Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Denní ne/svícení u aut

To denní svícení na autech mě občas pěkně sere. Nevadí mi, že auta musí svítit, ale že automatický denní svícení je pro spoustu řidičů tak alibistický a pohodlný, že zapomínají rozsvítit potkávací světla za snížené viditelnosti. Dneska ráno o půl sedmé, ještě bylo furt trochu šero, místy mlha a zase jsem potkal několik aut, který svítily jen LED světlama, nebo večer okolo šesté, kdy už bylo zase šero. Což o to, zepředu to je ještě vidět, ale zezadu je to neosvětlený a není problém takovýho vola spatřit na poslední chvilku.
Taky zapomínají pustit potkávačky v tunelu. Tam přestává veškerá prdel, hromadná nehoda kvůli neosvětlenýmu magorovi v tunelu moc oblíbenej sport není.

Další věc, co mě sere, že mraky aut to má namontováno blbě. Buď ty světla mají malinkatý, že nejsou skoro vidět, nebo je mají příliš nízko, takže při přejezdu vrcholku kopce jsou vidět vcelku pozdě. Navíc denní svícení má zhasnout při rozsvícení potkávacích světel (nebo už obrysových?), což opět spousta aut nesplňuje, prostě jim to svítí furt. Zajímalo by mě, jestli to policajti nějak pokutují a jestli to projde STK (nepočítám za flašku, to je něco jinýho).

Já osobně na autě denní svícení mám, ale nepoužívám, mám trvale rozsvíceny potkávačky. Denně jezdím přes tunel, nemusím na to myslet, abych to pustil, stejně jako když se večer zešeří. Auto má světla vyřešeny inteligentně, takže když zastavím motor, tak zhasnou potkávačky a když vytáhnu klíče, tak to zhasne úplně, tudíž se nemusím bát vybité baterky kvůli puštěným světlům. Pak stačí nastartovat a světla se rozsvítí samy. Pohodička.

Co vy a denní svícení, jak to vidíte?

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat