Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Posmrtný život

Pokud by totiz byl, podle tech panbičkářskejch kecu, pak je to sadista a zvrhlej sráč. Kdo jinej by nechaval zivorit a umirat deti na leukemii, mentalni ci fyzicky retardace.... A kecy typu Buh to tak chtel, jsou naprosto neakceptovatelny blaboly.

Mne jednou kamaradka na podobny argument odpovedela zhruba v tomto smyslu: Adam a Eva si zili v raji, kde bylo vsechno dokonale atd., ale tim, ze neposlechli Boha a snedli to jablko, tak byli z raje vyhozeni a tim padem Buh ztratil zodpovednost za ne a za lidstvo obecne - defakto jim rekl "tak bezte a zijte si po svem, kdyz si myslite, ze to umite lepe" a v podstate uz na nas svet nijak nedohlizi, nezasahuje do nej, proste nas nechava, at si poradime sami, je to takovy "trest" za ten prvotni hrich.

Ja teda v nejakyho fousatyho paprdu na nebesich, co stvoril svet, neverim, pro me je "neco jako Buh" cela priroda vcetne nas - ta urcuje, kde a jak budeme zit, obcas vitezi prirodni zivly, obcas vitezi clovek..

Ale prijde mi hrozne fascinujici, jak se treba uplne na Boha odvolavaji dva lidi, co udelaji dve naprosto protichudne veci - jeden bude tvrdit ze ho Buh ucinil postizenym a on se nechce protivit jeho vuli a proto nechce pomucku, ktera by mu zivot s tim postizenim usnadnila, a druhy bude tvrdit, ze dekuje Bohu za to, ze ta pomucka existuje a ze diky tomu ma snadnejsi zivot.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat