Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Naše civilizace vs indiálnská kultura

Tak po pravdě jsem si říkal, jestli něco takového přijde, ale doufal jsem, že jsme tu ve společnosti slušných a inteligentních lidí (alespoň většinou). Pokud si někdo dovolí vidět civilizační nemoci, degenerace lidského genofondu atd. tak je označen za nácka, bravo příteli, takto se vede diskuze na hovNovinkách, kde je (alespoň podle onálepkování sebe navzájem) polovina komunistů a druhá polovina nácků...

To tedy Charles Darwin byl asi rovněž nácek a patrně jeden z prvních předpokládám :-) Nebyl zakladatel?

Vy tedy chcete popřít, že z důvodu nadměrné humánnosti a potlačování přirozeného výběru na minimum (znova opakuji, pokud to někomu nedošlo, já nejsem kompetentní rozhodnout a jsem toho dalek, co je dobře, co je špatně a kde je míra ) zde nemáme civilizační choroby, jako je rakovina, různé alergie, neplodnost, dále čím dál více se opakující degenrativní poruchy, postižení apod. (některé choroby nebyly vůbec a jiné se vyskytují násobně více než třeba před sto lety).
Země je jednoduše přelidněná (a pořád stoupá procento - u zvířat by se tomu řeklo "nedochůdčat", u lidí si to pojmenujte sám) a to jsou zkrátka tvrdá čísla která nepopřete. Kam to půjde dál?
Můžeme vzít za příklad již mnou zde jednou zmiňovanou Afriku. Ta po tisíce let "fungovala" svým režimem, který byl krutý ale přirozený. Proč i po staletí ničení této přirozenosti je černá rasa stále fyzicky silnější, odolnější, nemá tolik sklony k zatučnění (samozřejmě v USA jsou diametrální rozdíly, ale beru to jako celek), a má výrazně vyšší imunitu? Protože mají (zatím ještě) pořád relativně čistý genofond, narozdíl třeba od Evropanů.
Čím je to způsobeno? Vratím se zpět. Afričani tisíce let žili v dost drsných podmínkách, v podstatě v zákonech džungle, proto jejich jedinou obranou bylo udělat si 12-15 detí a z nich 2-3 přežily a mohli se o rodiče starat ve stáří. Co se stalo, když jsme začali vytěžovat Afriku a s tím jsme ji začali "humanitárně oblažovat"? Proč uvozovky? Protože jsme je oblažovali úplně špatně, místo masivního vzdělávání atd. (nejlepší by ale bylo se do nich samozřejmě nesrat), jsme jim z těch 15 dětí 13 zachránili, ale nenaučili jsme je si jich udělat 3-4. Co to způsobilo je dnes vidět v zemích jako Ghana, Kenya, Soomaaliya atd. Přesto přezevšechno, mají zatím (kromě například amazonských nebo malajských indiánů) nejčistší genofond...

Na člověku je nádherné, že dokáže to, co žádný jiný organismus na světě, tak šíleně soucítit a snažit se "všeobjímat", že nakonec zničí sám sebe (já ani vy se toho ale už nedožijeme). Fascinují mě lidé, co ty nejzákladnější a nejpřirozenější věci jako je příroda, její zákonitosti a principy, bez mrknutí oka a aniž by o tom evidentně něco věděli dokáží označit za choré myšlení, fašismus a tvářit se, jako by sežrali šalamounovo hovno, jenom proto, že dokáží použít pár kvazifilozofických výrazů...

A na závěr, jelikož se zde prezentujete jako nejhumánnější z humánních si vás dovolím trochu nasrat. Že je zde snaha přirozený výběr, nebo chcete li přirozenost, zdraví atd. ne potlačit, ale přímo stavět na hlavu (jako by lidstvo snad ani nemělo pud sebezáchovy) lze snadno dokázat na jednom příkladu:
Mentálně, či fyzicky postižení byli ve starověku pronásledováni a zabíjeni, posléze byly vyčleňováni, vyháněni a izolováni, následně byli součástí společnosti, ale na jejím okraji, v nedávné minulosti se plně začlenili, nyní jím je pomáháno, jsou protěžováni a zvýhodňováni (opět, netvrdím,že je to špatně), začínají se organizovat, nařizovat, vyhrožovat a diktovat si podmínky (viz, že nesmíme říkat, že berou dávky nebo příspěvky, ale jsou to kompenzace, od společnosti, za to, že jsou postižení - viz jejich předseda Krása a nátlakové akce), co bude v další dekádě? Budou chtít vládnout?

Asi vám to nevysvětlím, já s nimi cítím, ale nebojím se vidět fakta, bavit se i o nepříjemných tématech a otevírat pandořiny skříňky, ale proto jsem pro vás asi extremista... Tomu se ale já docela směji :-)

S tím posledním příkladem, opět nevím co je nejlepší, kde je hranice... Ale určitě vím, že přehnaná humánnost a sociální cítění velké jako vesmír může způsobit třeba následující:
Autistický chlapec bude mít vztah s dívkou s Downovým syndromem (a já jim ho přeji), dívka ale otěhotní a porodí "zdravé" dítě. Bude inteligentní, nebude na něm nic znát (bohužel je ale nosičem degenerativních genů obou postižení), jelikož se o něj ale nemohou postarat, tak půjde od miminka k náhradním rodičům. Vyroste a uzavře manželství s vašim potomkem a porodí mentálně postižené dítě. Následně se dozvíte celou pravdu. Skutečně budete i nadále zcela zavrhovat teorii přirozeného výběru? To jste tedy opravdu frajer!
Já za sebe, třeba jsem nácek a zrůda, nicméně, ač jim lásku ze srdce přeji, nevidím důvod, proč by se tito lidé měli množit.

A teď do mě...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat