Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem cikani u nas

Kurva (omlouvám se, sedíme v hospodě u piva). Viděl jsi skladbu státního rozpočtu? Bohužel, zatím je pouze dostupný na rok 2012.

Státná rozpočet byl 1200 miliard (výdaje). Ze 497 miliard pro Ministersvo sociálních věcí je:
299 miliard na starobní důchody a z toho zbytku jen 8,7 miliardy na podporu v nezaměstnanosti, 5,7 miliardy na příspěvek na bydlení , 5,9 miliardy příspěvek na živobytí. O ostatních příspěvcích (těch, které přesahují miliardu) se asi bavit nemůžeme (invalidní, vdovské atd) a ty ostatní jsou naprosto minoritní.
Sečteno a podtrženo - na tyto sociální příspěvky bylo za rok 2012 vynaloženo 20,3 miliardy, tedy 1,6% výdajů státu. A to si ještě troufnu tvrdit, že velká část příjemců nepatří do tvého hledáčku, jsou to prostě slušní lidé, kteří mají tu smůlu, že nemají práci, matky samoživitelky na mateřské nebo něco podobného.
A druhá částka, podle transparency international stojí korupce v politce ročně navíc přes 100 miliard, tedy skoro 10% státních výdajů.

Svoji frustraci ale budeme spíš vybíjet na nějaké skupině, která je obecně ve špatném světle. O které se povídají různé lži a polopravdy, kterými se pak ohání jako pádnými argumenty.

Určitě budu zařazen do nějaké škatulky cikánofila, argumentovat budu však pořád stejně. Ke každému kriminálnímu prvku, či problémovému chování je třeba přistupovat podle zákona. A to musím říct, v tomhle směru selháváme hrubě. Ale mohou za to titíž lidé, kteří mají na svědomí těch 100 miliard ze společného navíc, nikoli cikáni. Oni jsou jen nejvyditelnější produkt.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat