Seznam spustil svůj streetview
http://beta.mapy.cz
Jmenuje se to Panorana.
Pokryta hlavně jižní Morava, část severní a Praha. Našel jsem několik rodinných příslušníků a naše auto :)
http://beta.mapy.cz
Jmenuje se to Panorana.
Pokryta hlavně jižní Morava, část severní a Praha. Našel jsem několik rodinných příslušníků a naše auto :)
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Dik, koukal jsem a pekny, teda o neco horsi fotky nez googlovske, ale jde to a jsem zvyklej chodit na seznamacky mapy, takze nebudu muset kvuli streetview lezt na google. Ale tak chtelo by to lepsi pokryti, Praha je dobra, ale neni to cela republika.
Zajímavé
Auto jsem také našel, dle všeho Prahu (nebo naší část) snímkovali někdy na podzim a po dešti :)
Pamatuju si, jak jsem loni v létě potkal jejich auto a říkal jsem si, že i Seznam se do toho pustil po svým.
Dokonce jsem se tam i našel, jak za tím autem jedu
A je poznat, že je to beta, funguje to mizerně.
Do větších měst se jim zatím moc nechce..
aha, některé jsou pokryté.
Naštvalo mě na mapy.cz, že po kliknutí na ikonku zastávky hromadné dopravy už nevyskakuje okénko s čísly projíždějících linek. Vyhledávání se stalo obtížnější.
jak to? funguje to pořád stejně. teda praha.
V Praze to funguje, v Ostravě nee.
Ostrava stejně za chvíli bude anektovaná ruskem, tak to budete mít asi na vlastní doméně mapy.ru
mapy.ru to nebude - už je obsazeno.
Nejasal bych, vzhledem k tomu, ze uz obsadili Karlovy Vary a vyznamne se zabydluji v Praze, tak jestli se vydaji anektovat, tak to bude komplet, teda vcetne Seznam.ru.
Komentář ke kvalitě fotek:
Seznam původně nakoupil od externích dodavatelů, kvalita děsná, teď přefocuje vlastním zařízením. Prý do cca jednoho roku budou všechny fotky nahrazeny kvalitními.
A to nepoznali hned? Za to bych nedal nikomu ani korunu! Ty fotky vypadají, jako by je fotili asi 10 let starým mobilem. Co je platný, že fotí po 3 metrech (navíc to mi připadá mimo zástavbu zbytečný), když je na každý fotce černo...
Trošku mě napoprvé zmátlo ovládání, ale na to si člověk zvykne. Mapy od Seznamu používám raději, než Googlovské - většinou jsou přesnější a hlavně mají výraznější kontrast. Na mapy Google jsem chodil jen kvůli StreetView, a když to bude v dobrý kvalitě na Seznamu, tak proč ne...
Ony ty fotky nejsou tak příšerný, jak se zdají, protože jsou v defaultu zobrazovány s přiblížením. Stačí kolečkem odzoomovat a máš plnou fotku.
No, mám dojem, že se asi dívám každej na jiný fotky. Třeba tahle tmavá se Ti líbí? A co tahle hnusná přepálenost je snad OK? Tady odzoomování fakt nepomůže.
Nezkoumal jsem to v tak velkým rozsahu, jede to tak blbě, že to zamrzne a já su rád, že jsem vůbec něco viděl.
No, nevím, měli s uvolněním ještě počkat. Evidentně jim to nefunguje ani aby se to dalo označit za betu. Kdyby radši vymysleli něco vlastního, než se opičit po googlu. Ale to vlastně seznam neumí. Cokoliv co vymysleli, tak zapadlo v propadlišti dějin, umí se jen opičit a ještě blbě. Viz e-mail, sbazar který dokonili.
Sním o dni, kdy celý seznam zanikne v propadlišti dějin, beztak ho drží při existenci jen důchodci a BFU pro které seznam=internet.
Takových je ale nezanedbatelné množství. Z mých známých je výjimkou, když někdo nemá na seznamu mail...
Nedávno jsem v pojišťovně diktoval svůj mail. Nadiktoval jsem začátek, zavináč a ženština za přepážkou hned dodala "seznam"? Těsně vedle, email.cz, ačkoliv je to to samý. Alespoň funguje, narozdíl od Tiscali, co jsem měl.
Tiscali je (nebo spíš byl) taky odpad... Mám placený mail (20 USD ročně) a pohodička. Funguje.
Placeny mail? Proč? O gmailu jsi už slyšel?
Gmail používat nechci a nebudu, takže proto.
Podělíš se o důvod?
NSA?
Ololol, neuvědomil jsem si, že vedoucí pracovníci ČP jsou natolik strategické cíle, že se jim vyplatí čekovat mejly.
Nic ve zlém, samozřejmě
Já na tom nevidím nic výjimečného. Gmail používám jen jako vedlejší účet na blbosti (registrace na stránkách a podobně). Na vážné věci používám providerovo řešení (za příplatek 0 Kč, stejně jako ftp) + Outlook 2007 (dříve na XP OE).
Že jsi/nejsi paranoidní neznamená, že po tobě nejdou Zvykl jsem si i u telefonů, že citlivé věci (klientů) přes ně zásadně neřeším.
Není za tím nějaká paranoia. Prostě mi nevyhovuje, využívám ho jen jako vedlejší účet.
Nepoužívám webmail a práce s IMAP složkami funguje velice prapodivně. Maily chodí třikrát a podobně. Možná je něco blbě u mě (program Windows Live Mail 2012), ale netoužím po tom, to řešit, vrtat se v tom a kdesi cosi. Takže gmail jen na účet pro registrace někam a tak.
Jinak používám Outlook 2010 a tam mám napojenou přes IMAP schránku na fastmail.fm a ještě na outlook.com a jsem spokojený. Do obou schránek lezu i z mobilu (používán vestavěný klient, WP 8) rovněž přes IMAP.
Čili - gmail nabízí sice kvanta místa, ale nesedí mi po stránce uživatelské. Výhodou fastmailu je velké množství domén a česká jména jsou volná, ne jak na seznamu.
Používám vlastní doménu a vlastní mailserver. To je teprve vykolejí, že to není nic z běžných mailů
To jsi vystihl úplně přesně. Stačí se podívat na diskuze na Novinkách..
No někdy to stojí za to i tady... Bohužel. Diskuse otevřené jakýmsi individuem "Peťan" stojí taky za to.
No co, tahá nás tady za fusekli, baví se u toho a my mu to žereme.
Myslíš něco jako Mirek (a jeho alter ega Miluška a další) neblahé paměti?
Yap.
koukám, že zrovna nehulim na balkoně. fotky jsou některý děsný, ale zase některý se povedly.
Já jsem rád, že se auto dostalo i do všech vedlejších uliček (naší dědiny). Kvalita snímků není valná, ale je to lepší než nic. Snímkování u nás proběhlo někdy mezi 19.-23.5.2013.
Předzahrádku máme upravenou, takže spokojenost (první věc, na kterou se mě ptala manželka, když jsem ji info o zveřejnění snímkování hlásil )
Blbě to refreshuje (vlastně vůbec). Nechává mi to původní rozlišení ve zvětšeném a opačně. Ale Vsetín tam je!
No to mi nerikej, tak na konec sveta dojeli a k nam do jiznich Cech ne? Seznam je divnej.
Bodejť by ne, mif píše na novinky no a ty provozuje seznam! Tak bodejť by si nenafotil Vsetín
Kryso převlečená za kamaráda!