Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jaký preferujete zvuk

Zdravím, při čtení jednoho dotazu na PC poradně mi probleskla v hlavě myšlenka o reprodukci hudby a o tom, jak to vlastně mám já a jak vždy ladím vše k obrazu svému tak, aby mi to vyhovovalo.

Trošku situaci nasvětlím. - Mám rád ekvalizér nastavený do véčka (záleží samozřejmě na tom, na čem to zrovna nastavuju a mám svoje specielní nastavení, které mi vyhovuje. Nestrpím jakékoli zkreslení zvuku - zásadně nesnášim reprodukci z jakéhokoli telefonu (ač už se jedná o super mega walkman extra bass-sound, toto proste NE! Všechny možné nokie se pyšnily svým zvukem. Jediné telefony, které dokázaly vydat něco připomínající čistej zvuk byly staré plečky s monofonim zvoněnim. Většina z nich totiž dokázaly tento základ podat bez zkreslení.

Setkal jsem se už s několika staršími hi-fisty, kteří jsou zhýčkaní minulou dobou, kdy si o křišťálovém zvuku této doby mohli nechat jen zdát. Tito jsou zvyklí na uplně jiný zvuk, než já. (Vytažené středy, minimum bas a výšky tak na normálu. Jak první nahrávka Beatles. To jsem opravdu takovej magor, nebo to tak prostě je? :-) Samozřejmě záleží na stylu muziky, kterou poslouchám.
Co si o tom myslíte vy? :-)

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat