Předmět Autor Datum
Tak za 90 Kč i s poštovným, proč to nezkusit. Třeba to fakt znefunkční ten magnetický pásek (asi něj…
Niko Bellic 12.05.2014 21:03
Niko Bellic
V zasade by stacilo odbrousit ten pasek...
bahno 12.05.2014 21:36
bahno
Hm, právě jsem přišel z hospody, kde jsem platil kartou. Servírka přinesla účet ve složce, dovnitř j…
L-Core 13.05.2014 06:06
L-Core
Nechci strašit, ale už se něco podobného stalo, sice né okopírování karty, ale stačí i jen opsání úd…
Walker86 13.05.2014 09:44
Walker86
Shodou okolností na kartě CVV kód mám prakticky nečitelný, chyba už "z výroby". Pečlivým zkoumáním n…
L-Core 13.05.2014 14:51
L-Core
To je podla mna uplna kravina, ked kartu precita bankomat alebo servirka, tak ju bude vediet precita…
MM.. 13.05.2014 21:19
MM..
V jednom pdf dokumente som videl fotku z ktorej usudzujem ze sa to lepi priamo na ten magneticky pas…
MM.. 13.05.2014 21:46
MM..
.. takze hlavna otazka je, kolko bankomatov alebo platobnych miest u nas je nastavena tak ze snima a…
MM.. 14.05.2014 00:50
MM..
Heuréka :-) To co jsi tu postupně psal je v tom odkazovaném článku. Máš zajímavou strategii. Nejdřív…
Niko Bellic 14.05.2014 01:03
Niko Bellic
Pretoze s chipom bol pred par rokmi problem tak tie bankomaty ponastavovali vsetky tak aby brali len…
MM.. 14.05.2014 01:20
MM..
http://www.morgenpost.de/printarchiv/wirtschaft/article1233290/Chipfehler-blockiert-EC-Karten.html v…
MM.. 14.05.2014 01:28
MM..
Pokud se karta do čtečky strká, nebo je bezkontaktní, pak dochází ke čtení čipu a bez pinu je nepouž… poslední
JR_Ewing 15.05.2014 06:54
JR_Ewing

Tak za 90 Kč i s poštovným, proč to nezkusit. Třeba to fakt znefunkční ten magnetický pásek (asi nějak odstíní?) Řekl bych, že to je akorát tenký plíšek zabalený v nálepce a s rozměry tak, aby na kartě nepřekážel. Možná by se to dalo vyrobit i doma..

Hm, právě jsem přišel z hospody, kde jsem platil kartou. Servírka přinesla účet ve složce, dovnitř jsem vložil kartu, po chvíli si vše odnesla. Za pár minut byla zpátky, s kartou, účtenkou pro mě a účtenkou pro hospodu. Tam jsem akorát dopsal tryngelt, podepsal a šel.

Jinak to prostě zaplatit nejde (už jedině cash), je to o lidech a systému. Vůbec ale nepředpokládám, že bych měl mít obavu z nějakého tunelování účtu (i když tam samozřejmě držím jen "rozumný" obnos a v případě potřeby převedu). Ráno mrknu do ibankovnictví, snad nejsem naivní optimista :-)

Nechci strašit, ale už se něco podobného stalo, sice né okopírování karty, ale stačí i jen opsání údajů viz.: http://zpravy.idnes.cz/cisnik-si-opisoval-cisla-na-kartach-z-uctu-zakazniku-pak-platil-hry-1fe-/krimi.aspx?c=A110527_123208_jihlava-zpravy_bor
I když jestli to byla hezká milá číšnice, tak bych se asi moc neošíval :-)

Jestli máš povolené platby kartou přes internet, tak bych si pro jistotu alespoň smazal ten 3místný CVV kód na zadní straně karty.

To je podla mna uplna kravina, ked kartu precita bankomat alebo servirka, tak ju bude vediet precitat aj skimmer (ono to je uplne stejna vec). Predpokladam ze predavaju nejaku obycajnu nalepku v hodnote 1koruna za 90korun. Dnes celkom bezne u takychto tajuplnych "zarucene funkcnych" produktov. Jedina funkcia takych produktov je vytiahnut peniaze od ludi, inu funkciu to nevykonava :)

P.S. aha tak tam pisu ze to potom neprecita ani bankomat :) V tom pripade by to bolo OK, ale ani tomu moc neverim, ptz to fyzikalne nedava zmysel (ale nevylucujem ze to takto moze fungovat). Ja by som bol opatrny.

Dobra ochrana je zakryt ruku pri pisani PINu (ak by bola kamera hore) a dokladne si pozret klavesnicu ze ci nevypada nejak polozena na povodnu.

V jednom pdf dokumente som videl fotku z ktorej usudzujem ze sa to lepi priamo na ten magneticky pasik, a ne jak sa snazi vsugerovat fotka na tom webe kde si clovek mysli ze to je ten stvorcek na konci karty).

Tak ked sa to lepi priamo na magneticky pas karty, tak to samozrejme fungovat moze a aj bude :) Ale v bankomate ktory snima len pasik (alebo obchody kde sa plati kartou sa podla mna snima len pasik) tu kartu potom nebudes moct pouzit, az ked nalepku odlepis. V pdf dokumente pisali ze nalepka neni opakovane pouzitelna, a ze na karte ostanu zbytky lepidla, a ked po odlepeni nalepky neocisti clovek riedidlom alebo cim tak to este asi aj zasere citaciu hlavu bankomatu alebo servirke citacku, to by teda bolo dost uz silne kafe keby si servirke musel kupovat novu citacku :-)

.. takze hlavna otazka je, kolko bankomatov alebo platobnych miest u nas je nastavena tak ze snima ako prve magneticky pas (tam ti karta s nalepkou fungovat nebude), a ktore bankomaty alebo platobne miesta primarne snimaju chip (tam ti karta s nalepkou fungovat bude).
Otazka tazko zodpovedatelna, urcite su bankomaty ktore snimaju primarne chip, ale neda sa zarucit ze bankomaty tvojej banky alebo tvoj oblubeny bankomat je tak nastaveny.

Pretoze s chipom bol pred par rokmi problem tak tie bankomaty ponastavovali vsetky tak aby brali len pasik, tak som najprv predpokladal ze to ma byt nejaky zazrak (na tom clanku to popisuju zo zaciatku ako nejaky zazrak, a tak pisane nezmysly zvycajne dalej ani necitam), a je tam zavadzajuci obrazok ktory ma nejaku nalepku na vrchnej strane. A pritom je to nejaka obycajna kovova nalepka za par Kcs rovno na magnetickom pase ktora znemozni citanie toho pasu uplne.

Dalsie prispevky su len upozornenie na to ze co to robi, aby si toho bol vedomy (to ze to zasere pas lepidlom a ma nosit so sebou riedidlo apod na hlavnej stranke napisane neni, az v pdf dokumente :)

Pokud se karta do čtečky strká, nebo je bezkontaktní, pak dochází ke čtení čipu a bez pinu je nepoužitelná. Pokud se karta čtečkou "projíždí", pak může hrozit to, co je výše uvedeno. Nevím, jestli nálepka je schopná vyřadit čtení magnetického pásku. Domnívám se totiž, že údaje na pásku jsou zapsané na šířku, ne na délku. Jsou v každém místě pásku stejné.
No a pokud se karta projíždí žehličkou (je embosovaná, má vystouplé číslo karty), pak je to offline terminál a tam je největší riziko zneužití, protože nedochází k žádnému online ověřování. Žádné limity, žádné zůstatky, žádná blokace.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru