Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Máte čtečku eknih?

byť podstatnou část nákladů na knihu tvoří tisk a distribuce, která tímto odpadá, tak ceny se pohybují buď stejně nebo jen něco málo pod tištěnou verzí.

To prej neni pravda. Tisk a distribuce jsou "temer nepodstatne" polozky. Neco stojej autorska prava, neco prekladatel (v pripade zahranicni literatury), neco korektor, nakladatel z toho taky chce neco mit..

A nevim, jak tobe, ale mne rozdil napr. 50 korun prijde uz docela slusnej. Samozrejme bych taky radsi, kdyby nejnovejsi e-knihy staly stovku a starsi dvacku, ale tak furt lepsi nez dratem do oka. Zas tak casto si ty e-knihy nekupuju a kdyz uz, tak si klidne pockam na nejakou akci. Tuhle mi prisel spam od ufona s tim, ze maji jakousi akci na severske detektivky a dalsi e-knihy, tak jsem se mrkla, co teda nabizeji a skoncilo to tim, ze jsem koupila 3 knizky za nejakych 400. A to bylo docela dobry cteni - Mlhy Ölandu (Theorin), Žena v kleci a Zabijáci (Adler-Olsen).

No takze ctecku mam, uz rok a pul a je to fajn. Papirovy knihy v kosi samozrejme neskonci, obcas si nejakou rada prectu, do knihovny chodim taky, ale ctecka a e-knihy maji taky par vyhod. Daji se na to sehnat starsi knizky zdarma, daji se do toho snadno sehnat knizky v anglictine (ty starsi tez zdarma), jasne, da se na to i neco upiratit, je to lehoucky a vejde se tam tech knizek hafo.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat