Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nenastal už čas něco udělat s cenou druhotných surovin?

Sorry přehlídl jsem tvůj příspěvek, takže až nyní... Pro mě "totalitní myšlení" je řešit TÉMĚŘ VŠECHNO zákazy, i když by to šlo i jinak, ale vyžadovalo by to trochu více invence. Zkrátka, co se mi nelíbí, čemu nerozumím, co mě štve, zakázat. Skvělím příkladem "totalitního myšlení" jsou diskuze pod články na hovNovinky.cz, které jsem již, pro zachování mé duševní příčetnosti, přestal číst. Jakmile se tam objeví článek, že někomu utekla užovka a "k smrti vyděsila kolemduvší lidi", hned se tam objeví X komentů "Zakázat chovat tyto NEBEZPEČNÉ tvory!". Proč? Já ti odpovím, protže on/ona to nechová, neví o tom v podstatě nic (ale jako správný čech se tváří, že je fundovaný odborník), nezajímá ho to, připadá mu to zbytečné, tak proč to nezakázat? Pokud bys ovšem chtěl zakázat třeba škvarky, protože jsou častou příčinou infarktů (samozřejmě to ber trochu z nadhledem), rázem bude onen dotyčný zakazovatel první kdo si vykřičí plíce, že to je totalita! A místo užovky si dosaď třeba zbraně, extrémní sporty, pojídání chilli papriček, je to jedno... Takže snad jsem to trochu objasnil...

No a co se komunistů týče, asi s tebou nebude mít moc valného smyslu diskutovat, vzhledem k tvému přesvědčení, ale jen krátce. Netvrdím a nikdy jsem netvrdil, že můžou "za vše". Nicméně, co jim nikdo neodpáře a potrvá to ještě minimálně těch, tebou zmíněných, 100 let, než z nás vymizí, je ta zparchantělá socialistická morálka, nejenom tohoto národa.
Jako docela zcestovalý člověk si dovolím tvrdit, že kdo viděl národy se staletou demokratickou (opravdovou demokracií) tradicí jako je Švícarsko, Rakousno, Dánsko, Norsko, Skotsko, UK, Holandsko (Austrálie, Kanada - tam jsem ale nebyl) apod., musí vidět OBROVSKÝ rozdíl v morálce a chování národa oproti nám, Slovákům, Maďarům, Rumunům, Ukrajincům, Polákům a jiným postsocialistickým národům.
Satčí se i dnes podívat na rozdíl mezi východním a západním Německem, kteréžto bylo po válce zdecimováno naprosto stejně... No včil bych si velice rád přečetl, jak mi tento rozdíl v živostní úrovni, morálce národa a stavu občanské společnosti vysvětlíš, když podle tebe byli bolševici zlatí (myslím, ale třeba se mýlím, že jsi se tak vyjádřil v jiném vlákně)?

Ne, oni nemůžou za vše a hon na ně dnes také považuji za "zviditelnění se", za mě měli dávno skončit na smetišti dějin, okraji zdravé společnosti, stejně jako náckové a měli bychom řešit skutečné problémy dnešního systému, který opravdu nefunguje. Ale to bychom nesměli být takovým vepřo-knedlo-zelovým národem jakým jsme! ;-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat