Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Posmrtný život

Na vojny sa treba pozerat z ineho hladiska, povedal by som, ze z "vesmirneho" nahladu.
Keby nebolo vojen dnes tu mame asi 10mld ludi na planete (mozno viac) a zije sa nam vsetkym omnoho horsie. Vojna je prirodzena selekcia ludstva, je v podstate nevyhnutna. Keby enbolo vojen musi asi zasihnut priroda v podobe nejakej pandemie a zdecimovat ludsku rasu na prijatelnu hodnotu.
Navyse cely ludsky zivot pozostava zo vzostupov a padov a takto prebieha aj nasa historia a tak je to ok. B blizkej buducnosti nas opat nutne caka drzkopad, staci sa pozriet akym smerom sa vyvija nasa kultura a je jasne, ze musi prist nieco velke. Nakoniec asi to mame v povahe a tak to ma byt.
Zomrieme raz vsetci, v tom sme si vsetci rovni a tak je to spravne. So smrtou sa treba vyrovnat, vratane vlastnej a nakoniec nie je to nic strasne. Teda okrem jedinej, osobne by som sa nevedel asi vyrovnat s tym keby prezijem svoje dieta, hlavne pomerne mlade. To este nemam v hlave celkom zrovnane akoby som to zvladol a tam sa mi zda smrt hrozna.
Kazdy z nas je suciastka v stavebnici, zijeme na mravenisku, ktore nazyvame Zem a otazka naco sme tu je zbytocna. Staviame, rucame, tvorime, nicime...proste ozivujeme tuto planetu, ktora by sice zila aj bez nas, ale my jej dodavame nieco navyse.
Nerozumiem ludom, co sa snazia pochopit taketo veci, akoze preco sme tu, preco vznikol vesmir a Zem je gulata. A nie je to jedno?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat