Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dnes mne na Letišti Václava Havla pěkně na$rali.

Sporadicky tam musím zajet autem někoho přivézt nebo naopak někoho odvézt. Parkovné je tam mastné, ale až dosud bylo prvních patnáct minut zdarma a to jsem stíhal. Pokud jsem čekal na někoho, až přiletí a bude připravený i se zavazadlem, abych ho naložil a odjel, tak jsem čekal tady
http://goo.gl/maps/oKAUS
než mi brnkne, že už mohu přijet.
Dnes jsem měl vyzvednout syna. Na tom místě co jsem čekal je zákaz zastavení. Může mi někdo vysvětlit, proč? A pokud se to dá rozumně zdůvodnit, proč tam po obou stranách silnice dělali ty vyasfaltované plochy? Kdo to nařídil a kdo to zaplatil?
A když jsem přijel, syna naložil (jestli to trvalo pět minut, tak je to moc) a chtěl odjet z parkoviště, nepustilo mne to, dokud jsem nezaplatil padesát korun českých za celou hodinu. Takhle znesvětit památku Velkého Humanisty, jehož jménem se to letiště pyšní!
Ale pokud se bude muset platit i za letmý vjezd a odjezd jako za celou hodinu, pak ty plochy tady
http://goo.gl/maps/oKAUS
jsou vlastně zbytečné - co jsem dnes koukal, málokdo co na někoho čeká tam stráví hodinu, tak to klidně mohou zaparkovat na placeném parkovišti u LVH.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pár kaček za parkování se při ceně letenek ztratí. A je úplně jedno, čí jméno letiště nese. Inu leti… poslední
Moas 05.05.2014 10:43
Moas

Pár kaček za parkování se při ceně letenek ztratí. A je úplně jedno, čí jméno letiště nese. Inu letištní poplatky stále klesají, tlak na cenu je enormní, nezbývá, než v tržním prostředí začít inkasovat prašule jinak.
Letiště je tržní subjekt jako každý jiný. Člověk může vždy zvášit alternativy letišť blízkých a náklady s jejich využíváním spojených. Že jsou daleko a nevyjdou výhodněji? Pak nezbývá, než využít LVH. A nebo prostě nelítat. Beztak je 90 procent letů jen z rozmařilosti ("protože prostě se tam chci podívat"), případně přehnané sebedůležitosti ("jestli na tom meetingu nebudu osobně, sežerou naši firmu ještírci").

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru