Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Co Vy na to?

Česko je země, kde úspěšní nemají zájem řešit problémy neúspěšných a už vůbec ne zájem se s nimi o úspěch dělit. Naopak požadují, aby neúspěšní mohli být ještě více vytěžení ve prospěch úspěšných. Velkým problémem však je, že valná většina úspěšných se za úspěšné považuje jen proto, že se porovnávají s neúspěšnými a měně úspěšnými, protože porovnání s těmi opravdu úspěšnými by jim přivodilo nervový šok a neklidný spánek. zdroj

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vážení diskutujúci, svoj názor som už prezentoval vyššie a po reakciách niektorých "zabednencov" ešt…
pme 13.01.2014 22:17
pme
Pme, ale to co popisujes na zaciatku je tu uz tisicrocia. Vzdy to predsa tak bolo, ze narod, ci risu…
fleg 14.01.2014 08:15
fleg
Paní Semelová má všechny chudé přesně spočítané. http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/o-porusovani-lids… poslední
vlk56 31.01.2014 23:15
vlk56

Vážení diskutujúci, svoj názor som už prezentoval vyššie a po reakciách niektorých "zabednencov" ešte musím dodať:
Nikto (alebo som si to nevšimol) neobhajuje komunistov ani nechce návrat komunizmu, snáď len povzdychnutie za určitými istotami, ktoré sme v tom režime mali.

Toto čo sa deje vo svete - tento zkurvený kapitalizmus, kde majetok, a moc vlastní určitá malá skupina ľudí a zvyšok sveta len vykorisťuje, snáď nemyslíte vážne!
Skutočne sa zamyslite nad tým, že túto zem ovládajú mocní tohto sveta, ktorí majú peniaze a tým aj samozrejme moc a diktujú všetkým ostatným, čo tie peniaze a moc nemajú!!!
Ak si myslíte, že takto je to správne, že pár vyvolených sa má dobre a omnoho väčšia časť ľudí zle, že strašne veľa ľudí žije na hranici chudoby, potom asi nie ste v poriadku...

Čím si zaslúžili títo ľudia žiť takto "nedôstojne"? Pretože sa nenarodili v bohatej rodine, pretože nešli študovať na Harward, lebo na to proste nemali prostriedky, apod.?

Ešte raz: čím je dôležitejší napr. doktor oproti tomu "môjmu smetiarovi" ? Iste doktor musel vyštudovať, možno zachraňuje životy ľudí, ale čo ak by takú šancu ísť študovať mal aj smetiar, ktorý bohužiaľ pochádzal zo skromných pomerov? Prečo stále vykrikujete, že každý si zaslúži to čo mu patrí... Kde beriete tú istotu, že kravaťák-manažér-kapitalista si zaslúži 10x vyšší plat ako upratovačka?

Podľa čoho posudzujete, kto si čo zaslúži? Samozrejme sú lumpi, lenivci a trošku menej chápaví - tí sa na rozhodujúce posty do vedenia kapitalistickej firmy nehodia... Chápem...
Ale prečo si "úspešný" podnikateľ vyváža prdel na drahom aute, žije skutočne na vysokej nohe, ale svojim zamestnancom (bez ktorých by nemal nič) dáva minimálnu mzdu?

Ľudia, tím z Vás, ktorí sa svojou usilovnou a poctivou prácou dostali z nuly niekam, úprimne gratulujem (koľko z tých úspešných to je?).

A pre ostatných:

Smrdí Tvoje hovno menej ako moje?

Pme, ale to co popisujes na zaciatku je tu uz tisicrocia. Vzdy to predsa tak bolo, ze narod, ci risu ovladala mala skupina ludi, ci dokonca jeden clovek, to nie je zalezitost kapitalizmu, ale celej nasej kultury uz tisicrocia.
A k tej chudobe...preboha uz prestante. Pocuvam to denne, dokonca aj doma. Ze sme chudobni, lebo sme neboli na dovolenke cez leto napriklad. Pozeram na zenu s jej 20 parmi topanok a 40 kabelkami v skrini, ktora si kupi co chce v obchode a hladna snad nikdy nebola. ZImou netrpi a ze nema vlastne auto? No tak chodi autobusom. A co?
Volame kamosov na chatu a oni, ze nemozu, kupili 4 izbovy byt v BA a si zadlzeni. O mesiac na to idu k moru...wtf? Jak chudoba?
Zapnem TV a tam spravy o chudobe u nas, otvorim net a citam o socialnych sebvrazdach a ako sa tu maju ludia zle.
Zrazu idem okolo Tesca na obed a tam plne parkovisko. Idem okolo Kauflandu a tam tiez. Pridem do Billy a tam ludia vychadzaju s plnymi nakupnymi kosikmi. Pocas sviatkov obchody ako vykradnute, vsade mrte vela ludi.
Idem na pivo a ludia co nie su chopni mi dat za net 9.9/mes tam drbu prachy do automatov a pritom viem, ze nikde nerobia.
Ja sa pytam, kde je ta chudoba? Vies, co viem...v Afrike, v Azii, kde maju ludia casto 3 veci a ziju v chatrci, pripadne nemaju ani tu strechu nad hlavou to je chudoba, ale to co tu zazivame u nas je...ani neviem ako pomenovat. Iste male percento ludi si zije zle, ale od hladu neumieraju a ani od zimy, takze, kde je ten obr problem, ktory sa mi tu neustale podsuva?
Pozorovanim som za tie roky napriklad zistil, ze v krcme nadavaju na zivotne podmienky najviac ludia, ktori sa v zivote najmenej snazia. Typickym prikladom je moj kamos zarabajuci mesacne 2-3k, ale danove ma zasadne na urovni mesacneho platu. Ved on statu nic platit nebude nie? Alebo kopec mojich znamych, co su na uradoch prace a socialnom, ale na pive si od nich vypocujete litanie a tomto "vyjebanom state". Najviac problemovych zakaznikov som zazil takych, ktori mali najhorsiu platobnu disciplinu, Dnes uz viem napriklad odmietnut zakaznika, ktory zacne vymyslat a furt sa mu nieco nepozdava. Ak sa ma niekto opyta na uvod, ci mu nemozem dat net lacnejsie ako 9.9/mesacne prestanem sa s nim bavit. Na 99% s nim totizto budem mat v buducnosti problemy. Nepytajte sa preco, to za tie roky proste viem.
A poviem ti o co je dolezitejsi doktor oproti smetiarovi. Ked budu strajkovat smetiari bude to hrozne, bude tu bordel, smrad a spina. Ale nakoniec sa to vsetko uprace, pretoze keby bolo najhorsie mozeme si to upratat aj sami. Ale ked budes mat vazne chore dieta a budes vediet, ze jediny clovek co ho vie zachranit ma biely plast budu ti nejake smeti ukradnute. A ked ten doktor ochorie a nebude zanho nahrada (co u spickovych lekarov je bezna situacia) zostane ti len sa modlit a verit v Boha. Je ti jasny rozdiel medzi povolaniami?
A ist studovat LF moze ist naozaj aj dieta zo skromnych pomerov, konkretne v BA sa da urcite studovat aj keby za sebou nikoho nemam, pretoze tam nepracuje len ten, co nechce.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru