Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Máte čtečku eknih?

Donedávna jsem celkem nechápal, jak může někdo číst beletrii na čtečce. Čtení knih mám spojeno s pohodlným usazením se v tichu a klidu, vůní papíru, šustěním stránek, usrkáváním něčeho inspirujícího...byť na toto se času pohříchu nedostává. Něco jiného je čtení manuálů, tam mi stačí PDF na monitoru.
Poslední dobou ale pozoruji, že čím dál víc prohlížím v eshopech čtečky - parametry, zkušenosti uživatelů, vlastnosti. Est kommt der tag...
Po technické stránce mi již čtečky umí nabídnout to, co hledám. Nejsem si ale jist, jestli dokážu magickou knihu nahradit šmudlací neosobní plackou. Jak jste (či byli jste) na tom vy? Zvládli jste přerod z knihomola na čtečkomola? Smířili jste se se ztrátou konzervativně budované knihovny na úkor jedniček a nul?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vloni jsem dostal k narozeninám (s mou částečnou finanční spoluúčastí) PocketBook 902. Stejně jako o…
Zdenál 20.01.2014 19:20
Zdenál
chtěl otočit stránku prstem! Máš mít iPad, tam jde otáčet stránky prstem, dokonce s náležitým efekt…
Rce 22.01.2014 00:35
Rce
No, to by bylo možná zajímavé, ale dotykovým čtečkám jsem se záměrně vyhýbal - číst přes ušmudlanou…
Zdenál 22.01.2014 18:51
Zdenál
Fakt nemusíš. Kup si neušmudlanou :-).
Rce 23.01.2014 01:37
Rce
OK, prostě mám jiný priority. 8-):beer: poslední
Zdenál 23.01.2014 20:07
Zdenál

Vloni jsem dostal k narozeninám (s mou částečnou finanční spoluúčastí) PocketBook 902. Stejně jako oldsoft jsem chtěl 9" displej pro čtení PDFek.
No a musím říct, že jsem si na čtečku zvykl prakticky okamžitě. Dokonce se mi asi po měsíci stalo, že jsem se nějak "zažral" do příběhu a místo stisku tlačítka jsem najednou začal šmátrat po displeji a chtěl otočit stránku prstem! :-)
Číst v tom můžu prakticky vše, ale když se chci při čtení pokochat a užít si to, sáhnu po pravé knize - v mým případě třeba číst cokoliv od Tolkiena ze čtečky nebo z ilustrované knížky je jako srovnávat jídlo uvařené ze zmraženého polotovaru s kvalitním jídlem z čerstvých surovin.
Co se týče domácí knihovny, doposud jsem hojně využíval knihovních služeb a domů jsem si kupoval jen vybrané lahůdky (třeba již zmíněného Tolkiena), které si určitě nechám.

chtěl otočit stránku prstem!

Máš mít iPad, tam jde otáčet stránky prstem, dokonce s náležitým efektem ohýbající se stránky :-p!

BTW čtu na iPadu (iBooks), kdysi i na Nokii (MobiPockedReader), spokojenost. Mám v tom narváno několik stovek knih. Většinou mám čas na čtení u jen ve frontě u doktora, ale mohu si vybrat co se mi zrovna líbí a nemusím vláčet batohy knih. Rád bych četl více, leč firemní povinnosti mě brzdí silně v rozletu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru