Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zboží v obchodě a maximální odběr/os./den

Musim rici, ze jsem to procetl a je mi smutno. Divim se, jak tolik lidi muze nechapat tak zakladni veci jako co je spravne a co ne. Myslim, ze to tu poznamenal M-Pol, ze dnes holt kazdy pestuje to vlastni ego a na druhe kasle. Nechapu, ze lidem nedochazi, ze kdyz je v marketu zlevneny cukr, ze kdyz jeden vykoupi celou paletu, ze se na druhe nedostane nebo mozna chapou, ale je jim to jedno.
Dokonce v tomto nevidi rozdil proti ferove soutezi v aukci, kdy je jasne stanovena zakladni cena a lide soutezi, kdo nabidne cenu vyssi a aukci vyhraje. Opravdu to nekomu muze pripadat jako to same, kdyz ostatnim vykoupi zlevnene zbozi, notabene ho potom jeste preprodava o kus dal ve stanku draz ???

Asi se zase budu opakovat, ale ono to je asi logicke ikdyz pro me nepochopitelne, ze lide mohli takto dopadnout, ale odpovida to dnesnimu rozkladu cele spolecnosti. Je to proste zase jenom o tom, kam lidi dovedla dnesni modla konkurence a ze spolecnost (spravedlivou pokrokovou spolecnost) konkurence netvori a spolecenskym smyslem cloveka urcite konkurence neni. Pokrok se da budovat jenom spolupraci a ta dnes zcela chybi. Proste si budeme konkurovat asi tak dlouho nez skoncime zpatky na stromech.

V teto souvislosti me napada jen dalsi myslenka, ktera je jen pokracovanim onoho ega a kaslanim na ostatni, jak je to momentalne v mode. Vsak si vy starsi vzpomente, copak se takhle za komunistu kradlo a podvadelo jako dnes? Ani nahodou, jeste pred 15 lety nas na chalupe nenapadlo zamykat dvere, dnes hlidam ikdyz vetram okny, aby mi mezitim nekdo nevlezl do baraku a neco neukrad. V sousedni vesnici skoncil chlap po loupeznem prepadeni v nemocnici s tezce poranenou hlavou, za tech zlych komancu se nic podobneho nikdy nestalo! A ted do me komunistobijci.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat