Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Sebeobrana a kritické situácie

Konečne zmysluplné vety, ktoré mi navyše trochu otvorili oči.
S tým nosením nejakej zbrane máte určite pravdu. Nikdy neviete, čo má vo vačku ten druhý a v dnešnej dobe tam môže mať naozaj hocičo ... Keďže ja sa ešte za decko považujem tak poviem, že tak 5 rokov dozadu sme sa s kamarátmi neraz dostali do potyčky s miestnymi chlapcami, ktorí si o sebe myslia až moc. Pokojne sme si hrali futbal, no chlapci samozrejme museli provokovať a neustále na niečo narážať, to mne sa mozrejme nedalo a otvoril som si hubu, čo som vtedy asi robiť skôr nemal, keďže tých pár pekných slov, ktoré som vyslovil ich nasrali natoľko, že boli schopný ísť si odtrhnúť z plotu metrové železné tyče. Samozrejme, čo vás v takej chvíli asi napadne, mysleli sme, že žartujú tak sme hrali v pohode ďalej, no keď už na nás nabiehali, uvedomili sme si, že nie je niečo v poriadku. Zobrali sme do rúk hokejky, no usúdili sme, že bude naozaj rozumnejšie utiecť, čo sa aj podarilo. Horšie, že tých idiotov stretávam niekedy aj párkrát do mesiaca, keďže rovnaké sídlisko a aj som stretával ... Toto sa nestalo iba raz, akurát v iných podobách. Ako sám vravíte, niekedy je lepšie si nechať na tú hubu dať. Áno, dostal som cez hubu, no myslím, že to bolo lepšie ako keby som sa mal do neho pustiť aj keď viem, že by neskončil dobre, no čo z toho, keďže by si nás počkali zase 10 ako to oni vedeli aj na iných ... od vtedy som ja ani kamaráti s nimi do styku nejak neprichádzal, no naposledy mi kamarát vravel ako niekoho domlátili boxermi o kamión .. zlomené rebrá a sánka. Samozrejme do toho ma asi tak nič, lebo neviem čo tam medzi nimi bolo. Čo tým chcem asi tak povedať ... za posledné roky som si to dal v hlave trochu inak dokopy. Kedysi som bol neskutočne bojazlivý, no teraz nemám obavy a nepôsobím ako zasratý. Čo to som s aj zmenil výzorovo ... Určite netreba dávať na javo strach, no netreba ani do nejakých konfliktov vyslovene skákať ... žiť si v kľude život, to je to čo by som rád ...
S tými zbraňami a sebeobranou. Aktuálne nenosím pri sebe nič, no nosil som boxera .. uvedomil som si ale, že by mi moc nepomohol ba naopak v prípade nejakej potyčky by mi mohol ešte aj uškodiť, keďže ako vravíte, protivník sa môže náhle zľaknúť, vytiahnúť nôž a proti nožu to je už beznádejné ... Chodím domov za tmy občas pomaly aj v lete a nie to ešte teraz v zime, keď je tma už okolo piatej. Nad nejakou tou zbraňou teda určite už nepremýšlam, skôr ten kaser a v pohode utiecť po prípade keby to bolo naozaj nevyhnutné tak radšej teleskop.
A keď už ste sa dostal aj k tým odzbrojovacím a obranným technikám, pozeral som pár dokumentov v ktorých ako vravíte bola väčšina vyvrátena a v prípade nejakého konfliktu asi len ťažko budete premýšlať nad nejakými technikami v tej smršti adrenalínu, strachu a premýšlania, čo spravíte. Ono je to určite iné skúšať si to niekde na kamarátovi a v "akcii".

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat