Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přijde mi to, že dnes se rozhoduje o natáčení pohádky tak, že se sejde dvacet zástupců hlavních dese…
Kráťa 31.12.2013 12:28
Kráťa
U nejnovějších pohádek jde především o to, aby měl drak na hrudi logo sponzora. nový
karel 31.12.2013 12:41
karel
Ale jen na billboardu. V TV to je zakázané :-) nový
Kráťa 31.12.2013 13:04
Kráťa
Tak a už dost s pohádkama! 3-[ Všeho moc škodí. Manželka jednu z mnoha dokoukala a říká: "Jdu si udě… nový
Zarniwúp 31.12.2013 15:19
Zarniwúp
povolená témata: čtvrtek - medvědi. vyzvihněte přednosti ledního. brtníci mají dobytí severního pól… nový
lední brtník 31.12.2013 21:32
lední brtník
Nahráno. Snažím se sehnat všechny verze. Co mi chybí, je obsazení s Hrabětou alias čechem Němcem. Tu… nový
Zarniwúp 01.01.2014 02:27
Zarniwúp
p_kultura.aspx poslední
jirka44 01.01.2014 16:37
jirka44

Přijde mi to, že dnes se rozhoduje o natáčení pohádky tak, že se sejde dvacet zástupců hlavních deseti partnerů, kteří už klasické pohádky vůbec neznají, mají kravatu, prezentaci v PPS s marketingovým průzkumem, co se v pohádkách divákům líbí a pohádka se nedělá podle klasické předlohy, nýbrž jakási akční adventura "irský guláš".
Kdyby se natáčely klasické pohádkové příběhy, tak se jeden i rád koukne. Klasické pohádky se však už vůbec netočí. Přitom jsou divácky nejoblíbenější a reprizují se od padesátých let (Pyšná princezna, Princezna se zlatou hvězdou, Bajaja, atd.).
Pak začaly mírně pozměněné, ale stále dobré a ve své podstatě se stále držely příběhu (Byl jednou jeden král, 3 oříšky pro Popelku, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, atd.).
Každý z partnerů prosazuje něco jiného, jeden vodníka, druhý ubrousku prostři se, třetí sedmimílové boty, čtvrtý draka... A v koutě se hlásí režisér, jenž je ochoten ujmout se uvaření scénáře, když tam bude čert. Výsledek potom vypadá nějak takto:

O hluchém černokněžníkovi

Vše začíná v současnosti. Osmiletý Petřík najde na půdě zaprášenou knihu pohádek, nachytá ho při tom děda a začne mu číst. Hned po několika větách je oba kniha "vcucne" do pohádkové říše.
Ocitnou se před hradem (bude to Bouzov - Pernštejn už není moderní), který je potažen černým suknem, protože zlý černokněžník unesl princeznu.
V krčmě potom náhodou přisednou k Honzovi, jenž by rád princeznu vysvobodil, ale neví, jak ji hledat. Petřík myslí, že nejlepší by to bylo z výšky, aby měl rozhled. K tomu by se hodil ochočený drak. Krčmářka si vzpomene, že za devatero horami jeden žil a Honza se za ním vypraví.
Po cestě potká kouzelného dědečka, kterému dá poslední buchtu a dědeček mu za to dá čepici, která ho udělá neviditelným.
Čepice se mu vzápětí šikne, jelikož přijde na mýtinu, kde se zrovna dohadují čerti (režisér prosadil hned 3) o tom, koho vezmou do pekla a neviditelný Honza si od nich vypůjčí kouzelnou mošnu, o které se baví a jež se povaluje vedle jednoho čerta.
V mošně navíc najde ubrousek, co se sám prostírá a sedmimílové boty, takže je u draka "coby dup".

---střih---

Drak je zpočátku nevrlý a divoký. Dokonce šlehne po Honzovi plamen-autogen a Honza si musí rychle vyčarovat mošnou vodníka, který draka uhasí. Když pak Honza vyčaruje drakovi ubrouskem hostinu, pochopí drak, že se chce Honza spřátelit, úplně zkrotne a nechá Honzu nasednout na záda.
Při letu krajinou se drak všimne chatrče v lese, kde bydlí jeho matka hodná houbová čarodějnice a zastaví se u ní na houbovou bábovku. Čarodějnice poradí Honzovi, jak přemoci černokněžníka a vydávají se na další cestu.

---střih---
Mezitím Petřík v krčmě vytáhne mobil a pustí si MP3 (ústřední melodie), z čehož mají všichni přítomní doslova hrůzu, jelikož hudba je v království zakázána. Samozřejmě se hned donese zvěst o chlapci s hrací skříňkou na hrad a pro Petříka si přijdou zbrojnoši. Než však stihne ukázat mobil králi, ukradne mu jej kapsář, kterého pošle zlý ministr a Petříka s dědou dá král vsadit na ministrovo doporučení, že jsou podvodníci do věže.

---střih---

Honza s drakem mezi tím doletí k hradu černokněžníka. Když se chce Honza po daleké cestě napít ze studánky, vyndá před tím ze studánky větvičku, co tam spadla a objeví se studánková víla, která mu za to, že jí vyčistil studánku, daruje kouzelnou vodu v přívěsku na krk. Kouzelná voda způsobí to, že vše, co s ní Honza pokropí se změní v led.
Honza si nasadí čepici a jde na hrad (nějaká zřícenina – třeba Krakovec). Na nádvoří potká černokněžníka a na radu drakovy babičky zaútočí kouzelnou vodou nejdříve na krkavce, co sedí černokněžníkovi na rameni. Když se krkavec promění v led, spadne na zem, roztříští se na tisíce kousků a černokněžníkovi praskne jedna ze tří obručí, co má pod šaty.......

celé to je tady
http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/389743/Vanocni-pohadka-O-hluchem-cernokneznikovi.html

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru