Ako vydrbava SKylink so svojimi dealermi na SK
Pred nedavnom ma opat raz pekne vytocil spolocnost Skylink, ktorej som bohuzial oficialnym dealerom (cim sa radsej moc nechvalim). Pri kupe karty a zaplateni manipulacneho poplatku pre novonamontovany satelit zakaznika som zistil, ze som nedostal ziadny danovy dokklad k tomu, len potvrdenie o zaplateni. Ked som sa informoval, ze preco tak som sa dozvedel, ze sa to uz riesi so Skylinkom asi 2 roky a ze sa zatial nic nevyriesilo.
Ked som skusil oslovit Sylinkk dostal som strohu odpoved o tom, ze karty a poplatky su urcene pre koncovych zakaznikov a ze vystavuju len potvrdenia o zaplateni a nie danove doklady.
Inymi slovami SKylink prijima prachy od ludi a nasledne si z nich zdani co chce, kedze sa nevystavuju ziadne danove doklady je celkom mozne, ze nedani vsetky a robi tak poloverejne danove uniky na uzemi SR.
Ja spravim rocne momentalne mozno 10 satelitov, ale niekto iny mozno 100 a tomu uz SKylink vygeneruje stratu na nakladoch v hodnote cca 5000 eur co by mna osobne uz pekne sralo.
Ide aj o to, ze okrem nemoznosti dat si tieto polozky do nakladov firmy by som ju nemal ani ja oficialne fakturovat zakaznikovi, pretoze som ju na sklad neprijal, takze ju naslene nemozem vydat...proste Kocurkovo.