Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ukrajina

V Star Treku kedysi odznela hlboka myslienka a to, ze jedno zo zakladnych zakonov Federacie bolo zasadne sa nemiesat do diania na inych planetach a to ani ked tam bola pachana genocida, proste nech sa kazda rasa vyvija sama, svojim smerom. V par castiach to riesili ako velku moralnu dilemu a je to naozaj otazka hodna zamyslenia sa.
Nieco podobne by sa dalo praktizovat aj na zemi, akurat by to museli dodrziavat vsetci.
Az sa smejem nad vyhlaseniami EU statov (typicky GB a FR), ktori radi dodavaju zbrane roznym frakciam v statoch, kde to vrie a ked sa na to pride tak sa obhajuju, ze to na "obranu civilneho obyvatelstva". Toto im moze zozrat len polodementny jedinec.
Nerozumiem preco nazyvas opoziciu teroristami. Ze zvrhli prezidenta? A u nas v 89 sme tu tiez mali teroristov? My sme nezvrhli prezidenta, my sme dokonca zvrhli vladu jednej strany. Preco sa vtedy nepisalo o teorizme? Preto, ze je to popularne az dnes?
Zakon a poriadok je tiez tema na dlhsiu diskusiu, ty si na Ukrajine nebol, mas len sprostredkovane informacie z TV, ale sudy uz vynasas, vies kto je terorista, vies kto je v prave a hlavne si o tom skalopevne presvedceny.
Jedna z nebezpecnych veci je, ked ludia stratia vieru, pretoze v nieco verit musime. Rovnako nebezpecne vsak je, ked tu vieru mame a vobec o nej nepochybujeme. Mam pocit, ze toto je tvoj pripad, veris, nepremyslas a nepochybujes.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat