Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Poplatek u doktora/v nemocnici

Regulační poplatek u lékaře je způsob, jak lékařům přihrát dodatečné peníze; že by bylo primárním cílem omezení počtu lidí v čekárnách, je urban legend pro hloupé. Holt mají silnou podporu v LOK a spol, když jim stát nevyhoví, jdou do stávkové pohotovosti. Viz třeba neustálé odkládání elektronických nemocenek (hlášení o pracovní neschopnosti, které lékaři posílají ČSSZ), protože chudáci doktoři nemají na počítač a neumí s ním dělat. Na druhé straně nikoho jiného se stát neptá a DPH či přehledy na OSSZ za zaměstnance elektronicky prostě přikáže a basta fidli.

Dtto regulační poplatek v lékárně, to už je naprostý nesmysl. Má tedy pacient s receptem jej zodpovědně/samoregulačně zahodit, aby se u výdeje léků netvořily fronty?

Regulační poplatek v nemocnici je naopak naprosto oprávněný (minimálně za stravu, kterou doma ušetří). Otázkou je jeho rozumné nastavení. Dovedu si představit nějaké osvobození/slevu za děti (do 6? 15?..) případně za důchodce (nad 65? 70?..), případně nastavení nějaké hranice, kdy by se už neplatil (časová, výši celkové platby).

Vadí mi, že byly zamítnuty nadstadardy. Vždy, když jsem byl v nemocnici, jsem si je platil a byl jsem spokojen (samostatný pokoj, samostatné WC/koupelka..).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat