Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem cikani u nas

Pozeram,. ze keby mna a JR dali na ministerstvo tak za 2 generacie cigansky problem takmer zmizne. Zaujimave, ze ani po destarociach skusenosti si malokto uvedomuje, ze napriklad:
- vrazat prachy do pokusov zmenit starsiu generaciu (dajme tomu 20+) je zbytocne. Efektivnost je miziva a mnozstvo vynalozenych prostriedkov obrovske
- socialny system ma byt aktivne motivacny, cize dam ti davky, ked mi donesies potvrdenie, ze deti ti chodia do skoly, samozrejme mozme to spravit pre vsetkych nielen pre ciganov, aby nevznikol dojem z diskriminacie
- nestavat im bytovky, domy, nedavat im nic zadarmo. Je vseobecne zname, ze clovek ak dostane nieco zadarmo tak si to nevazi. Je notoricky zname, ze daj ciganovi novy byt a do par rokov je z neho ruina. Pritom v par obciach uz riesenie nasli, ponukli im moznost stavat si vlastne domy s podporou statu/obce. Su mnohe stvrte, kde byvaju taketo etnika a znicenie tam nie je nic, pretoze si to odmakali a tak blbi ani oni nie su, aby si to znicili.
- zamerat sa systematicku vychovu deti. Je to beh na dlhe trate, uspesnost nebude nikdy 100%, ale ked napravis polku deti a pojdu spravnym smerom v buducnosti tak si usetris kopec starosti. Moj svagor, ktory teda ciganov moc nemusi navrhoval, ze keby kazda rodina adoptuje jedno ciganske dieta tak v buducnosti mame o 50% problemov menej.
- samozrejme treba zamedzit ich geometrickemu rastu, ale nie zakonom, sterilizaciami, odstrelom a podobnymi kravinami, staci zamedzit tomu, aby bolo plodenie deti zdrojom ich obzivy, oni nebudu robit to, co by im pridavalo starosti. Opat velmi jednoduche a ucinne.
- prestat mat populisticke a nenavistne reci o odstrele, pouzivat kolektivnu vinu a pokusat sa ich niekam separovat, strielat do vesmiru a neviem co este. To nikam nevedie, treba hladat naozaj prakticke riesnia ako ponukal vyssie napriklad JR.

Z politickeho hladiska je tu jeden problem. Vsetky tieto kroky su beh na dlhe trate, vysledky sa ukazu za 20-30 rokov a kazdy politik premysla na 4 roky dopredu len. to, co bude po nom mu nevadi, jeho zaujima len jeho volebne obdobie a nech moze potom vykrikovat, ze "za nasej vlady to bolo tak a tak...". V podstate pre tento dovod sa doteraz nikomu nepodarilo cigansky problem vyriesit a ani nepodari, pretoze toto ich spravanie sa nikdy nezmeni

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat