Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako vydrbava SKylink so svojimi dealermi na SK

Pred nedavnom ma opat raz pekne vytocil spolocnost Skylink, ktorej som bohuzial oficialnym dealerom (cim sa radsej moc nechvalim). Pri kupe karty a zaplateni manipulacneho poplatku pre novonamontovany satelit zakaznika som zistil, ze som nedostal ziadny danovy dokklad k tomu, len potvrdenie o zaplateni. Ked som sa informoval, ze preco tak som sa dozvedel, ze sa to uz riesi so Skylinkom asi 2 roky a ze sa zatial nic nevyriesilo.
Ked som skusil oslovit Sylinkk dostal som strohu odpoved o tom, ze karty a poplatky su urcene pre koncovych zakaznikov a ze vystavuju len potvrdenia o zaplateni a nie danove doklady.
Inymi slovami SKylink prijima prachy od ludi a nasledne si z nich zdani co chce, kedze sa nevystavuju ziadne danove doklady je celkom mozne, ze nedani vsetky a robi tak poloverejne danove uniky na uzemi SR.
Ja spravim rocne momentalne mozno 10 satelitov, ale niekto iny mozno 100 a tomu uz SKylink vygeneruje stratu na nakladoch v hodnote cca 5000 eur co by mna osobne uz pekne sralo.
Ide aj o to, ze okrem nemoznosti dat si tieto polozky do nakladov firmy by som ju nemal ani ja oficialne fakturovat zakaznikovi, pretoze som ju na sklad neprijal, takze ju naslene nemozem vydat...proste Kocurkovo.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevim, jak to mate na Slovensku, zeptej se na ekonomicky poradne. V CR platce DPH musi danovy doklad… poslední
RedMaX 06.03.2014 19:15
RedMaX

Nevim, jak to mate na Slovensku, zeptej se na ekonomicky poradne.
V CR platce DPH musi danovy doklad vystavit a naopak neplatce DPH ho vystavit nesmi, neplatce DPH pokud nefakturuje, tak vystavi jen potvrzeni o zaplaceni. Takze jestli nejsou platci DPH, tak mozna jednaji spravne.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru