Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V jednom pdf dokumente som videl fotku z ktorej usudzujem ze sa to lepi priamo na ten magneticky pas…
MM.. 13.05.2014 21:46
MM..
.. takze hlavna otazka je, kolko bankomatov alebo platobnych miest u nas je nastavena tak ze snima a…
MM.. 14.05.2014 00:50
MM..
Heuréka :-) To co jsi tu postupně psal je v tom odkazovaném článku. Máš zajímavou strategii. Nejdřív…
Niko Bellic 14.05.2014 01:03
Niko Bellic
http://www.morgenpost.de/printarchiv/wirtschaft/article1233290/Chipfehler-blockiert-EC-Karten.html v…
MM.. 14.05.2014 01:28
MM..
Pokud se karta do čtečky strká, nebo je bezkontaktní, pak dochází ke čtení čipu a bez pinu je nepouž… poslední
JR_Ewing 15.05.2014 06:54
JR_Ewing

V jednom pdf dokumente som videl fotku z ktorej usudzujem ze sa to lepi priamo na ten magneticky pasik, a ne jak sa snazi vsugerovat fotka na tom webe kde si clovek mysli ze to je ten stvorcek na konci karty).

Tak ked sa to lepi priamo na magneticky pas karty, tak to samozrejme fungovat moze a aj bude :) Ale v bankomate ktory snima len pasik (alebo obchody kde sa plati kartou sa podla mna snima len pasik) tu kartu potom nebudes moct pouzit, az ked nalepku odlepis. V pdf dokumente pisali ze nalepka neni opakovane pouzitelna, a ze na karte ostanu zbytky lepidla, a ked po odlepeni nalepky neocisti clovek riedidlom alebo cim tak to este asi aj zasere citaciu hlavu bankomatu alebo servirke citacku, to by teda bolo dost uz silne kafe keby si servirke musel kupovat novu citacku :-)

.. takze hlavna otazka je, kolko bankomatov alebo platobnych miest u nas je nastavena tak ze snima ako prve magneticky pas (tam ti karta s nalepkou fungovat nebude), a ktore bankomaty alebo platobne miesta primarne snimaju chip (tam ti karta s nalepkou fungovat bude).
Otazka tazko zodpovedatelna, urcite su bankomaty ktore snimaju primarne chip, ale neda sa zarucit ze bankomaty tvojej banky alebo tvoj oblubeny bankomat je tak nastaveny.

Pokud se karta do čtečky strká, nebo je bezkontaktní, pak dochází ke čtení čipu a bez pinu je nepoužitelná. Pokud se karta čtečkou "projíždí", pak může hrozit to, co je výše uvedeno. Nevím, jestli nálepka je schopná vyřadit čtení magnetického pásku. Domnívám se totiž, že údaje na pásku jsou zapsané na šířku, ne na délku. Jsou v každém místě pásku stejné.
No a pokud se karta projíždí žehličkou (je embosovaná, má vystouplé číslo karty), pak je to offline terminál a tam je největší riziko zneužití, protože nedochází k žádnému online ověřování. Žádné limity, žádné zůstatky, žádná blokace.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru