Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Opravdu v bankách přenášejí peníze skřítečci z komůrky do komůrky?

Mě teď trochu rozhodilo zas iBankovnictví GE. Takhle si zadám pár příkazů kolem desáté a čekám, že se to teda dejme tomu zpracuje, když už neodešle hned, tak alespoň projeví na zůstatku účtu a ono prd. To opravdu musím i v době elektronického bankovnictví čekat až přijde někdo fyzicky do banky a ty platby schválí nebo o co jde? Dopytle, vždyť to je jen blbé převádění jedniček a nul, to snad může fungovat samo, ne? Nebo v čem je zakopaný Alík?
Pracuje takhle každá banka?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vtipné jsou i sms oznamující výběr z bankomatu den a půl poté. Ale neměnil bych. Spořka mě strašně z…
Niko Bellic 17.03.2014 23:37
Niko Bellic
Je teoreticke mozne, ze niektore sociobanky (u nas typicky Sporitelna) stale pouzivaju niektore bank…
fleg 20.03.2014 07:19
fleg
To spíš souvisí s jejich účtováním. Když otevřu bankovnictví, tak tam mám disponibilní zůstatek a úč…
Niko Bellic 20.03.2014 12:42
Niko Bellic
V den? Co máte za banku? Když si vyberu nebo zaplatím (na online terminálu), nebo zadám příkaz (spla…
JR_Ewing 20.03.2014 13:22
JR_Ewing
Jsem u GE jako autor vlákna. A funguje to stejně, jak píšeš (co se týče disponibilního zůstatku). V…
Niko Bellic 20.03.2014 17:06
Niko Bellic
Nene, blokace se provádí na základe požadavku kartového střediska. Až přijde vyúčtování od banky, kd… poslední
JR_Ewing 24.03.2014 09:45
JR_Ewing

Vtipné jsou i sms oznamující výběr z bankomatu den a půl poté. Ale neměnil bych. Spořka mě strašně znechutila jejich internet bankingem. Časté výpadky kvůli údržbě (prej plánované), třeba i přes celý víkend. Pravda teda, že už je to delší dobu, co u nich nejsem. Třeba se zlepšili..
Jinak ty příkazy se zpracovávají jen ve všední dny a v určitém čase. Taky nevím proč.

vždyť to je jen blbé převádění jedniček a nul

Tak jednoduché to nebude. Sice jsem nikdy neviděl pod pokličku, ale celý ten systém transakcí musí být promakaný. Nejen kvůli zabezpečení, ale i kvůli spolehlivosti.

Je teoreticke mozne, ze niektore sociobanky (u nas typicky Sporitelna) stale pouzivaju niektore bankomaty z minulosti, ktore boli offline. Kedysi sa totizto udaje z bankomatov zbierali rucne a slo vybrat viac ako ste mali na ucte, pretoze banka sa o tom dozvedela jednoducho az na druhy den. Frekvencia sms by tomu nasvedcovala. Mozno maju len pretazeny sms server;o).

To spíš souvisí s jejich účtováním. Když otevřu bankovnictví, tak tam mám disponibilní zůstatek a účetní zůstatek. Disponibilní se aktualizuje celkem rychle. V den, kdy něco vyberu, nebo zaplatím kartou hned vidím rozdíl. Účetní se ale aktualizuje pomaleji a nejspíš je na něj navázáno posílání zpráv.

V den? Co máte za banku? Když si vyberu nebo zaplatím (na online terminálu), nebo zadám příkaz (splatný v dnešní den), pak okamžitě, jakmile kouknu do bankingu nebo přes mobilní aplikaci (stačí refresh v IB) tak vidím blokaci a snížený disponibilní zůstatek. V tu vteřinu, kdy transakce proběhne. Žádné čekání. S mezibankovními platbami je to všude stejné, po 18:00 až zítra (nebo po víkendu). mBank

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru