Smradovi nakup dřevěné hračky, sobě svěrací kazajku.
No, dřevěné hračky se už taky nedají jen tak sehnat, nějaké kvalitní. Kazajku nevím kde bych vzal a kdo by mě do ní hlavně spoutal?
Nic ve zlém. Celý můj byt (3+1) je počítačový koutek. Pokud až do smrti neuvidím PC zevnitř, zemřu šťastný.
já jsem zatím zabral půlku obýváku, předsíň a část garáže. Chystám se na ložnici, už tam mám zasíťovánu první věc. Manželka se mnou týden nemluvila, děti se mě bojí
to musí mět tači nějakou diagnózu.
A co trůnní sál? Máš tam ethernet krabici, nebo to necháváš na wifi?
já bych to nechal na přírodě, ale uznávám fakt, že zasíťovaný se líp kadí. ale ta garáž mi vrce hlavou.
v garáži je klasická FIFO fronta.
zkoušel jsem mnohokrát položit kabel, ale tak nějak jsem se nikdy nedobral konektivity do netu. Ať jsem seděl, jak jsem dlohou chtěl..
Jen malej stolek v koutku obýváku. Ten druhej monitor není na stěně, bo možná ho časem dostanou děcka. Zapínám ho podle potřeby.
Tak to je opravdu kontrast Popravdě mám taky občas co dělat, abych to udržoval v pořádku. I na tom malém místě.
Žádnej problém, stačí se oženit.
Jak tomu mám rozumět? a) to jako, že to po Tobě drahá polovička uklidí. b) drahá polovička Tě dokope abys to uklidil, jinak následují odvetné akce jako studená večeře, večer bez s**u atd.
*)e *)x
Bývalo to a), ale časem to došlo k tomu, že tam ani bordel nedělám, bo po úklidu manželkou jsem pak svoje věci už nenašel.
Já to nijak neudržuju. Občas něco vyhodím, občas něco vysaju. Pak vzniká problém, že nevím, co jsem vyhodil a co vysál. Je to otravné a proto ty činnosti minimalizuju.
ale chce to začít pracovat na ledkovém osvětlení, hravé typy se můžou vyblbnout i s regulací barev - třeba modrá po čase příšerně tahá oči.
Já rejpal do Prasaka:)
Co mi vyblil foťák, to jsem sem dal, víc se mi s tím drbat nechtělo.
Fotku? Mi domu prijde socialka, ze tam mame cernou skladku, to ne... Ja porebuju svuj bordel, ve kterym se pak uspesne orientuju a hlavne, hlavne mi do nej nikdo nesmi hrabat, protoze pak v nem tu orientaci ztracim.
To jako vyslýchací lampa do ksichtu a zezadu další lampa to pere rovnou do monitoru? Velmi ergonometrické!
Nene, to bylo na nafocení. Jinak mi jenom ta "vyslýchací" lampa svítí jakoby na zeď, což tak akorát osvětluje. Do monitoru to pere blesk z telefonu
Po návratu domů dodám snímek. Nyní to není nic zajímavého - terasa penzionu pod Králickým Sněžníkem a na ní paleolitický notebook :)
Chtěl jsem vložit fotku svého místečka, ale mám strašně odrbané čelo desky stolu. Deska je obyčejná dřevotříska a na tom je ze všech stran vrstva imitující dřevo a pravě ten pásek co byl nalepený na čele desky se časem oloupal. Už jsem uvažoval, že se optám na kutilské poradně, jestli to jde opravit svépomoci, nebo raději předat nějakému stolaři. Stáří stolu je vic jak 10 let..
Jasně, koupíš ten pásek, ten se normálně nalepí nebo nažehlí a ve finále zařízneš zlamovacím nožem a máš hotovo.
Díky a jaký typ lepidla bys doporučil?
Já bych to klidně namatlal nějakou disperzí pokud bude dýha dřevěná, tzn klidně hercules. Pokud to bude plast, tak třeba chemoprén. Ale to je můj laický tip, řemeslníci nejspíš budou mít lepší lepidla.
Chemoprén, pokud to nebude nažehlovací lišta, ty mají lepidlo na sobě.
Můj koutek; sestává z kanclstolu (pořízen za 200,- Kč od maníka, co likvidoval nábytek u bohaté developerské firmy; stůl je jako nový), ze skříňky asi sto let staré a z nočního stolku (IKEA), na němž trůní neolitická tiskárna OKI.
Ja by som tú klávesnicu a myš pod stolom nezvládol. Strašne mi to lezie na nervy
Vždyť to není pod stolem Je na stole, jak vidno, tento je jaksi poschoďový. Nemám s tím problém, pracuje se mi u toho pohodlně.
Aha, aj tak. Ja mám radšej klávesnicu a myš ďalej vzadu pri monitore a hlavne na jeho úrovni.
Tisíc lidí, tisíc chutí
Presne
Zajímavý stůl, koukám, že je tam ještě kolejnice asi právě na tu klávesnici, to už by bylo asi moc i na mě. Ale zajímavý stůl. Co jsem si občas někde zkusil právě takto vyvýšený monitor, tak to taky není špatné.
Výrobce/značku vůbec neznám. Dostal jsem se k tomu, když vedle práce stála hromada tohoto nábytku a maník to odvážel avií. Ptal jsem se ho, co, proč a kam a on, že jestli mu dám za stůl dvě kila, bude spokojený. Našel jsem naprosto nebouchlý/nepoškozený exemplář a bylo. Ten stůl je krásně bytelný, nekýve se. Tu výsuvnou plochu nepoužívám; jedině dcera (10), když píše úkoly nebo si kreslí.
Když už se tu chlubíte nepořádkem na stole, tak se pro inspiraci taky přidám.
Mně se to taky líbí, ale když do těch oken svítí slunce, tak to musí být peklo
Má tam žaluzie pokud dobře koukám, tak ty to trochu utlumí.
Když svítí slunce, mám tu teplo, trochu pomáhají zmíněné žaluzie.
Donedávna jsem měl vlastnoručně vyrobení stůl do L, jenom deska a pět noh. Bohužel když jsme malovali obývák, tak si tam stará usmyslela knihovnu a na stůl už nezbylo místo (šířka 220 cm). Tak v současné době máme normální psací stůl o rozměrech 150 x 75 x 75 cm se dvěma šuplíky po pravé straně. Stůl je sice dobrej, ale vejde se na něj mnohem méně bordelu než na ten starej. Až koupím novou SD kartu do foťáku, uklidím stůl aby byl vůbec vidět a nezapomenu na to tak dodám foto.
Jojo, Lkový stůl bych si taky představoval. Na jedné straně počítač (monitory, klávesnice, myš, repráčky) a na straně druhé volný prostor na cokoliv.
volný prostor na cokoliv
Třeba na popelník Stůl do L by se mi taky líbil, jenže co jsem koukal v kvelbech, tak to buď stojí za vyližpr_el nebo to stojí desítku... Případně obojí.
No, to je bohužel problém. Ale mám známého tesaře, a ten dělá za slušný peníz. Popřípadě bazoš nebo aukro to jistí, občas se tam vyskytují pěkné kousky.
Tak ono to není kdovíjak aktuální/hořící. Stůl mám slušný, bytelný. Vyřazený z kanclů, bez zjevného opotřebení. Ten ještě poslouží dlouhá léta.
Elko není zase takový problém. Klukovi jsem ho dělal z kuchyňské desky (té tenčí, 28mm). Ukotvená do zdi a postavená na stavitelných nábytkových nohou. Šuplíky apod. nechtěl, že prý to doladíme podle potřeby, takže tam doteď nemá nic... no když už tam nic nechce. Pokud člověk nenakoupí v Baumaxu, tak to není ani žádná rána.
Moj kutik je vynimocny ani nie bordelom, ale skor obsahom.
Uz asi 2 mesiace nemozem sediet na kresle lebo ma tam caka asi 7 wifin na diagnostiku, nejake zdroje a neviem co este. Ale raz sa k tomu dostanem.
cooo?! To je krásně uklizené pracoviště. Pokud tam není alespoň 5 vrstev papírů/faktur promíchaných s (polo)funkčním hardwarem, tak se o mrdníku hovořit vůbec nedá!
No prave to na tom stole vidis. Nova kamera, ktora bola menena za inu sa tam miesa s vyradenou 5GHz wifinou, pod ktorou lezi RB2011, ktora sa chystam vymenit za hlavny router na sieti uz asi rok. O kusok vedla je nejaky 500GB externy box, vraj v nom cvaka ma ist na reklamaciu, za nim domaca 741 wifi, vyradeny lcd Samsung, ktory blika, ale na servis staci, dole server Dell, vedla neho (nie je vidiet) nejaky destkop na reinstalaciu, pri posteli 2nb (ani neviem o ake ide, ale uz su tusim hotove;o)), na stole funkcna a polofunkcna klavesnica a keby zacnem menovat papiere...faktury, dodacie listy, vypisy z banky, vypoved od klienta, dopis zo socialky, z katastra...tie spodne sa mi ani nechce pozerat, co tam je. Takze myslim, ze do bodky splnam tvoje poziadavky na mrdnik;o).
U mě to v současné době vypadá podobně. Velké PC jsem nezapnul asi měsíc a stůl slouží pouze jako odkladiště - místo na bordel, který nesmí překážet jinde. Podle toho to taky vypadá, fotku sem radši ani dávat nebudu.
Zdravím po roce a půl
Bohužel se stěhování odložilo, ale v nejbližší době se snad už dočkám.
Pokud by se chtěl ještě někdo pochlubit svým stolem, tak klidně vkládejte fotky
Smradovi nakup dřevěné hračky, sobě svěrací kazajku.
No, dřevěné hračky se už taky nedají jen tak sehnat, nějaké kvalitní. Kazajku nevím kde bych vzal a kdo by mě do ní hlavně spoutal?
Nic ve zlém. Celý můj byt (3+1) je počítačový koutek. Pokud až do smrti neuvidím PC zevnitř, zemřu šťastný.
já jsem zatím zabral půlku obýváku, předsíň a část garáže. Chystám se na ložnici, už tam mám zasíťovánu první věc. Manželka se mnou týden nemluvila, děti se mě bojí
to musí mět tači nějakou diagnózu.
A co trůnní sál? Máš tam ethernet krabici, nebo to necháváš na wifi?
já bych to nechal na přírodě, ale uznávám fakt, že zasíťovaný se líp kadí. ale ta garáž mi vrce hlavou.
v garáži je klasická FIFO fronta.
zkoušel jsem mnohokrát položit kabel, ale tak nějak jsem se nikdy nedobral konektivity do netu. Ať jsem seděl, jak jsem dlohou chtěl..
Jen malej stolek v koutku obýváku. Ten druhej monitor není na stěně, bo možná ho časem dostanou děcka. Zapínám ho podle potřeby.
Na druhou stranu, v jednoduchosti je síla Takového místa na místa na myš a klávesnici se snad taky dočkám.
Ve svým kvartýru si to holt můžeš zařídit po svým, vo tom žádná.
No to každopádně
Ty jsi můj pravý opak!
Tak to je opravdu kontrast Popravdě mám taky občas co dělat, abych to udržoval v pořádku. I na tom malém místě.
Žádnej problém, stačí se oženit.
Jak tomu mám rozumět?
a) to jako, že to po Tobě drahá polovička uklidí.
b) drahá polovička Tě dokope abys to uklidil, jinak následují odvetné akce jako studená večeře, večer bez s**u atd.
*)e
*)x
Bývalo to a), ale časem to došlo k tomu, že tam ani bordel nedělám, bo po úklidu manželkou jsem pak svoje věci už nenašel.
Já to nijak neudržuju. Občas něco vyhodím, občas něco vysaju.
Pak vzniká problém, že nevím, co jsem vyhodil a co vysál.
Je to otravné a proto ty činnosti minimalizuju.
Prosímtě, neměl bys tu fotku ve větším rozlišení?
1152x768: https://lh4.googleusercontent.com/-YHQgWvKhe9I/UzS1q6twlkI/AAAAAAAAndc/eB-XcRfkedM/s0/photo.jpg
ale chce to začít pracovat na ledkovém osvětlení, hravé typy se můžou vyblbnout i s regulací barev - třeba modrá po čase příšerně tahá oči.
Já rejpal do Prasaka:)
Co mi vyblil foťák, to jsem sem dal, víc se mi s tím drbat nechtělo.
Fotku? Mi domu prijde socialka, ze tam mame cernou skladku, to ne... Ja porebuju svuj bordel, ve kterym se pak uspesne orientuju a hlavne, hlavne mi do nej nikdo nesmi hrabat, protoze pak v nem tu orientaci ztracim.
Takže takový organizovaný nepořádek?
Cca 1994.
Jéje, MERKUR :D Do teď ho máme, ani nevím, zda funguje.
krásnej didouš!
V roce 1994 jsem měl na stole Amigu 1200..
No jo, já holt nebyl z buržoazní rodiny
já taky ne. Celé prázdniny jsem dřel v kapitalistické cizině, abych na ni našetřil!
Svého času se něco podobného řešilo i tady:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=920&t=1203538
Díky :)
To jako vyslýchací lampa do ksichtu a zezadu další lampa to pere rovnou do monitoru? Velmi ergonometrické!
Nene, to bylo na nafocení. Jinak mi jenom ta "vyslýchací" lampa svítí jakoby na zeď, což tak akorát osvětluje. Do monitoru to pere blesk z telefonu
Po návratu domů dodám snímek. Nyní to není nic zajímavého - terasa penzionu pod Králickým Sněžníkem a na ní paleolitický notebook :)
Chtěl jsem vložit fotku svého místečka, ale mám strašně odrbané čelo desky stolu. Deska je obyčejná dřevotříska a na tom je ze všech stran vrstva imitující dřevo a pravě ten pásek co byl nalepený na čele desky se časem oloupal. Už jsem uvažoval, že se optám na kutilské poradně, jestli to jde opravit svépomoci, nebo raději předat nějakému stolaři. Stáří stolu je vic jak 10 let..
Jasně, koupíš ten pásek, ten se normálně nalepí nebo nažehlí a ve finále zařízneš zlamovacím nožem a máš hotovo.
Díky a jaký typ lepidla bys doporučil?
Já bych to klidně namatlal nějakou disperzí pokud bude dýha dřevěná, tzn klidně hercules. Pokud to bude plast, tak třeba chemoprén. Ale to je můj laický tip, řemeslníci nejspíš budou mít lepší lepidla.
Chemoprén, pokud to nebude nažehlovací lišta, ty mají lepidlo na sobě.
Můj koutek; sestává z kanclstolu (pořízen za 200,- Kč od maníka, co likvidoval nábytek u bohaté developerské firmy; stůl je jako nový), ze skříňky asi sto let staré a z nočního stolku (IKEA), na němž trůní neolitická tiskárna OKI.
Ja by som tú klávesnicu a myš pod stolom nezvládol. Strašne mi to lezie na nervy
Vždyť to není pod stolem Je na stole, jak vidno, tento je jaksi poschoďový. Nemám s tím problém, pracuje se mi u toho pohodlně.
Aha, aj tak. Ja mám radšej klávesnicu a myš ďalej vzadu pri monitore a hlavne na jeho úrovni.
Tisíc lidí, tisíc chutí
Presne
Zajímavý stůl, koukám, že je tam ještě kolejnice asi právě na tu klávesnici, to už by bylo asi moc i na mě. Ale zajímavý stůl. Co jsem si občas někde zkusil právě takto vyvýšený monitor, tak to taky není špatné.
Výrobce/značku vůbec neznám. Dostal jsem se k tomu, když vedle práce stála hromada tohoto nábytku a maník to odvážel avií. Ptal jsem se ho, co, proč a kam a on, že jestli mu dám za stůl dvě kila, bude spokojený. Našel jsem naprosto nebouchlý/nepoškozený exemplář a bylo. Ten stůl je krásně bytelný, nekýve se.
Tu výsuvnou plochu nepoužívám; jedině dcera (10), když píše úkoly nebo si kreslí.
Když už se tu chlubíte nepořádkem na stole, tak se pro inspiraci taky přidám.
Pěkné.
taky se mi to líbí
Tak to jo panečku. Koukám, nádherný výhled :)
A ty "repráčky" pěkný :) :D
Mně se to taky líbí, ale když do těch oken svítí slunce, tak to musí být peklo
Má tam žaluzie pokud dobře koukám, tak ty to trochu utlumí.
Když svítí slunce, mám tu teplo, trochu pomáhají zmíněné žaluzie.
Donedávna jsem měl vlastnoručně vyrobení stůl do L, jenom deska a pět noh. Bohužel když jsme malovali obývák, tak si tam stará usmyslela knihovnu a na stůl už nezbylo místo (šířka 220 cm). Tak v současné době máme normální psací stůl o rozměrech 150 x 75 x 75 cm se dvěma šuplíky po pravé straně. Stůl je sice dobrej, ale vejde se na něj mnohem méně bordelu než na ten starej. Až koupím novou SD kartu do foťáku, uklidím stůl aby byl vůbec vidět a nezapomenu na to tak dodám foto.
Jojo, Lkový stůl bych si taky představoval. Na jedné straně počítač (monitory, klávesnice, myš, repráčky) a na straně druhé volný prostor na cokoliv.
Třeba na popelník Stůl do L by se mi taky líbil, jenže co jsem koukal v kvelbech, tak to buď stojí za vyližpr_el nebo to stojí desítku... Případně obojí.
No, to je bohužel problém. Ale mám známého tesaře, a ten dělá za slušný peníz. Popřípadě bazoš nebo aukro to jistí, občas se tam vyskytují pěkné kousky.
Tak ono to není kdovíjak aktuální/hořící. Stůl mám slušný, bytelný. Vyřazený z kanclů, bez zjevného opotřebení. Ten ještě poslouží dlouhá léta.
Elko není zase takový problém. Klukovi jsem ho dělal z kuchyňské desky (té tenčí, 28mm). Ukotvená do zdi a postavená na stavitelných nábytkových nohou. Šuplíky apod. nechtěl, že prý to doladíme podle potřeby, takže tam doteď nemá nic... no když už tam nic nechce.
Pokud člověk nenakoupí v Baumaxu, tak to není ani žádná rána.
Moj kutik je vynimocny ani nie bordelom, ale skor obsahom.
Uz asi 2 mesiace nemozem sediet na kresle lebo ma tam caka asi 7 wifin na diagnostiku, nejake zdroje a neviem co este. Ale raz sa k tomu dostanem.
Solidní mrdník
cooo?! To je krásně uklizené pracoviště. Pokud tam není alespoň 5 vrstev papírů/faktur promíchaných s (polo)funkčním hardwarem, tak se o mrdníku hovořit vůbec nedá!
No prave to na tom stole vidis. Nova kamera, ktora bola menena za inu sa tam miesa s vyradenou 5GHz wifinou, pod ktorou lezi RB2011, ktora sa chystam vymenit za hlavny router na sieti uz asi rok. O kusok vedla je nejaky 500GB externy box, vraj v nom cvaka ma ist na reklamaciu, za nim domaca 741 wifi, vyradeny lcd Samsung, ktory blika, ale na servis staci, dole server Dell, vedla neho (nie je vidiet) nejaky destkop na reinstalaciu, pri posteli 2nb (ani neviem o ake ide, ale uz su tusim hotove;o)), na stole funkcna a polofunkcna klavesnica a keby zacnem menovat papiere...faktury, dodacie listy, vypisy z banky, vypoved od klienta, dopis zo socialky, z katastra...tie spodne sa mi ani nechce pozerat, co tam je.
Takze myslim, ze do bodky splnam tvoje poziadavky na mrdnik;o).
U mě to v současné době vypadá podobně. Velké PC jsem nezapnul asi měsíc a stůl slouží pouze jako odkladiště - místo na bordel, který nesmí překážet jinde. Podle toho to taky vypadá, fotku sem radši ani dávat nebudu.
Zdravím po roce a půl
Bohužel se stěhování odložilo, ale v nejbližší době se snad už dočkám.
Pokud by se chtěl ještě někdo pochlubit svým stolem, tak klidně vkládejte fotky