Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem "Nejtechničtější" heavy rock - kdo/co?

Souhlasím, že muzikanti z Dream Theater jsou opravdu jedni z nejtechničtějších. Líbí se mi taky, ale na první příčku oblíbenosti bych je nedal, i když jejich Live Covers Series si cením hodně vysoko. Jen tak se dokonale naučit pár zásadních desek rockové historie, to si fakt může dovolit jen málokdo! Navíc každou z těch desek hráli pouze na 4 - 6 koncertech, víc ne.
Můj žebř oblíbenosti ale vedou a vždy budou vést Led Zeppelin. Samozřejmě že to byli taky setsakra skvělí muzikanti, hlavně co zvládl ububnovat John Bonham, to bylo dílo.
Hodně technicky dobře na tom je určitě i superskupina G3 (Satriani - Johnson - Vai, v poslední době v sestavě Satriani - Morse - Vai).
Skvělý kytarista byl taky Gary Moore, jeho desky z 80. let, než se začal věnovat blues jsou taky skvělé (Corridors Of Power, Victims Of The Future, Wild Frontier, ...)
Hodně dobří jsou i Helloween nebo Gamma Ray.
Pokud bys měl chuť zkusit i něco mimo Hard&Heavy, zkus blues-jazz-rockové Colosseum, hlavně album Live. Po technický stránce taky perfektně vybavení muzikanti, hlavně saxafonista Dick Heckstall-Smith s přehledem zvládal i takové artisticko-cirkusácké číslo jako hraní na dva saxíky současně.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat