Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ukrajina

Dnes rano pri ranajkach opat krasna ukaza vyplachu mozgov.
V skratke. Vysiel clanok, kde je zachyteny rozhovor estonskeho ministra zahranica a ministerky zahranicia EU a tom, ze su dokazy, ze strelbu na Majdane organizovala opozicia a ze strielali do davu aj do policajtov, aby zmarili dohodu, ktoru sami uzavreli.
Samozrejme pod clankom 300 rozhorcenych reakcii ludi, vacsina z nich nadava na zly zapad, nazyva opoziciu teroristami a obhajuje Putina, ze ma na Krym pravo lebo vzdy patrilo Rusku.
Klasicke debilne stado, nepremysla, ale vynasa sudy.
1. Catherine Ashton nie je ziadnou ministerkou zahranicnych veci EU. Nechapem demenciu dnesnych pisalkov, ze si dovolia taketo "preklepy". Originalny nazov jej funkcie je High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy. Ok budme tolerantni a povedzme, ze je to akoze minister.
2. Rozhovor bol odpocuvany a naslene zverejneny. Kym? Rozhovor bol pravdepodobne vedeny z ich uradov, na zaciatku pocut klasicke dohovaranie asistentov a prepajanie v ramci ustredni, prve 2 minuty sa nic nedeje. Takze kto odpocuval? Ruska FSB priamo v Estonsku? Pravdepodobne. Nerozumiem preco potom je v clanku tvrdenie, ze nahravku vypracovala ukrajinska bezpecnostna sluzba. Haha. Tomu moze verit len naivny snilek (uz len slovo "vypracovala" je pouzite maximalne nevhodne).
3. V rozhovore estonsky minister spomina, ze videl nejake fotky a tvrdili mu, ze zranenia boli sposobene rovnakou zbranou a rovnakym strelivom. Zaujimave, ze u nas sa balisticke expertizy robia pomerne dlho, na Ukrajine asi videli zahranicne kriminalky a vedia urcit odkial gulka je hned po chirurgickom vybrati z tela. Ok, dajme tomu, ze im uverim, ze si spravili balisticku expertizu mnihych stralnych poraneni. Podla informacii, ktore minister mal slo o rovnaky kaliber a rovnaky tyo zbrane, co sa mi uz moc verit nechce. Kto sa trosku v zbranich vyzna vie, ze jeden kaliber sa moze pouzivat v mnoych zbraniach, ze mnohe pusky pouzivaju rovnake strelivo, takze tvrdit, ze vsetky naboje sli z jedneho druhu zbrane mi pride odvazne. A keby aj, nemohli mat rovnake zbrane jak vladni tak opozicni ostrelovaci? Ja si pamatam, ze som pred par dnami pocul zaznam z komunikacie (zvlastne, ze bol nahravany) medzi policajtami postuoujucimi ulicami a ostrelovacmi, ktori ich kryli zo striech. Tiez zvlastne. Preco bol zaznam nahravany? Preco komunikovali v ruskom jazyku? Preco bol zaznam cisty bez okolitych ruchov akoby bol robeny v studiu pomaly? Ziadne "vysielackove" efekty som tam nepocul, maju snad ukrajinske vladne jednotky hifi techniku v terene? Proste verit jednej, ci druhej strane je dnes tazko a vsetko si treba radsej 3x overit a az potom uverit.
4. V rozhovore minister spomina, ze ma informacie, ze vraj nova koalicia nema zaujem vysetrovat strelbu, a preto to je podozrenie, ze za strelbou je niekto z novej koalicie silnejsie a silnejsie. Tie informacie ma od Prosenka (to ani neviem kto je), takze je to tvrdenie jedneho cloveka.
5. V komentaroch ludia casto obhajuju Putina s tvrdenim, ze Krym patril odjakziva Rusku. To samozrejme nie je pravda, rovnako mozeme tvrdit, ze Slovensko patrilo odjakziva pod Madarsko a snad z rovnakej logiky sa Madari stale dozaduju zrusenia Trianonu. Putin nema pravo co oxidovat na Kryme, nech ma uz akukolvek zamienku, rovnako ako nemali co amici robit v Iraku ci v Afganistane.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat