Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Cenzura na chatech diskuzích atd.

Ahoj všem, zajímalo by mně jaký máte názor nato, jestli je na internetu cenzura nebo ne. Já osobně mám pocit, že skoro všude je. Není to jen proto, že by se zakazovalo to co je nelegální, ale často jsem narazil i na to, že se mažou takové věci, které se prostě většině společnosti nelíbí protože se lidem zdají "nemorální" nebo "neetické" nebo jak se to správně jmenuje.
Třeba uvedu příklad co se stalo mně: Na lidech sem narazil na zajímavou místnost na chatu, s názvem Pitevna. Tak sem tam vlezl, poslouchal sem o čem se tam baví, a moc k tématu to nebylo (přitom v pravidlech na lidech je psáno, že odbíhání od tématů místnosti je zakázané). Tak jsem se zeptal na něco k tématu: že kamarádovi umřel pejsek a chtěli bysme ho rozpitvat, jestli někdo ví jak nato. Za chvíli mi začli nadávat že o takových věcech se nebudou bavit že ho má radši zakopat a ne pitvat.

Nebo jiný příklad: Narazil jsem na místnost na četu která se jmenovala Sebepoškozování. Chvíli sem tam byl, a správce té místnosti se mně zeptal jestli mám se sebepoškozováním nějáké zkušenosti. Napsal sem mu že ne, že sem začátečník a chtěl bych se tady jenom něco přiučit jak nato a chtěl bych si poslechnout nějáké krvavé historky na téma té místnosti. On mi začal nadávat že rady jak nato tady nedávají a že mám vypadnout...

Co myslíte, dalo by se něco s tímhle dělat? Mám pocit že kdykoliv chce člověk pokecat o něčem, co je podle dnešních názorů neetické nebo něco podobného, tak ho vyhodí a vůbec se o tom nechcou bavit.
Proč vlastně většina lidí tak lpí na dodržování těchhle nesmyslů, které se nazývají etika a morálka? A dokonce i na internetu, kde by bylo možné rozvíjet i různé netradiční (a tím pádem neetické) myšlenky?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo? Zkus si dát na hospodu pravidlo, že nepouštíš plešatý. To je totéž.
Ficka 03.04.2014 00:14
Ficka
A když dáš na vinárnu pravidlo, že nenaleješ ožralým a mladistvým a že tam nepustíš lidi s gumákama…
L-Core 03.04.2014 08:37
L-Core
Problém je v tom, že ústava se u nás moc nedodržuje. Tohle je jednoduchý příklad: Podle ústavy máme…
Peťan1 03.04.2014 14:03
Peťan1
Ty jsi ale všech č....ů futrál...
Dale Cooper 03.04.2014 22:50
Dale Cooper
Říká se, že násilí nic neřeší, ale já bych mu těch pár facek snad i zkusil dát.
jvdc 03.04.2014 22:52
jvdc
Tak. Sice jsem v médiích nezaznamenal, že by utekl nějaký chovanec Bohnic; třeba to ale nikam netrou…
Dale Cooper 03.04.2014 22:54
Dale Cooper
Taky jsem nic neslyšel.... ani ten můj tip se zamčenou vychovatelkou na záchodě naklapnul. Vypadá to…
jvdc 03.04.2014 22:57
jvdc
Vypadá to, že je svéprávný. Nedej bože, aby takových bylo více. To radši moc nekomentuju. :-D poslední
IQ37 03.04.2014 23:43
IQ37

A když dáš na vinárnu pravidlo, že nenaleješ ožralým a mladistvým a že tam nepustíš lidi s gumákama od hnoje, to je také cenzura? Je rozdíl "pustit někam" a "nutit ho dodržovat tamní pravidla".

Protože server má pravidla (např. debaty.net: Portál je pouze mírně moderován a mazány budou zejména příspěvky porušující zákony České a Slovenské republiky, případně příčící se dobrým mravům.), je na věcí každého, zda se přizpůsobí či ne. Jako obhájce absolutní svobody slova si můžeš založit své fórum a tam dovolit vše. Až se ti tam přes tor začnou slézat popírači holocaustu, nekrofilní zoofilové a dealeři koksu, pak u soudu můžeš LZPS mávat jak na prvního mája.

Problém je v tom, že ústava se u nás moc nedodržuje.
Tohle je jednoduchý příklad: Podle ústavy máme Právo na život a na zdraví. Ale když se někdo pokusí zabít se, tak se najednou Právo změní v Povinnost, jelikož stát mu to nedovolí a někam ho zavře. Takže máme ve skutečnosti právo na život, nebo povinnost na život?
Máme právo na zdraví, ale je plno předpisů, které lidem nařizují chránit si zdraví. Třeba povinnost používat v autě pásy nebo na motorce helmu. Takže máme na zdraví Právo? nebo spíš Povinnos?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru