Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bonzaci v radiu.

A no tak rejpu, no.
Podívej, proklamovaným smyslem měření rychlosti je bezpečnost schovaná v tomto případě za rychlostní limity. U školy je třicítka, tak tam budem měřit třicet, v obci padesát, budem tam měřit padesát (já ještě pamatuji 60 a v nočních hodinách myslím 80...)), mimo obec 90 ( v Rakousích kupříkladu mají 100 a jede se tam úplně jinak, než u nás). Ale krucipísek je to jen číslo, s bezpečnou jízdou to souvisí jen mírně.
U nás tě za 105 vyberou, v Rakousku ne. Mají snad v Rakousku jinou bezpečnost? Máme snad jiná auta? Máme jiné řidiče? Ne. Je to jen číslo. (Zrovna tak by tam mohlo být omezení na 80, ale je z toho vidět, že je to jen číslo, od kterého se odvíjí desátek.
Teď si ty kliftoni někam stoupnou a co mají zajistit? Bezpečnost, tedy v této realitě rychlostní limity. A je lepší, když o nich lidi vědí a jedou v limitu rovnou, než když tam přiletí a zaplatí bakšiš. Lepší pro "bezpečnost". Horší pro policajty, protože míň vyberou. Ve světě pokut je idea, že po prožitku odvedení desátku jede dál řidič podle předpisů - ale zlatý voči, kamaráde. Policajti byli tady, dál už nebudou....
Co na to prasata, co prasí 140 v obci (nazdar Ficko) ti dole píše Potkan. Kdo to zaplatí ti taky píše Potkan (zaplatí to tydýt, co ujel o 5-10km, což je vlastně na týden žaláře, že jo.
Teď tak přemýšlím, jezdím autem cca 25 let a kolik jsem těch prasičů 140 v obci potkal? Jo, furt o nich čtu, to jo.... Je to stejná sorta dvaceti lidí, co za plotem čeká na práci.

Co jsem zatím měřiče potkal, tak to bylo téměř vždy na nějakém přehledném úseku, kde akorát přišli k výdělku. Tam, kde to smysl má, jsem je ještě neviděl, protože tam prd vyberou. Češi nejezdí obecně jako prasata, Češi, podle mě a mých zkušeností, jezdí poměrně opatrně, předvídatelně a kupodivu dost často i plynule. Kdo má zkušenosti, že Češi jsou za volantem bezohledný, by se měl možná zamyslet sám nad sebou, jestli náhodou sám neřídí jako debil a ty bezohlední okolo nejsou jen zpětná vazba. Pirátama jsme akorát zmagořený méééédiama, potkávám je minimálně a furt je jich procentuelně míň, než kreténů ve státě. (Čest výjimkám a modrým Fabiím I :-D )

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat