Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pujcky

Ahojky, co si myslite o pujckach? tim nemyslim treba leasing nebo hypoteka na dum/byt to asi malokdo z nas muze platit za hotovy. ale myslim promyslena pujcka na telefon, sedacku, tv,....(vec ktera neni az tak dulezita nebo uplne potrebna jako treba kdyz vybuchne pracka nebo lednicka) myslite ze je lepsi rok setrit a pak si koupit danou vec za hotove nebo jit vzit si splatky, neco preplatit a koupit si to hned? par pujcek (cca 4) jsem uz takto vyuzila a nemyslim si ze to byl nejaky prusvih a kolik preplatim neresim. proste chci tu vec a chci tu vec ted. zjistim ze rozpocet to neohrozi natolik abych si musela brat jinou pujcku (lichva, banka...) abych nevytloukala klin klinem tak si to vezmu. musim ale rict ze bych si treba nevzala pujcku na dovcu nebo vanocni darky. jaky nazor na pujcky mate vy?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to individuální. Vzít si na splátky pračku, lednici, kuchyň, soustruh (pokud mne tento živí) je j…
Dale Cooper 18.02.2014 09:44
Dale Cooper
jj, "oben hui, unten pfui"
touchwood 21.02.2014 12:10
touchwood
Vida, fráze z wasserpolštiny :-D Tak se v místě mého rodiště hodnotily výrazně zmalované slečny (ča… poslední
L-Core 21.02.2014 19:08
L-Core

Je to individuální. Vzít si na splátky pračku, lednici, kuchyň, soustruh (pokud mne tento živí) je jistě bez diskuse. Ale třeba televizi, mobil, dovolenou? To bych se hodně rozmýšlel a spíš si takovou věc odpustil.
Jeden můj bývalý spolužák má na splátky snad i toaletní papír na WC. Chodí oblékaný jak ze žurnálu, nejdražší iPhone, po Praze jezdí rozežraným bavorákem, doma to u něj vypadá jak z katalogu elektroniky... Když jdeme občas na pivo, tak obrací každou korunu, že jako nemá. To mám raději prd a usínám s klidem, že nikde a nikomu nedlužím.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru