Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Poplatek u doktora/v nemocnici

Ty třicetikorunové poplatky byly takzvaně regulační. A osvědčily se - tehdy zregulovaly počet členů ODS v Senátu a krajských zastupitelstvích.

Chtip o zlatou mříž:
Soudružka učitelka řekla dětem, aby přinesly do školy deset korun, že se bude vybírat na pomoc obětem záplav ve spřátelené Zaire. Všechny děti přinesly, akorát Pepíček řekl, že mu otec povídal, že když loni u nás byly záplavy, jemu taky nikdo nic nedal.
Za nějaký čas soudružka učitelka řekla dětem, aby přinesly do školy deset korun, že se bude vybírat na pomoc obětem sucha ve spřátelené Zaire. Všechny děti přinesly, akorát Pepíček řekl, že mu otec povídal, že když předloni u nás bylo sucho, jemu taky nikdo nic nedal.
A za další čas soudružka učitelka řekla dětem, aby přinesly do školy deset korun, že se bude vybírat na pomoc spřátelené Zaire u příležitosti založení tamní komunistické strany. Všechny děti přinesly deset korun, akorát Pepíček stovku a řekl, že mu otec povídal, že pošle třeba tisíc korun. Že větší neštěstí už je potkat nemohlo.

Z toho plyne poučení - pokud ty regulační poplatky budou fungovat tak jako tehdy, klidně (a rád) budu platit u doktora místo třiceti korun i stovku nebo víc.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat