Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Volební spoty (volby do EU parlamentu 2014)

Také netvrdím, že jsou dva póly problematiky. A opravdu se nediv, když napíšeš naivní vytu typu "bohatší nám chudším chtějí pomoci a proto nám sypou prachy a vše je sluníčkové a kytičkové". Musím říci, že zrovna od tebe (myslím inteligentního člověka) mě zrovna tohle hodně překvapilo. Napsat to dítě do referátu, tak budiž...
Myšlenka společné politiky v mnoha oblastech je dobrá, to bezesporu. Jen by měl být dle mého názoru jinak nastavený rámec. Volný pohyb zboží a osob, budiž, leč to s sebou nese i negativa. Nemusím je jistě zdůrazňovat... Společná měna asi dobrý nápad není; když jí využívají státy s diametrálně odlišnými (stran HDP, zadlužení) ekonomikami. Mám taky docela obavy o imigrační politiku, zatím jsme stran toho v ČR happy, ale jsou státy, kde je tohle problém. Další problém je, že ten, kdo nazve věci pravým jménem je hned extremista a podobně. Takhle tedy moc svoboda nevypadá... Jakýsi zákon o povinné toleranci všeho budiž důkazem.
Prohlubování vzájemné integrace a centralizace struktur (nebo snad federalizace) není taky moc dobrý nápad. Mnohonárodnostní státy zatím v historii moc dobře nedopadly a není důvod se domnívat, že by v případě EU toto dopadlo jinak. Vzpomeňme SSSR, Jugoslávii (kteréžto konec začal v roce 1980, smrtí J. B. Tita); Španělsko drží pohromadě zuby nehty, Itálie dtto, Belgie, Velká Británie taktéž.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat