průměrného platu.
Dá, ale marmeláda je dole. Snad nejméně zdražila skotská, za bolševika stála láhev Kčs 330,-
Hele, já s tou marmeládou nevím. Marmošku nahoře si tedy nepamatuju. Vždycky dole, nahoře na jogurtu syrovátka.... tak jako dnes.
edit: Tak prej to existovalo, ale to jsem nějak minul. Asi nejsem zase tak starej.
Byla nahoře. Vždycky jsem vybíral jogurt podle toho, kde ji bylo víc.
Já taky pamatuju jen marmošku dole - nahoře byla syrovátka, pod ní smetana, pak jogurt a marmoška. Uzávěr byl hliníkový, jako na lahvích s mlékem.
Já pamatuji, že nanuk v čokoládě byl za korunu čtyřicet, za korunu to bylo bez čokolády a jmenovalo se to Polárka.
Ještě byl Dort z Polárky, dárek nad dárky. Nahoře byla opravdová čokoláda a skladovalo se to v suchém ledu. V Bílé Labuťi v pátém patře stál pořádný kus tři koruny.
Ale za to teď máme demogracýji, letiště Václava Havla a jsme členy C. & K. Slavné Evropské Ůnyje co jsme tam zrovna volili naše zástupce co budou hájit naše zájmy až do roztrhání těla.
Mluv za sebe
Není jim co závidět, dřou jako koně.
___KLIK___
To bych blil....
A už dlouho, tohle video je poměrně fousatý.