Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Počet slovenských studentů v ČR

Předem bych chtěl upozornit, že tohle téma rozhodně nemá za cíl rozpoutat flame. Je to jen dotaz a není myšlený nijak špatně

Proč studuje v ČR tolik studentů ze Slovenska? Jejich školství neznám, jen jsem chvíli hledal informace o slovenských VŠ a zdá se, že jich není málo a nabídka oborů je dost velká.
http://www.portalvs.sk/sk/informacie-o-vysokych-skolach
Některé univerzity mají docela velkou tradici, např. STU nebo Univerzita Komenského v Bratislavě. Nejde tedy z mého pohledu o nějaké nově vzniklé univerzity pochybné kvality.
Tak kdyby mohl někdo ze Slovenska zodpovědět pár dotazů:

Je i tak škol na Slovensku málo, že nestačí uspokojit poptávku?
Nebo považují Slováci naše školství za lepší? (příp. proč?)
Nebo je to pro Slováka určitá prestiž studovat v ČR?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Niektore skoly su jasne, poznam dost ludi, co sa nedostali na DAMU sli na JAMU. Ine skoly mozno u na… poslední
fleg 29.11.2013 19:36
fleg

Niektore skoly su jasne, poznam dost ludi, co sa nedostali na DAMU sli na JAMU. Ine skoly mozno u nas nemame a Karlova univerzita moze mat lepsi cveng vo svete.
Ale podstatny dovod je podla mna ekonomicky. U vas sa zije lacnejsie, mate vyssie platy a nizsiu nezamestanost. Myslim, ze zivot studenta v Prahe moze byt paradoxne lacnejsi ako studenta v Bratislave.
Ponuka sa tu este moznost, ze studium je platene a tak su prijimacky na vase skoly pre platiacich "lahsie" akoby to bolo u nas, ale to by nebola dobra alternativa lebo potom u vas studuje nas "odpad".

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru