já mám rád březňáka. a z pšeničnejch - primátora !
často taky piju Braníka.
Otázka jako na zavolanou! Zrovna včera jsem vracel 6 lahví od piva, přičemž jsem si nepamatoval, kdy jsem to pil - dvě z nich měly datum spotřeby do 8. měsíce 2012, čili těch 6 kuželek byla moje domácí spotřeba za rok a půl. (a to jsem ještě některé z nich nechlastal, nýbrž používal při vaření, např. na buřty na pivě) Ale když lahváče, tak buď Rychtáře, Bernarda, nebo Svijany.
panuečku to je spotřeba ! ty nejsi pivař ?
Nebaví mě pít samotného. Do hospody tedy taky moc nechodím, takže jsem prakticky abstinent. (ale abych nebyl OT: zrovna v pátek jsem byl s kámošem a spotřeba byla 4 Kozly/večer)
Pivo nepiji, ani nevím, kdy jsem naposledy nějaké měl. Chlemtám víno...
Je to strašně o návyku, ani by mi nenapadlo "jít na pivo". Ovšem oběd si představit bez piva, už neumím.
V poslední době jsem se asi po pětadvaceti letech vrátil k pivu Klášter. Kokrétně Klášter Premium (dvanáctka). Jednáctka už je poslabší, desítku jsem ani nezkoušel.
Klášter je výbornej, ale desítku jsem taky neměl.
Když jsem ještě chlastal, tak jsem miloval Radka.
Až se bojím zeptat! Kterého?
Nyní Primátorka 12 nebo Braník 10.
Klidně se boj, šlo o Radegast.
Kuželky piju hodně málo, doma mě to nechutná, radši si zajdu do hospody. Občas když se čeká nějaká návštěva koupím Chodovar od 11° vejš a občas jsem si kupoval cestu pivních znalcu.
Pro ty co neradi pijí sami je prý dobrá xychtokniha. Na nějakou diskusi jsem poslal dotaz, proč bych se tam měl přihlásit a jedna z odpovědí byla, že dřív někdo obvolal kamarády, že zajdou do hospody, teď napíše na xychtoknize kamarádům: "Sedím u počítače a otevírám lahváč."
smutné....
Plzeň 12°, Budvar 12°.
Plzeń taky rád, ale to by mě přišlo pěkně draho při mé spotřebě. tu jen občas. ale točená když je tak si jí dám ikdyž stojí 36,-
lahváč pohanskou 10°. 12° mi už připadá vyumělkovaná / nasládlá.
čepované jsem rok zkoušel 12° střídavě s s plzní, na ledvinové šutry to nefunguje. pak až do loňska taky 10°. po zavření oblíbené hospody teď musíme staropramen. všichni si dávají aspoň 11°, desítka se vůbec nedá pít.
jako nealko piju červenou plechovku s grepem. (je lepší, než stejný mix od staropramenu) je tam i mrkvová šťáva, oblíbená potrava brtníků. stupňovitost to má asi 4°.
Pivo jsem neměl v hubě pěkně dlouho. Buď se mi změnila chuť, nebo všichni vaří jednu univerzální břečku... Drahně tomu, kdy mi naposledy pivo fakt chutnalo, lhostejno, zda točené či lahvové. Na nějaké experimenty nemám náladu, takže pivo už fakt ne.
Flaškové ani nie. Plechovkové toto:
Nepiju lahvove pivo vubec, ale jak jsem videl ten obrazek se Svijany, tak se podelim: Fuj, fakt hnusny.
Lahváče málokdy, tedy spíš plech, protože se to líp tahá pěšky do třetího patra. A je mi to vcelku jedno, většinou to vyhraje Staropramen, Starobahno, nebo Radegast, podle toho, co mi padne pod ruku. Pak to dva měsíce čeká v ledničce, než se naseru a vychlastám to, protože to v té ledničce akorát zavazí. Už mi ten chlast moc nejede. Spíš si občas udělám romantiku ve dvou - já a flaška vína.
Starobahno
Blijící smajlík.
Jedenáctku, abych upřesnil, ta se vcelku dá. V poslední době zjišťuju, že mi chutná všechno velmi podobně, takže to příliš nehrotím. Při průměrné spotřebě jeden lahváč za měsíc je to opravdu fuk.
Čéče je to zvláštní, ale stejný kraj, stejný mrav. Jsem na tom velmi podobně. Občas si z nostalgie koupím jednu flašku Černé Hory, abych seznal, že to již opravdu není to, co bývalo.
Svijany nejčastěji, občas nějaký speciál, nebo si dovezu z minipivovaru (např. teď z Únětic, předtím ústeckého Mazla, litoměřickou Zlatou Labuť apod.), ale lahvovou spotřebu nemám vysokou, to spíš hospoda. Statistika spotřeby je na obrázku.
jiank moc krásná statisitka, konečně pořádný pivař v diskuzi.
Původně jo (Lovosice), teď již jsem náplava v Praze.
Staropramen 11, buď v lahvích, nebo ve flašce 1,5 l. Dobré to pivo.. Jinak ještě Svijany. A v restauracích si vcelku nezávazně poručím jedenáctku a co donesou, to vypiju..
Nevíte zda se ještě dělá Šariš? To byl hnuj když jsem jezdil vlakem na vojnu.
jasně, slováci ho furt vaří, před 5 lety jsem ho tam měl.
Žádné. Chlemtám víno. Hospody jsou pro mě sezónní záležitost (letní zahrádky), naposled jsem byl v putyce někdy loni v září. Lahváč jsem si nekoupil roky.
při práci na zahradě a v garáži to někdy bez lahváče nejde nemluvě o grilování
Na žízeň mi fakt vyhovuje spíš "bazén" (dvě decky suchého bílého do půllitru, zalít vodou). Dříve jsem piviska lámal statečně, cosik mě to ale pustilo. Stárnu.
žízeň to možná zažene lépe. kdo co budu chlemtat za 10 let...
Zdar, co se týče láhvového piva, tak mám asi nejraději Bernarda kvasnicového 10°, a to jsem zvyklý pít jen 12° čepovanou Plzeň. Jinak občas ještě koupím v lahvi Stellu Artois, černého Kozla a někdy i Radegast Premium. Na stáži ve Vídni jsem si ale oblíbil Wieselburger Bier, docela lahodný, jen mě pro něj nebaví jezdit, nevíte někdo, kde by se dal sehnat i v CZ? :)
taky si občas dám
já mám rád březňáka. a z pšeničnejch - primátora !
často taky piju Braníka.
Otázka jako na zavolanou!
Zrovna včera jsem vracel 6 lahví od piva, přičemž jsem si nepamatoval, kdy jsem to pil - dvě z nich měly datum spotřeby do 8. měsíce 2012, čili těch 6 kuželek byla moje domácí spotřeba za rok a půl.
(a to jsem ještě některé z nich nechlastal, nýbrž používal při vaření, např. na buřty na pivě)
Ale když lahváče, tak buď Rychtáře, Bernarda, nebo Svijany.
panuečku to je spotřeba !
ty nejsi pivař ?
Nebaví mě pít samotného. Do hospody tedy taky moc nechodím, takže jsem prakticky abstinent. (ale abych nebyl OT: zrovna v pátek jsem byl s kámošem a spotřeba byla 4 Kozly/večer)
Pivo nepiji, ani nevím, kdy jsem naposledy nějaké měl. Chlemtám víno...
Je to strašně o návyku, ani by mi nenapadlo "jít na pivo". Ovšem oběd si představit bez piva, už neumím.
V poslední době jsem se asi po pětadvaceti letech vrátil k pivu Klášter. Kokrétně Klášter Premium (dvanáctka). Jednáctka už je poslabší, desítku jsem ani nezkoušel.
Klášter je výbornej, ale desítku jsem taky neměl.
Když jsem ještě chlastal, tak jsem miloval Radka.
Až se bojím zeptat! Kterého?
Nyní Primátorka 12 nebo Braník 10.
Klidně se boj, šlo o Radegast.
Kuželky piju hodně málo, doma mě to nechutná, radši si zajdu do hospody. Občas když se čeká nějaká návštěva koupím Chodovar od 11° vejš a občas jsem si kupoval cestu pivních znalcu.
Pro ty co neradi pijí sami je prý dobrá xychtokniha. Na nějakou diskusi jsem poslal dotaz, proč bych se tam měl přihlásit a jedna z odpovědí byla, že dřív někdo obvolal kamarády, že zajdou do hospody, teď napíše na xychtoknize kamarádům: "Sedím u počítače a otevírám lahváč."
smutné....
Plzeň 12°, Budvar 12°.
Plzeń taky rád, ale to by mě přišlo pěkně draho při mé spotřebě. tu jen občas. ale točená když je tak si jí dám ikdyž stojí 36,-
lahváč pohanskou 10°.
12° mi už připadá vyumělkovaná / nasládlá.
čepované jsem rok zkoušel 12° střídavě s s plzní, na ledvinové šutry to nefunguje. pak až do loňska taky 10°.
po zavření oblíbené hospody teď musíme staropramen. všichni si dávají aspoň 11°, desítka se vůbec nedá pít.
jako nealko piju červenou plechovku s grepem. (je lepší, než stejný mix od staropramenu)
je tam i mrkvová šťáva, oblíbená potrava brtníků. stupňovitost to má asi 4°.
Pivo jsem neměl v hubě pěkně dlouho. Buď se mi změnila chuť, nebo všichni vaří jednu univerzální břečku... Drahně tomu, kdy mi naposledy pivo fakt chutnalo, lhostejno, zda točené či lahvové.
Na nějaké experimenty nemám náladu, takže pivo už fakt ne.
Flaškové ani nie. Plechovkové toto:
Nepiju lahvove pivo vubec, ale jak jsem videl ten obrazek se Svijany, tak se podelim: Fuj, fakt hnusny.
Lahváče málokdy, tedy spíš plech, protože se to líp tahá pěšky do třetího patra. A je mi to vcelku jedno, většinou to vyhraje Staropramen, Starobahno, nebo Radegast, podle toho, co mi padne pod ruku. Pak to dva měsíce čeká v ledničce, než se naseru a vychlastám to, protože to v té ledničce akorát zavazí. Už mi ten chlast moc nejede. Spíš si občas udělám romantiku ve dvou - já a flaška vína.
Blijící smajlík.
Jedenáctku, abych upřesnil, ta se vcelku dá.
V poslední době zjišťuju, že mi chutná všechno velmi podobně, takže to příliš nehrotím. Při průměrné spotřebě jeden lahváč za měsíc je to opravdu fuk.
Čéče je to zvláštní, ale stejný kraj, stejný mrav.
Jsem na tom velmi podobně. Občas si z nostalgie koupím jednu flašku Černé Hory, abych seznal, že to již opravdu není to, co bývalo.
Svijany nejčastěji, občas nějaký speciál, nebo si dovezu z minipivovaru (např. teď z Únětic, předtím ústeckého Mazla, litoměřickou Zlatou Labuť apod.), ale lahvovou spotřebu nemám vysokou, to spíš hospoda.
Statistika spotřeby je na obrázku.
taky z ústecka ?
jiank moc krásná statisitka, konečně pořádný pivař v diskuzi.
Původně jo (Lovosice), teď již jsem náplava v Praze.
Staropramen 11, buď v lahvích, nebo ve flašce 1,5 l. Dobré to pivo.. Jinak ještě Svijany. A v restauracích si vcelku nezávazně poručím jedenáctku a co donesou, to vypiju..
Nevíte zda se ještě dělá Šariš? To byl hnuj když jsem jezdil vlakem na vojnu.
jasně, slováci ho furt vaří, před 5 lety jsem ho tam měl.
Žádné. Chlemtám víno. Hospody jsou pro mě sezónní záležitost (letní zahrádky), naposled jsem byl v putyce někdy loni v září. Lahváč jsem si nekoupil roky.
při práci na zahradě a v garáži to někdy bez lahváče nejde nemluvě o grilování
Na žízeň mi fakt vyhovuje spíš "bazén" (dvě decky suchého bílého do půllitru, zalít vodou). Dříve jsem piviska lámal statečně, cosik mě to ale pustilo. Stárnu.
žízeň to možná zažene lépe. kdo co budu chlemtat za 10 let...
Zdar, co se týče láhvového piva, tak mám asi nejraději Bernarda kvasnicového 10°, a to jsem zvyklý pít jen 12° čepovanou Plzeň. Jinak občas ještě koupím v lahvi Stellu Artois, černého Kozla a někdy i Radegast Premium. Na stáži ve Vídni jsem si ale oblíbil Wieselburger Bier, docela lahodný, jen mě pro něj nebaví jezdit, nevíte někdo, kde by se dal sehnat i v CZ? :)