Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ukrajina

Nepříčí se jim vzít zaměstnání, kde může nastat situace, kdy budou muset mlátit lidi. Není třeba je litovat, když na tu budku dostanou (i do extrému, je to součást té práce). Ale je fakt, že jsem se chytil jen jedné věci...

Tu Ukrajinu sleduju jen okrajově. Teď jsem si něco přelouskal na těch stránkách, co postoval Karel a podle všeho je to téměř regulérní občanská válka.
Pokud je pravda tohle, (to tedy zmiňují na Idnesu):

O odvolání dosavadního náčelníka ukrajinského generálního štábu Volodymyra Zamana informovala prezidentská kancelář na svých webových stránkách. Zamana přitom na počátku února prohlašoval, že "nikdo nemá právo použít ozbrojené jednotky, které by omezovaly práva občanů". Odvolaného Zamana ve funkci nahradil dosavadní vrchní velitel ukrajinského vojenského námořnictva Jurij Ilin.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/protesty-na-ukrajine-a-pripravy-na-utok-policie-ftf-/zahranicni.aspx?c=A140219_175249_zahranicni_ert

tak už se uvažovalo, nebo uvažuje (nebo se tak možná už děje) o zainteresování vojska.
To je ale situace, kdy je vláda už zralá na ručník. Pro mě je to okamžik "překročení Rubikonu" ať demonstrace vyprovokoval kdokoli. Vlastním vojskem do vlastních občanů? To je tabu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat