Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zboží v obchodě a maximální odběr/os./den

Cetl jsem tady tu debatu s M-Polem a mylite se, pravdu ma M-Pol.

Neustale oponujete tim, ze kdyz je to legalni, tak ma moznost to tak udelat kazdy. To je ovsem velmi omezeny nazor, ktery presne vystihuje myslenkove pochody predlistopadovych komunistu. Aby lide delali jen to co je legalni a spravne, musi se vydat tisice zakonu a narizeni, kteryma se rekne, jak presne maji lide zit. To je samozrejme hned oznacovano za totalitu a nakonec to tak i je - vule cloveka je prenesena na stat, ktery mu rekne, jak presne ma zit a co muze a nemuze delat.
Docela me fascinuje, jak zrovna ti, kteri se tu vyjadruji proti komunismu, pozaduji presne toto rozhodovani statu o nich samotnych.

Naproti tomu je tu druha moznost a to svoboda a tedy samostatne chovani jedince, kdy ten chape, nejen to co je zakonne a tedy legalni, ale i to co je spravne, moralni, eticke, ikdyz to zrovna nema oporu v zakone.

Tvrdim, ze ono eticke, moralni chovani je zrovna to, ze si normalne dojdu do obchodu, vidim tam, ze je tam slevnenej cukr a ze muzu vzit maximalne pet kousku, tak jdu a vezmu pet kousku toho cukru a vic to neresim. Za normalni naopak nepovazuju, ze nekdo zacne okamzite zbesile na mobilu vytacet cele siroke pribuzenstvo a nahanet je do obchodu, aby kazdy vzal 5 kousku a jeste se tam obratili alespon 5x. Jestli to pro vas normalni je, tak nemuzu rict vic nez si povzdechnout "ach jo". (Jsem rad, ze tu jsou lidi jako M-Pol, kteri chapou vic nez jen co je legalni, diky M-Pole.)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat