Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vořežpruti u benzinek

Hoj,
využíváte někdo obsluhy čerpacích stanic? Necháte si natankovat? Osobně jsem vždy odmítnul přihrnuvší obsluhu s tím, že "to zvládnu", protože tak nějak nevím, co bych dělal, zatímco obsluha napouští nádrž... lelkoval po čerpací stanici? Nakupoval v obchodu jejich trojnásobně předražené zboží?
Poslední dobou mě to sralo až tak moc, že jsem začal jezdit k pumpám, kde tihle pomocníci nezaclánějí. Bohužel jsou to budgetové pumpy typu Unicorn, tak snad nebudu mít smůlu na nějaký pančovaný patok.

Předmět Autor Datum
Nikdy jsem se s tím osobně nesetkal (tedy hluboko za komunistů to bylo běžné). Občas v létě nějaký b…
L-Core 27.03.2014 06:21
L-Core
U pumpy, kde beru pravidelně, se nic takového naštěstí nevyskytuje. Ale co mě neskutečně vytáčí jsou…
jirka44 27.03.2014 07:26
jirka44
Já to taky zvládám sama protoze presne jak rikas nevim co bych po dobu tankovani delala ;-) navic je…
kacislavka 27.03.2014 07:29
kacislavka
Jako trubka se v takovém případě nemám proč cítit. Nebudu platit za něco, co jsem nechtěl - a taky j…
L-Core 27.03.2014 07:37
L-Core
u nás je potkávám na SHELLce, střídají se tam dva, někdy tam jsou oba a také tam zametají a udržují…
jvdc 27.03.2014 07:42
jvdc
Jo, také jsem nikoho jiného nepotkal. U Shell, jak říkáš, chlapík příjde a slušne se zeptá, jestli n…
JR_Ewing 27.03.2014 07:51
JR_Ewing
To, že tam jsou jsou a člověka se zeptají neberu jako obtěžování, je to jejich práce ! Oni se zeptat…
jvdc 27.03.2014 08:00
jvdc
Nesetkal jsem se s tím. Tankuji často u Eurooilu (coby klient ČSOB/PS mám při platbě kartou slevu 0,…
Dale Cooper 27.03.2014 10:54
Dale Cooper
Já ne, protože do nádrže nejdřiv musim odměřit aditivum místo olova na ochranu ventilů, případně do…
afroman 27.03.2014 13:36
afroman
Pravidlně se s nimy setkávám na shellce, nemám s nimi problém. Vždy se mě slušně zeptají zda chci na…
šmejký 27.03.2014 23:15
šmejký
Já právě na takovou budgetovou Unicorn benzínku jezdím. Zatím jsem problém s benzínem nezaznamenal.…
Prasak 28.03.2014 00:15
Prasak
Já se snažim tankovat vždy ráno cestou do práce, v pět hodin obvykle studentíci teprve jdou spát, ta…
Moas 28.03.2014 07:10
Moas
V nemecku jsou, ale poradi sluzby je opacny - vlozis kartu, natankujes, dostanes kartu. Na zacatku s…
bahno 28.03.2014 09:14
bahno
takhle fungují některé české benzninky v nočním provozu.
jvdc 28.03.2014 09:15
jvdc
No, pár jich je. Vysoké Mýto a podobná velkoměsta. V Brně asi není kupní síla.
Moas 28.03.2014 11:30
Moas
Obsluhou na tankování jsem se nikdy nesetkal a ty co mě chtějí umýt čelní sklo ženu svinským krokem.…
manas 28.03.2014 09:23
manas
teď jsem si vzpomněl na jednu studentku, která mi po ránu chtěla vypucovat sklo. když chtěla zvednou…
jvdc 28.03.2014 09:28
jvdc
To si nechal jen tak bejt?
manas 28.03.2014 09:52
manas
co si na nějaký holce vezmu ? řekl jsem jí svoje, ale abych z toho dělal rozruch na benzínce to jsem…
jvdc 28.03.2014 09:57
jvdc
Tohle jsou situace, kdy si hodně lidí vyřve své frustrace. Samozřejmě málokdo řekne - no bóže je to…
Zarniwúp 28.03.2014 12:38
Zarniwúp
Na to, aby mi někdo tankoval asi nejezdím k těm správným pumpám. :D (Akorát vždycky po cestě do Itál…
Mayhem 28.03.2014 16:44
Mayhem
Tohle nasnáším, tankuju teď na Shellu, protože mají u nás za "levno" ale tenhle maník pořád chodí a…
icepower32 10.04.2014 11:41
icepower32
Ale on Ti neříká : "za dvacku Vám umyju sklo". peníze mu tedy vůbec dávat nemusíš. Je to prostě jeho…
jvdc 10.04.2014 12:00
jvdc
Je mi to blby, kdyz prijdu a mam umyty okno, ackoliv mu clovek xkrat rekl, ze nema zajem.. Ikdyby to…
icepower32 10.04.2014 18:47
icepower32
Tak to se mi ještě nestalo, abych jeho služby odmítl a on mi přeci jenom umyl sklo. Ale je to prostě… poslední
jvdc 11.04.2014 08:03
jvdc
Nádrž točím vždycky plnou, to zvládnu i sám a mýt okno po špatné zkušenosti nechci. Jednou mi čelní…
Potkan007 10.04.2014 13:42
Potkan007
Docela by mě zajímalo, co by ti vořežpruti dělali, kdyby mi poškodili při mytí auto. Mám na mysli ko…
Prasak 10.04.2014 20:23
Prasak
Poškození bych vyřizoval s obsluhou čerpací stanice, potažmo s vedoucím. Takže by se to asi hnalo př…
jvdc 11.04.2014 08:01
jvdc

U pumpy, kde beru pravidelně, se nic takového naštěstí nevyskytuje. Ale co mě neskutečně vytáčí jsou vágusové, co číhají na křižovatce a na červenou se na vás vrhnou a zapatlají (do té doby čisté) přední sklo.
Zatím se mi daří je "odtroubit", ale docela by se mi líbilo seřídit ostřikovač aby ho to pěkně zlilo, když se přiblíží...

Já to taky zvládám sama protoze presne jak rikas nevim co bych po dobu tankovani delala ;-) navic je mi jasny ze obsluha ocekava nejaky baksis...a ted prichazi otazka kolik je adekvatni cena za umyti celniho skla popr. natankovani? mam to brat jakou soucast nabidky sluzeb benzinky a neplatit a citit se jak trubka kdyz nastoupim do auta a sleduji podrazdeny pohled dotycneho z obsluhy? dam mu 10kc a citim se jak grand? nebo 20? vic uz mi pripada moc a delat to tak pokazde to si radsi natankuju sama pac se necitim byt Onassisem. Damy v sorteckach a plavkach odmitam rovnou a hezci chlapi do pul tela mi sklo neumyji :-D

u nás je potkávám na SHELLce, střídají se tam dva, někdy tam jsou oba a také tam zametají a udržují pořádek. vždy se zeptají jestli chci natankovat palivo, pokud odmítnu, tak se zeptají jestli chci vypucovat přední sklo. nemám s nimi problém, ale většinou je odmítám a když už, tak vyšetřený čas (tankování cca minutu) vyjde akorát na to chvíli postát u kasy, nebo v autě posbírat papírky.
Nikdy nečekali na nějaký bakšiš, většinou stojí již u dalšího auta. Jedene je aktivnější, ten do auta naleje i směs do ostřikovačů.

Ještě podotýkám, že to nejsou nějací brigádníci nebo "vořežpruti" to jsou stálí zaměstnanci, pánové pár let před důchodem.

Jo, také jsem nikoho jiného nepotkal. U Shell, jak říkáš, chlapík příjde a slušne se zeptá, jestli nechci natankovat. Neočekává nic a když nic nedostane, netváří se podrážděně. Je to zaměstnanec, takový bonus k "premiové" značce paliva (které je pak okázale dražší). Taktéž brigádníce na Agip, které se mi vrhly na okno, jsou placené tou benzínkou (zase jako premiová služba) a když člověk utrousí nějakou korunu navíc, tak jsou jen rády. Také naši roveři (skauti 15+) byli v rámci nějaké charitativní akce mýt okna na benzínce, tam ale veškeré utroušené drobné šly na dobročinné účely.

To, že tam jsou jsou a člověka se zeptají neberu jako obtěžování, je to jejich práce ! Oni se zeptat musí. Pokud si o nich nechám natankovat, zeptá se mě, zda chci zaokrouhlit na určitou částku, nebo na celé litry. Také se s nimi dá v pohodě prohodit pár slov. Kamarád, jednou potřeboval do auta natankovat co nejvíce, tak mu tam zmíněný "pumpař" po běžném natankování asi 3 minuty "nacvakával" ještě pár deci. Po této službě mu kamarád děkoval a zeptal se co je dlužný, on odmítal se slovy : to je moje práce Vám tu vyhovět, ale nakonec mu vnutil nějakou korunu na kafe.

Já ne, protože do nádrže nejdřiv musim odměřit aditivum místo olova na ochranu ventilů, případně do motorky olej a tyhle složitý operace si radši udělám sám:-D Nicméně přední okno bych si od nějaký mladý/hezký brigádnice umejt nechal, akorát jsem zatim na žádnou nenarazil:-D

Pravidlně se s nimy setkávám na shellce, nemám s nimi problém. Vždy se mě slušně zeptají zda chci natankovat nebo umýt okna. Většinou jejich služeb využiji a ještě si s nimi pokecám. Pak jim vždycky dám dvacku, když nemám drobné, tak jim řeknu, že jim něco dám příště. Netváří se nijak nepříjemně. Jsou to normální lidé, kteří se bohužel nedostal k lepší práci. Rád jim udělám radost...

Já právě na takovou budgetovou Unicorn benzínku jezdím. Zatím jsem problém s benzínem nezaznamenal.
Tankovací obsluha tam není, ale spíš se děsím těch letních oknopatlačů, kdy mi po předním skle rozmatlají špinavou vodu, setřou špinavou stěrkou, zaschlý muchy stejně nesetřou a akorát udělají vodorovný šmouhy, který stejně musím přejet stěračama. Snažím se je odmítat rychleji, než mi to kydnou na auto, ale naštěstí se zeptají. Za nevyžádanou službu jim platit nehodlám. Chápu, že studentíci si chcou přivydělat, ale ať svoji práci odvádějí pořádně, což je u nich většinový problém. Udělali by líp, kdyby rovnou žebrali prachy, protože i stěrače mi odvedou lepší práci, než oni.

Já se snažim tankovat vždy ráno cestou do práce, v pět hodin obvykle studentíci teprve jdou spát, tak tam nikdo neprudí.

Už se těším, až někde v Brně postaví plně samoobslužnou benzinku... přijedu, načepuju, vložím platební kartu, zaplatím, odjedu.
I za cenu toho, že to bude muset být mega zajištěné ocelovými hřeby zajíždějícími do země, aby nikdo nemohl odjet bez placení.

A pak jsem se probudil.

teď jsem si vzpomněl na jednu studentku, která mi po ránu chtěla vypucovat sklo. když chtěla zvednout stěrač, tak ho ulomila... byla z toho nešťastná. řekl jsem jí ať to nechá raději být a jde od toho. takže od nějakých brigádníků si čistit sklo nenechám.

co si na nějaký holce vezmu ? řekl jsem jí svoje, ale abych z toho dělal rozruch na benzínce to jsem nedělal. obsluha u kasy si toho všimla sama, tak jsem jí to řekl, že mi to ulomila, ale pospíchal jsem, tak jsem to dál neřešil. Stát se to může každému, že něco ulomí, ale v tomto případě by se to stávat nemělo. Stěrač jsem nakonec nasadil a držel.

Tohle jsou situace, kdy si hodně lidí vyřve své frustrace. Samozřejmě málokdo řekne - no bóže je to jen stěrač, tak si ho nechte pro štěstí, ale dělat z toho katastrofu s globálním významem je taky nesmysl. Hodně záleží na aktuálním rozpoložení, ať má člověk jakýkoliv "náhled na svět", tak nejvíc ho v té chvíli ovlivní, jak je zrovna naladěný.
Někdo toho využije pro sbalení dotyčné, přitom druhý den by jí zajistil, že už si na benzince hadrem nemázne.

Na to, aby mi někdo tankoval asi nejezdím k těm správným pumpám. :D (Akorát vždycky po cestě do Itálie u Shell v Breneru, tam jsem z auta ani nemusel ven, týpkovi co tankoval se dokonce i platilo :) )
Občas vidím slečny, které myjí okna. Klidně bych si okno umýt nechal, ale vždycky podle auta vyhodnotí, že někdo vedle jim přispěje víc. :D
Je ale fakt, že aby služba mytí okna slečnami v plavkách měla ten správný význam, musel by mi někdo další právě tankovat do nádrže, když platím tak mi je docela na nic že se mi válí holka po kapotě...

Tohle nasnáším, tankuju teď na Shellu, protože mají u nás za "levno" ale tenhle maník pořád chodí a chce mi mýt okno. Už jsem mu to řekl 5x že nechci umýt, tak se mě pro jistotu zeptá, jestli mám žárovky, vodu do ostřikovačů nebo dost oleje... Probůh, tak ja si vybírám pumpu, abych ušetřil za benzin, ale pak mnohonásobně vyšší částku utratím za předraženou vodu do ostřikovačů? Nebo tu dvacku, co ušetřim na palivu cvrnknu maníkovi za okno, který stejně zaprasim?
Neřeknu, kdyby tam byla nějaká holčina na brigádě, a tím mytím oken si vydělávala, tak ji nějakej drobák i hodím, ale ne zaměstnanci, který je tam placen od hodiny a nedá se odbejt.

Nádrž točím vždycky plnou, to zvládnu i sám a mýt okno po špatné zkušenosti nechci. Jednou mi čelní sklo umyl tak poctivě, že mám před řidičem vyškrábané vodorovné rýhy, normálně skoro nejsou vidět, ale když jedu proti sluníčku, tak se mi na straně řidiče leskne pět vodorovných škrábanců přes půl skla.

Docela by mě zajímalo, co by ti vořežpruti dělali, kdyby mi poškodili při mytí auto. Mám na mysli konkrétně hranu kapoty u předního skla. Pokud by chtěl nadzvednout stěrače ve spodní (výchozí) poloze, tak mi narve ramenem stěrače do té hrany a sedře lak (pokud chci stěrače zvednout, tak po vytažení klíčku ze zapalování zmáčknu páčku stěračů a ty vyjedou nahoru na sklo a tam zůstanou). Kdo mi pak zaplatí opravu? Ti studentíci tam jsou na vlastní pěst a slovní domluvu s obsluhou benzínky, nebo jsou to de jure zaměstnanci? Obávám se, že z těch studentíků bych nic nevyrazil, pokud bych na ně doslova nepoštval policajty, nebo to nehnal k soudu o náhradu škody. A o to peprnější by to bylo v případě, kdy bych jim ani nedal souhlas k umytí skla a oni se na to vrhli svévolně.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru