Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak často si čistíte zuby?

Ahoj lidi, nedávno jsem byl na kotrole u zubařky a cajk vychvalovala si mě, ale chtěl bych zuby nejvíc bílé jak to jen jde. Jistě je to i o složení stravy a třeba ne/kouření. Zuby si čistím každý den ráno, bez toho bych nevylez mezi lidi, ale večer na to často nedojde, jelikož každou noc zakončuju filmem a z únavy usínám, že to pak až se vzbudím vždy vypnu a jen se doplazím do postele. Jak jste na tom vy? A co dentální nit ? Používate ji?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Farba zubov je dana geneticky a ziadna zubna pasta ti zuby nevybieli. Maximalne tak zoderie a lahsie…
fleg 06.02.2014 07:33
fleg
Presne tak, dodam, ze dulezita je sklovina, coz je ochranna vnejsi cast zubu a spatnym cistenim zubu…
RedMaX 07.02.2014 09:30
RedMaX
Nemalé množství zubařů zuby netrhá, ale posílají k obličejovým chirurgům.
vlk56 07.02.2014 21:10
vlk56
Myslel jsem, že vlci problémy nemívají ]:).
mif 07.02.2014 21:20
mif
Bohužel, nejsem výjimka z generace a nevyhla se mi ústa plná kovu. Naštěstí takového, který bude za…
vlk56 07.02.2014 21:37
vlk56
To se máš. Mě bude odlepen až se zuby. Patřím k těm geneticky postiženým chudákům, kterým i přes usi… poslední
Jack 18.02.2014 12:55
Jack

Farba zubov je dana geneticky a ziadna zubna pasta ti zuby nevybieli. Maximalne tak zoderie a lahsie sa ti pokazia. Bieliace pasty su krasnou ukazkou toho ako zblbnut ludi placebom.
ZUby sa cistia kvoli kuskom potravy, aby sa nenastartovali hnilobne procesy v papuli a neznicil sa ochranny povlak na zuboch.
Samozrejme dolezitejsie je umyvanie vecer, mas menej slin, menej sa ti precistuju usta a su lepsie podmienky pre vselijake mikroorganizmy.
INak zdravie zubov je tiez o genetike, poznam ludi, co sa nestaraju o chrup nijako extra a nemaju jediny kaz. Protipol su ludia, co si umyvaju zuby 5x denne a predsa sa im to v ustach hemzi amalganom.

Presne tak, dodam, ze dulezita je sklovina, coz je ochranna vnejsi cast zubu a spatnym cistenim zubu, spatnym kartackem atd. si ji maximalne muzes narusit. Sklovina je geneticka zalezitost a nijak ji neovlivnis. Ma-li clovek sklovinu silnou vrstvu, tak se ani o zuby nemusi nejak zvlast starat a stejne se mu nekazi, naproti tomu, ty co maji sklovinu tenkou, tak muzou cistit od rana do vecera a stejne maji osud.

Coz je i muj pripad a od nadseneho cisteni jsem se dostal az k tomu, ze si nektery den nevycistim zuby vubec, stejne to nema cenu. Ale mam porad takove obcasne zachvaty cisteni, ze si obcas cistim zuby rano i vecer, ale vydrzi mi to nejdyl 3 tydny a pak jsem rad, ze si je vycistim aspon vecer. :-D
Presel jsem na druhou variantu, zkazeneho zubu se zbavit, ale nemohu najit zubare, ktery by na to chtel pristoupit. Nit na klice, jak mi tu minule navrhovali - nemam odvahu. :-)

To se máš. Mě bude odlepen až se zuby.
Patřím k těm geneticky postiženým chudákům, kterým i přes usilovné šmrdlání kefkou poklesá spodní čelist pod vahou amalgámu. Období plombování u mě proběhlo tak od 16 do 20 let. Od té doby mi přibyla jen výplň odštípnutého zubu.

Standardně čistím ráno a večer. Pokud jsem v dobrém rozmaru (tak 2x do týdne), používám i mezizubní kartáček a závěrem nějakou ústní vodu.
Smrad z mordy nesnáším. Od jistého kolegy v práci je optimální nárazníková zóna 4-6 m, jinak člověk tiše trpí. To je pro mě silná motivace.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru