Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nenosim nic, viem sa ubranit sam, ale toto je dobre tema na debatu. Podla mna ak zacnes nosit noz a…
fleg 02.12.2013 08:58
fleg
Občas prý pomůže, když se přepadený zachová naprosto nestandardně. Jednou jsem slyšel nějakýho krimi…
Zdenál 07.12.2013 10:51
Zdenál
To se snad i doporučovalo. Na "Pomoc" nikdo nereaguje, na "Hoří" se seběhnou lidi.
Zarniwúp 07.12.2013 10:58
Zarniwúp
asi se chteji ohrat, tak ja az me nekdo prepadne zkusim zarvat "sleva" a "zadarmo", to by teoreticky…
RedMaX 07.12.2013 19:04
RedMaX
Násilník začne řvát "práce" a zase se rozutečou.
karel 07.12.2013 19:16
karel
Ono je to jedno. Mojí jsem řekl, že v případě napadení (či jen náznaku napadení) má začít ječet jak…
mif 07.12.2013 23:09
mif
Neslyšeli jste ji. Umí to Sousedé vás musí milovat, když na to jdete :-)…
Dale Cooper 07.12.2013 23:27
Dale Cooper
O tom nepochybuj ]:). Naše milostné hry jsou proslulé v několika paralelních vesmírech.
mif 07.12.2013 23:32
mif
Přece u toho nemusí řvát jako TRex. Roubík z kalhotek zabere ]:)
L-Core 08.12.2013 00:03
L-Core
Mně se to líbí :-[. Sousedům už méně. Roubík z jejích kalhotek by byl tak do nosa...
mif 08.12.2013 00:22
mif
Neznám moc lidí, co preferují ženský s velkým frňákem. Seš první.
Prasak 08.12.2013 22:02
Prasak
Vy ste hovada, co dokazu pokazit kazdu peknu a vaznu temu. Uchylaci. Fuenteho na vas.
fleg 09.12.2013 07:18
fleg
Ale tím bys z toho už udělal opravdový extrém. poslední
Prasak 09.12.2013 07:27
Prasak

Nenosim nic, viem sa ubranit sam, ale toto je dobre tema na debatu.
Podla mna ak zacnes nosit noz a vytiahnes ho natrafis na niekoho s nozom alebo pistolou. Ak zacnes nosit pistol natrafis na niekoho s pistolou a koledujes si o pruser.
Pri sebeobrane ti kazdy mudry clovek povie, ze najlepsou obranou je utek.
Ked som bol mensi mali sme samozrejme ako deti konflikty, hlavne s pocerenejsou minoritou. Raz na klzisku som omylom vrazil do jedneho a ked som siel domov pockali si na mna asi 6. Dostal som do nosa jednu, navyse pred dievcatom, co sa mi pacilo a bal som sa nejakej odvety, bolo ich proste viac, navyse strach je uplne normalny. Vies si predstavit, co to s chlapcom na zaciatku puberty spravi.
Mozno niekde tam sa zacal moj zaujem o bojove umenia. V jude som sa dopracoval na 2 vykonostnu triedu a 3.kyu a mal som isto dokonca na sportove gymnazium. CHodil som aj na kickbox, karate som sa venoval vo volnom case, samozrejme sme koketovali aj s exotickymi umeniami ako bolo v tej dobe aikido alebo wing-chun a v 80 rokoch sme boli jedni z mala v meste co ovladali boj s palicou, tonfou, ci nunchakmi. Materialy na studium boli vtedy pomerne vzacne;o). Zacali sme v partii chodit trenovat do sokolovne s gymnastkami, takze nasa obratnost bola tiez na nadstandartnej urovni.
Samozrejme konfliktom som sa radsej rozumne vyhybal, aj ked v tej dobe som si veril, ze 3 protivnikov zvladnem kedy chcem a mal som aj stastie lebo som vzdy chybal na akcii, kde sa nieco zomlelo, co som aj trosku lutoval;o).
A teraz pride prekvapivo pribeh, ked som na jednej akcii nechybal. Paradoxne sa to stalo necakane, ked sme sa boli vecer na intraku najest v jedalni. Boli sme traja a ked sme prichadazali sedeli pri jednom stole 5 chalani. Zrazu sa dvaja rozbehli a zdrhali odtial, co som v tej chvili este nechapal. Pochopil som o chvilku, ked z vedlajsieho stola prisiel na kus reci jeden holohlavy chlapec.
Skratim to. Boli traja, boli to zname bitkarske firmy a boli to klasicke hlavatky, chlapsi s velkou hlavou, mdleho rozumu, bez krku a bohuzial fyzicky vyrazne vacsi ako ja (mam len 178cm). Navyse moji kamosi boli fajn na pive, ale spolahnut sa na nich nedalo. Jedneho z nas ten prisediaci poznal, druhy bol vacsi a tak si vybral mna, chlapca s okuliarkami. Ked ma prist ku konfliktu citite to vzdy skor, takze som premyslal, ze ho zlozim na zem cely ten cas, co tam vyryval. Mal som pred skuskou, vedel som, ze ked zacnem zostanem v tom sam, ze su tam dalsi 2 co sedia a cakaju len na to a ten chlapec mal mutny pohlad. Podla hovoru nebol pod vplyvom alkoholu, ale skor nejakeho fetu. Vsade stoly, stolicky, sklo, same veci, ktore ta mozu zranit. Utekat sa mi nechcelo, navyse by som tam nechal kamosov. Takze chlapec mi ostentativne zlozil okulare z nosa, dostal som jednu po ksichte a potom odisiel. Dalsia hanba na 3 zimy, pred kamosmi, s ktorymi sa stykam doteraz a sem tam to vytiahnu;o). Aj s odstupom casu si myslim, ze som sa rozhodol spravne, uz len zlomena ruka by ma diskvalifikovala pred dolezitou skuskou v skole, navyse by som velmi pravdepodobne tych 2 dalsi nedal. Ten pri stole by letel dole hned, moj utok by necakal, ale v tom case (23 rokov) som uz nebol na tom tak fyzicky dobre, necvicil som a dat dole 2 ludi o 15cm vacsich a 30-40kg tazsich...navyse ostrielanych z castych bitiek...proste bolo to ok tak ako to bolo.
Na zaver pridam pribeh preco je ten utek lepsi alebo preco jedna facka, na ktoru rychlo zabudnete tak neboli.
Raz som bol na brigade na stavbe popri studiu, kde nas bolo viacej brigadnikov. Clovek si popri skole musel na to pivo zarobit nejako. Na stavbe vznikol konflikt, ked jeden zo studentov, taky blavacik nieco brblal na robosov, jeden ho pocul, zisiel dole vytahom a zacal ho mlatit.
Nieco ine je, ked dostanete vy, nieco ine ked sa musite pozerat ako mlatia niekoho ineho, co dost zle znasam. PO chvilke ked sa mi to prestalo pacit som medzi nich skocil, bohuzial nastartovany chlap uz nehladel a hned som dostal jednu na oko (necakal som, myslel som si, ze sa zastavi). Bol to jeho jediny uder na mna, ja som skoncil na pohotovosti s asi 3 stehmi neskor, on neskor zomrel. Vsetko sa nastastie kvalifikovala ako nutna sebeobrana, svedkou bolo dost a bola to cele nestastna nahoda.
A tu je ta pointa, stalo to cele za to? Ten pocit je dost divny, navyse ten zmrd, ktoreho som sa zastal za to nestal (ani nepodakoval len vykrikoval jak chroma vrana), takze dost nerad na to spominam.
To som bol mlady, teraz ked ma clovek rodinu premysla este inak. Fetak s nozom ziadajuci penazenku, ktoremu je vsetko jedno, ked idem po ulici so zenou a deckom? Jasna volba, srat na peniaze, riziko, zeby len porezal nahodou niekoho z mojej rodiny je prilis velke, aj ked samozrejme moja jesitnost sa prieci a hovori nedaj mu nic zmrdovi.
Takze asi tak, treba vediet rychlo utekat a obcas pretrpiet nejaku tu ranu, aj "ked na to mas".
Inak co sa tyka palnych zbrani, ak si pozriete vsetky odzbrojovacie techniky, ktore si primerne nebezpecne lebo ich musite mat fest nacvicene, tak VSETKY su nebezpecne pre okolie, pretoze pri kazdej moze dojst k nahodnemu vystrelu do okolia, cize odzbrojovat niekoho na ulici je pekna blbost lebo si to moze odniest niekto iny.
A dalsia vec, co ma napadla...videl som zaujimavy dokument, kde uz neviemktory majster specnazu vyvracal 10 najbeznejsich obrannych technik proti nozu, ktore su popularne v inych bojovych umeniach a az som zasol ako logicky vyvratil vsetky na prvy pohlad ucinne obranne techniky.
No uz splietam, ako som povedal je to dobre tema na debatu, takze sa da o tom pisat aj cele hodiny nieco, hlavne ak niekto nieco zazil a ma nejake skusenosti.

Občas prý pomůže, když se přepadený zachová naprosto nestandardně. Jednou jsem slyšel nějakýho kriminalistu vykládat, jak jednu ženskou chtěl někdo znásilnit, ona v šoku bezmyšlenkovitě zařvala "HOŘÍ!" - což násilníka natolik šokovalo, že obratem začal zdrhat.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru